Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Μεγάλη Πέμπτη, 28 Απριλίου, 2016

  • Σε 2.680 ανέρχονται οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ σήμερα, Μ.Πέμπτη, θα επιδιωχθεί η μεταφορά 300 ατόμων προς στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά. Το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν τρία πλοία με 52 πρόσφυγες.
  • Ανοιχτό άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς. Υποστήριξε, επίσης, ότι εάν οι απαιτήσεις των θεσμών είναι ζημιογόνες δεν θα είναι καλό για τη χώρα να κλείσει η συμφωνία.
  • Αβέβαιη διαφαίνεται η διεξαγωγή του παραδοσιακού εθίμου του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου, μετά την αντίδραση κατοίκων του νησιού. Η μορφή που έχει πάρει ο ρουκετοπόλεμος τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή από τους κατοίκους που βρίσκονται «στη ζώνη του πυρός», που απειλούν με εξώδικα και μηνύσεις. Ο δήμος Χίου απαντά πως θέλει να διατηρήσει το έθιμο, αλλά αυτό θα πρέπει να κατοχυρωθεί νομικά. Σχετική τροπολογία καταθέτει στη Βουλή ο Νότης Μηταράκης.
  • Από τις 9:00 έως τις 21:00 θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Μ.Πέμπτη. Κλειστά θα παραμείνουν από την Κυριακή του Πάσχα (1/5) έως και την Τρίτη (3/5) που μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς. Αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων...
  • Ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας θα ληφθούν κατά την περίοδο του Πάσχα σε όλη τη χώρα από την Ελληνική Αστυνομία, που έκανε γνωστό τον σχεδιασμό της.

Κόσμος

  • Πρόταση που εξετάζεται πολύ σοβαρά από την Κομισιόν και ενδεχομένως θα γίνει αποδεκτή, χαρακτήρισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος την εισήγηση του ιταλού υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο για πλωτά hot spot, στα οποία θα ταυτοποιούνται οι πρόσφυγες που διασώζονται στη θάλασσα.
  • Προσπαθώντας να δείξει τις προοπτικές διεξόδου που έχουν οι συνομιλίες στο Συριακό, ο επιτετραμμένος του ΟΗΕ για την κρίση Στάφαν ντε Μιστούρα παρουσίασε κείμενο με τα -ελάχιστα- σημεία σύγκλισης Δαμασκού και αντιπολίτευσης για την πολιτική μετάβαση, καλώντας επειγόντως τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να διαφυλάξουν την παραπαίουσα εκεχειρία στη Συρία και να διασφαλίσουν τις συνομιλίες. «Η παύση πυρός κρέμεται από μία κλωστή» λέει ο ΟΗΕ κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ναυάγιο.
  • Την Κάρλι Φιορίνα, που είχε από νωρίς αποκλειστεί από τη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, επέλεξε ο Τεντ Κρουζ ως υποψήφια αντιπρόεδρο εάν καταφέρει να επικρατήσει στο κόμμα πριν τις προεδρικές εκλογές. Το πάνω χέρι ωστόσο στη μάχη για τους Ρεπουμπλικανούς το έχει καθαρά ο Τραμπ σε όλα τα επίπεδα, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον μετά τη νέα πενταπλή νίκη του και την «παρουσίαση της εξωτερικής του πολιτικής».
  • Η πόλη Παζαρντζίκ στην κεντρική Βουλγαρία απαγόρευσε σε γυναίκες να φορούν μαντίλα που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο (νικάμπ), σε δημόσιους χώρους. Η τοπική κυβέρνηση λέει ότι η κίνηση αυτή θα εμποδίσει την ένταση ανάμεσα στις διαφορετικές κοινότητες και θα ενισχύσει την ασφάλεια.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις ΗΠΑ, δήλωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να επανεξετάσει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ προς μια κατεύθυνση λιγότερο επεμβατική και εξήγγειλε ότι η χώρα του θα συμβάλει λιγότερο υπέρ της άμυνας των συμμάχων της Ουάσιγκτον.

Οικονομία

  • Η τελευταία χρονιά ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα, υποστήριξε σε συνέντευξη του στην Bild o επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σημειώνοντας, πάντως, ότι η χώρα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες. Ο ίδιος τόνισε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα λίγη σχέση έχουν με το ευρώ.
  • Το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα ενδέχεται να διεξαχθεί την επόμενη ή, το αργότερο, τη μεθεπόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη νομικά και πολιτικά ζητήματα που απομένουν να διευθετηθούν.
  • Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στην περιοχή του 0,25% - 0,50%, χωρίς να δώσει ενδείξεις για το πότε θα προχωρήσει στην επόμενη αύξηση.

Αθλητισμός

  • Το πρώτο βήμα για να βρεθεί ξανά στον τελικό του Champions League μετά από το περυσινό... διάλειμμα έκανε απόψε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε νίκησε 1-0 τη Μπάγερν στο «Βιθέντε Καλντερόν», στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων και δεύτερο χρονικά της διοργάνωσης κι έχει τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη (3/05) στο Μόναχο.
  • Οι Σακραμέντο Κινγκς μπαίνουν σε μια νέα εποχή, αφού άλλαξαν το σήμα τους και από τον Οκτώβριο θα αγωνίζονται στο νέο τους γήπεδο τo «Golden 1 Center». Στην προσπάθεια της να προωθήσει την αλλαγή στον κόσμο της η ομάδα, στην οποία αγωνίζεται ο Κώστας Κουφός, σκέφτηκε ένα έξυπνη διαφημιστική καμπάνια. Να προσφέρει τατουάζ στους οπαδούς της!
  • Τις λιγοστές ελπίδες που είχε για να διεκδικήσει την έξοδο στο Champions League της ερχόμενης περιόδου «κλότσησε» η Λιλ μετά το σημερινό 0-0 στο «Πιερ Μορουά» κόντρα στην Ανζέ.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου