Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ, Μεγάλο Σάββατο, 30 Απριλίου, 2016

  • Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Πύλο, όπου βρίσκεται για τις ημέρες του Πάσχα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Αυτοί αγαπάνε περισσότερο το κόμμα και λιγότερο την ανάπτυξη» δήλωσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση.
  • Τις προτάσεις της επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία παρουσιάζει μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος, καθηγητής Αντώνης Λιάκος, σημειώνοντας ότι αυτή η μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει «μεταρρύθμιση όλων των πολιτών και των πολιτικών».
  • Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Μ.Παρασκευής, κοντά στις Οινούσσες, μεταξύ ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής και κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού που παρενέβη προκειμένου να αποτραπεί η σύλληψη έλληνα ψαρά. Προκλητικότητα από τουρική ακταιωρό στην περιοχή, που μπαινοβγαίνει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
  • Συνέχεια στην κόντρα με τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά την άρνηση του πρώτου να παραιτηθεί, κατόπιν απαίτησης της ηγεσίας του υπουργείου. «Δεν του ζητήσαμε να παραιτηθεί από το σπίτι και την περιουσία του πατέρα του» δήλωσε από τα Χανιά ο κ. Πολάκης.
  • Αύξηση αναμένεται φέτος στους εκδρομείς του Πάσχα που αναχωρούν οδικώς και ακτοπλοϊκώς από την Αθήνα. Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, η φετινή έξοδος από τις εθνικές οδούς Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας είναι έως τώρα αυξημένη κατά 10% και 15% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι. Αύξηση γύρω στο 5% αναμένεται στους ακτοπλοϊκούς επιβάτες.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον έντεκα άτομα σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας. Στο ελικόπτερο, που πετούσε προς την ακτή από πετρελαϊκή πλατφόρμα στην περιοχή, μετέβαιναν 13 άτομα. Σύμφωνα με νορβηγικά δημοσιεύματα, και οι 13 επιβαίνοντες πρέπει να θεωρούνται νεκροί.
  • Παρίσι και Βερολίνο θέλουν να προχωρήσουν σε αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά την απελευθέρωση της τουρκικής βίζας. Αντίθετη άποψη έχει ωστόσο η Κομισιόν, η οποία δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές των κανονισμών.
  • Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από αίθουσα στην Καλιφόρνια όπου ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιούσε προεκλογική ομιλία, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική του Τραμπ στο μεταναστευτικό. Περίπου 20 άτομα συνελήφθησαν.
  • Συριακή κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατέληξαν, όπως μεταδίδουν συριακά ΜΜΕ, σε συμφωνία για προσωρινή «σιγή όπλων» σε τμήματα της Συρίας, η οποία θα ξεκινήσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ωστόσο, την συμφωνία δοκιμάζει η συνεχιζόμενη βία στη Συρία: τρία άτομα σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σε επίθεση με όλμους στο Χαλέπι.
  • Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρέσβη της Πολωνίας, σε αντίδραση για το μπλόκο της Βαρσοβίας στην πομπή των «Λύκων της Νύχτας» -ομάδα μοτοσυκλετιστών που χαίρει της «προτίμησης» του Κρεμλίνου. Η ομάδα ήθελε να κάνει πορεία για την επέτειο της λήξης του Β' Παγκοσμίου.

Οικονομία

  • Συμφωνία για το ενδιάμεσο καθεστώς προστασίας των «κόκκινων» δανείων, η οποία καλύπτει το 94% του συνόλου των στεγαστικών α' κατοικίας έχει επιτευχθεί με τους θεσμούς, βάσει πηγών του υπουργείου Οικονομίας. Καλύπτονται μέχρι το 2018 όλα τα δάνεια (όχι μόνο τα στεγαστικά) που έχουν διασφάλιση σε α' κατοικία με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ. Οι βασικοί άξονες της συμφωνίας, τι προβλέπεται για όσους τα δάνεια τους θα τα αγοράσουν funds και τι για την αναδιάρθρωση επιχειρηματικών δανείων..
  • Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας, ο τεράστιος αριθμός των προσφύγων που έχουν καταφθάσει στη Γερμανία έχει οδηγήσει στη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.
  • Η επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου, κάλεσε για να δώσει εξηγήσεις τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της επιτροπής αυτής, στο Reuters. «Η πρόσκληση έγινε. Πρόκειται για πρόσκληση και όχι για κλήτευση» τόνισε ο Γκούντερ Κριχμπάουμ πρόεδρος της επιτροπής και μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Αθλητισμός

  • Το αργότερο μέχρι τις 9 Μαϊου θα εκδοθεί η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, σχετικά με την εξαετή ποινή που έχει επιβληθεί από την FIFA, στον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για το γνωστό σκάνδαλο που συγκλόνισε τον χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του εν λόγω δικαστηρίου, Ματιέ Ριμπ, σήμερα στην Λωζάνη, μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας.
  • Μία νίκη στα επόμενα τρία παιχνίδια θέλει η Λέστερ για να σφραγίσει και μαθηματικά τον τίτλο στην Premier League και θα προσπαθήσει να το κάνει μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων» ανήμερα του Πάσχα (1/05) κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πιο μεγάλο ματς της 36ης αγωνιστικής. Τρεις «στροφές» πριν το τέλος του ισπανικού πρωταθλήματος, το... θρίλερ για την ανάδειξη του πρωταθλητή συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί την Ατλέτικο Μαδρίτης στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου έχει την ευκαιρία να κατακτήσει και μαθηματικά τη Bundesliga, κάτι που θα συμβεί εάν, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής, επικρατήσει στο Μόναχο της Γκλάντμπαχ.
  • Ξαφνική απειλή που στο πιο ακραίο σενάριο θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στην αποβολή από τα πλέι οφ, προέβαλε για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Live Sport». Και αυτό γιατί όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο αθλητικός εισαγγελέας ζήτησε και έλαβε τον φάκελο για την απόφαση του «Δικεφάλου» να μην αγωνιστεί στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά και την προέκταση που δόθηκε από τις ανακοινώσεις και τις επίσημες τοποθετήσεις του Ιβάν Σαββίδη.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου