Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Μεγάλη Παρασκευή, 29 Απριλίου, 2016

  • Στην αποπομπή του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιου Γιαννόπουλου προχώρησε το βράδυ της Μ.Πέμπτης το υπουργείο Υγείας. Δεν παραιτούμαι υπό τα καπρίτσια του αναπληρωτή υπουργού, κ. Πολάκη, απαντά ο κ. Γιαννόπουλος.
  • Στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup, όπως ενημέρωθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Μ.Πέμπτης. Τηλεφωνικές επικοινωνίες Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.
  • Πρωτοπόρος σε μία νέα πολιτική πρωτοβουλία, που ονομάζεται «με την επόμενη Ελλάδα», μπαίνει ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης. Η παρουσίασή της θα γίνει την επόμενη Τετράτη στο Γκάζι, στην Αθήνα.
  • Τα εξ αμάξης άκουσαν από εξαγριωμένους εμπόρους της Θεσσαλονίκης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, οι οποίοι επισκέφτηκαν την κεντρική αγορά. Για αρκετά λεπτά επικράτησε ένταση, με αποτέλεσμα το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές να αποχωρήσουν.
  • Απάντηση στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά δίνει η ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με την πολιτική της βυθίζει την ελληνική οικονομία και συνθλίβει επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα νέα μέτρα είναι ευθύνη της κυβέρνησης και τίποτα από αυτά δεν είναι αποδεκτό από τη ΝΔ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κόσμος

  • Σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών σημειώθηκε ανοιχτά του Βανουάτου την Παρασκευή, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία USGS.
  • Η κυβέρνηση της Γερμανίας επιδιώκει να περιορίσει δραστικά την πρόσβαση στα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας για τους μετανάστες από άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακολουθώντας την πολιτική της Βρετανίας. Σύμφωνα με σχέδιο νόμου το οποίο κατήρτισε η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες (SPD) και τα κυριότερα σημεία του αποκαλύφθηκαν από τον γερμανικό Τύπο, οι Ευρωπαίοι υπήκοοι που ζουν στη Γερμανία δεν θα δικαιούνται στο εξής κανένα επίδομα κοινωνικής πρόνοιας, εάν δεν εργάζονται.
  • Δραματική τροπή λαμβάνει ο πόλεμος στο Χαλέπι της Συρίας με την εκεχειρία να θρυμματίζεται εν μέσω ανάφλεξης της βίας και βομβαρδισμών. Ξεπερνούν τους 60 οι νεκροί σε λιγότερο από 24 ώρες -τουλάχιστον 27 είναι τα θύματα στο υποστηριζόμενο από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) νοσοκομείο που βομβαρδίστηκε, ανάμεσά τους παιδιά και ένας από τους τελευταίους παιδιάτρους της πόλης. Αρνείται ο συριακός στρατός ότι χτύπησε το νοσοκομείο. Κραυγή αγωνίας από τον ΟΗΕ. Μεγάλη επιχείρηση στο Χαλέπι φέρεται να ετοιμάζει ο Άσαντ...
  • Τρία άτομα βρέθηκαν νεκρά σε σπίτι στο Σακραμέντο των ΗΠΑ. Οι σοροί έφεραν τραύματα από σφαίρες.
  • O υπερσυντηρητικός υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τεντ Κρουζ δέχθηκε σφοδρά πυρά από στέλεχος του δικού του στρατοπέδου, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «ενσάρκωση του Εωσφόρου».

Οικονομία

  • Η βρετανική οικονομία θα αυξηθεί κατά 4% δέκα χρόνια μετά την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση χάρη στα οφέλη από τους χαμηλότερους δασμούς για εισαγωγές από χώρες εκτός της ένωσης, υποστήριξαν οικονομολόγοι που τάσσονται υπέρ του Brexit.
  • Καμπανάκι κινδύνου κρούει για άλλη μια φορά ο ΣΕΒ, ζητώντας αλλαγή πλεύσης. Για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις λέει ότι φέρνουν μνήμες του εφιαλτικού α' εξαμήνου 2015. Θεωρείται βέβαιο ότι η οικονομία εισέρχεται σε νέα υφεσιακή φάση, σημειώνει, με τα νέα μέτρα να απειλούν με περαιτέρω φτωχοποίηση την κοινωνία. Ασκεί δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική, αλλά και στην τρόικα που «μυωπικά εμμένει στη λήψη επιπλέον εφεδρικών μέτρων που, δυστυχώς, ενισχύουν περαιτέρω το υφεσιακό κύμα και θα δώσουν τη χαριστική βολή στην οικονομία».
  • Την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Πρόσθεσε ότι από την πληροφόρηση που έχει, εκτιμά πως είμαστε αρκετά κοντά και ότι είναι θέμα λίγων ημερών πλέον.

Αθλητισμός

  • Σοκ στο 92' για τη Λίβερπουλ, η οποία αν και φαινόταν ότι θα έφευγε από την Ισπανία με το 0-0 δέχτηκε γκολ από τον Άντριαν Λόπες στις καθυστερήσεις και πλέον στον επαναληπτικό της 5ης Μαίου στο «Άνφιλντ» κυνηγάει την ανατροπή για να πάρει την πρόκριση στον τελικό που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Βασιλείας. Από την άλλη πλευρά φοβερό παιχνίδι έγινε στην Ουκρανία, όπου Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ έμειναν στο 2-2 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό της Ισπανίας.
  • Την επιθυμία του να «μετακομίσει» στη Μπάγερν το ερχόμενο καλοκαίρι εξέφρασε ο Ματς Χούμελς στη διοίκηση της Ντόρτμουντ. Ο Γερμανός διεθνής κεντρικός αμυντικός έχει συμφωνήσει με τους Βαυαρούς, ωστόσο, για να μπορέσει να ενταχθεί στο δυναμικό τους θα πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή» και στο οικονομικό ανάμεσα στις δύο ομάδες.
  • Οι (πρώτες) μεγάλες μάχες στο δρόμο προς τον τελικό, που θα διεξαχθεί στις 18 Μαίου στο «Ζανκτ Γιάκομπ» της Βασιλείας, θα δοθούν απόμε, Μ. Πέμπτη, για τα ημιτελικά του Europa League. Το ζευγάρι με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτό μεταξύ της Bιγιαρεάλ και της Λίβερπουλ, ενώ στον άλλο ημιτελικό η Σαχτάρ θα δώσει τη μάχη της πρόκρισης κόντρα στη Σεβίλη.
Πηγή: Σαν Σήμερα

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/news#ixzz479yVxnsw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου