Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Μεγάλη Τρίτη, 26 Απριλίου, 2016

  • Την Μεγάλη Τετάρτη, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεδριάσει η νέα Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναδείχτηκε από το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
  • Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε το μεσημέρι της Μ.Δευτέρας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του ασφαλιστικού - φορολογικού νομοσχεδίου. Η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα, Μ.Τρίτη με ακροάσεις φορέων.
  • Απεργιακή κινητοποίηση από τις 6 το απόγευμα του Μ.Σαββάτου ώς τις 10 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζητώντας την άμεση πρόσληψη μηχανοδηγών.
  • Λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, καθώς και στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
  • Συγκέντρωση στα Χαυτεία και πορεία στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, ενάντια «στο νομοσχέδιο-ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση και το νομοσχέδιο της νέας φορολεηλασίας». Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, επίσης, η ΠΟΠΟΚΠ, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.

Κόσμος

  • Την στάση των τουρκικών Αρχών απέναντι σε «ανεπιθύμητους» ξένους δημοσιογράφους επέκρινε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, μετά τα νέα περιστατικά άρνησης εισόδου σε ξένους ρεπόρτερ. «Μαύρες λίστες με ονόματα δημοσιογράφων δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία» ανέφερε, την ώρα που η ΕΕ παρακολουθεί με ανησυχία υποθέσεις όπως εκείνες της ολλανδής δημοσιογράφου Εμπρού Ουμάρ.
  • Αμερικανός δημοσιογράφος που έχει τη βάση του στην Τουρκία κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι του αρνήθηκαν την είσοδο στην Τουρκία όταν έφτασε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Ο ίδιος δήλωσε ότι επιστρέφει στις ΗΠΑ.
  • Ο Καναδός Τζον Ρίντσντελ, ο οποίος κρατείτο εδώ και μήνες όμηρος ισλαμιστών στις Φιλιππίνες εκτελέστηκε. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρουντό, κάνοντας λόγο για «εν ψυχρώ δολοφονία».
  • Η προσφυγική κρίση, ο πόλεμος στη Συρία και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του Μπαράκ Ομπάμα με Ευρωπαίους ηγέτες στο Αννόβερο. Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντσι και Κάμερον ζήτησαν από τις δύο πλευρές στη Συρία να σεβαστούν την εκεχειρία, ενώ ανέφεραν ότι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης χρειάζεται «συνολική και βιώσιμη λύση που θα αντικατοπτρίζει τις αξίες που μοιράζονται η Ευρώπη και οι ΗΠΑ».
  • Η Γερμανία σχεδιάζει να κατασκευάσει στρατιωτική βάση για μαχητικά τύπου Tornado στην Τουρκία, στο Ιντσιρλίκ, μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Σύμφωνα με το περιοδικό, το Βερολίνο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για υπογραφή συμφωνίας που θα δει την αποστολή γερμανών στρατιωτών στην Τουρκία.

Οικονομία

  • Τα εναλλακτικά μέτρα που συμφώνησε στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος περιμένουν οι πιστωτές από την κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά αφορούν στην ουσία τη νομοθέτηση «κόφτη» δαπανών, αφού όλοι αποδέχονται ότι η επιβολή νέων φόρων δεν αποτελεί αξιόπιστη λύση, καθώς έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων και δεν θα αποδώσει.
  • Συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για το κλείσιμο της τρέχουσας αξιολόγησης και της συμφωνίας επί των έξτρα μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ που έχουν ζητήσει ως εγγύηση οι δανειστές. Όλες οι «καυτές» εκκρεμότητες θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί έως τα ξημερώματα της Μ.Τετάρτης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup την Μ.Πέμπτη.
  • Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι είναι ακόμα ασαφές εάν εάν θα πραγματοποιηθεί τo Eurogroup την Μ.Πέμπτη. «Εργαζόμαστε ακόμα πάνω σε αυτό», είπε ο Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Βερολίνο.

Αθλητισμός

  • Η Λέστερ βρίσκεται όλο και πιο κοντά στο μεγάλο θαύμα, αφού μετά τη νίκη της την Κυριακή με 4-0 επί της Σουόνσι, είδε τη Δευτέρα τη Τότεναμ να μένει στο 1-1 με την Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον, στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 35ης αγωνιστικής της Premier League. Στο 33' τα Σπιρούνια πήραν κεφάλι στο σκορ με αυτογκόλ του Ντόουσον, αλλά ο ίδιος παίκτης τους... άρπαξε τη χαρά αφού χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του, αυτή το φορά σκοράροντας στο... σωστό τέρμα στο 73'.
  • Κοντά στην 4η θέση που οδηγεί στο Champions League βρίσκεται πλέον η Θέλτα, η οποία επικράτησε με 2-1 της Γρανάδα στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 35ης αγωνιστικής της Primera Division. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Ιάγκο Άσπας που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του (16' πέν., 76'), ενώ για τη Γρανάδα είχε ισοφαρίσει προς στιγμή ο Ελ Αραμπί (69').
  • Το γκολ του Ναϊγκόλαν στο 89ο λεπτό χάρισε στη Ρόμα μεγάλη νίκη επί της Νάπολι σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο αγώνα για τη δεύτερη θέση που δίνει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Champions League. Η Ρόμα βρίσκεται και πάλι στην τρίτη θέση, άλλα μείωσε στους 2 βαθμούς τη διαφορά της και ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ήττα της Μίλαν με 2-1 από την ουραγό Βερόνα, η οποία βρέθηκε να χάνει αλλά ανέτρεψε το σκορ. Στο τελευταίο ματς της ημέρας, η Κάπρι επικράτησε με 1-0 της Έμπολι και έριξε οριστικά τη Βερόνα από την Serie A.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου