Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Μεγάλη Δευτέρα, 25 Απριλίου, 2016

  • Το έδαφος για την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, καθώς και του «μηχανισμού εξισορρόπησης τυχόν αποκλίσεων» προετοιμάζει τη Μεγάλη Εβδομάδα η κυβέρνηση, καθώς μετά το Πάσχα θα διεξαχθούν οι κρίσιμες ψηφοφορίες. Ήδη, έχει αρχίσει το «πολιτικό μασάζ» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που «φλερτάρουν» με την διαφοροποίηση.
  • Οι πρόσφυγες στην Ειδομένη συνεχίζουν να αναζητούν νέα μονοπάτια για να συνεχίσουν το δρόμο τους προς την κεντρική ή βόρεια Ευρώπη, παρά το κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας - ΠΓΔΜ, μεταδίδει το Reuters. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάποιοι βρήκαν ένα πέρασμα στα σύνορα, όχι πολύ μακριά από τον καταυλισμό.
  • Τις πρώτες 25 προτάσεις του προγράμματός της έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή η ΝΔ, με τη λήξη των εργασιών του 10ου τακτικού της Συνεδρίου. Όπως σημειώνεται, πρόκειται για μια «συμφωνία αλήθειας», για ελευθερία και αλληλεγγύη, που βασίζεται σε πέντε «Α»: Ανάπτυξη, Αξιοκρατία, Αξιοπρέπεια, Αριστεία, Αξιοπιστία.
  • Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα στον έλληνα φωτορεπόρτερ Γιώργο Μουτάφη, ο οποίος εργάζεται για λογαριασμό της γερμανικής Bild. Ο έλληνας φωτορεπόρτερ ενημερώθηκε πώς βρίσκεται σε λίστα με πρόσωπα που δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία.
  • Στην προσφυγική κρίση και το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Ιl Messaggero. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το χρέος, τόνισε ότι η ελάφρυνση είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.

Κόσμος

  • O επικεφαλής του ΡΚΚ Τζεμίλ Μπαγίκ λέει πως η κουρδική οργάνωση είναι «έτοιμη να κλιμακώσει τον πόλεμο, εάν αυτή είναι η προσέγγιση της Άγκυρας», καθώς το κλίμα στα νοτιοανατολικά της χώρας παραμένει θερμό. Από την πλευρά της η τουρκική ηγεσία αποκλείει «προς το παρόν» διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας πως έχει την στήριξη της κοινωνίας σε συνέχιση της μάχης κατά του PKK.
  • Οι δύο υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Τεντ Κρουζ και Τζον Κάσιτς ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε «συμφωνία κυρίων» με στόχο να ανακόψουν τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ η μάχη έχει ήδη περάσει τα μισά. Ο ίδιος ο Τραμπ ειρωνεύεται την κίνηση θεωρώντας την απόδειξη «απόγνωσης», αλλά αυτό που τον ανησυχεί είναι πως -έστω κι αν έχει μαθηματικά σκοτώσει τις ελπίδες του Κρουζ για επικράτηση- δεν θα καταφέρει να έχει συγκεντρώσει στο τέλος την πλειοψηφία των εκλεκτόρων.
  • Ένας χρόνος και ένας αιώνας συμπληρώθηκαν χτες, Κυριακή, από τη Γενοκτονία των Αρμενίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ωστόσο τη θλιβερή αυτή επέτειο επισκίασε στην Αρμενία η απειλή ενός νέου πολέμου, στο ξεχασμένο από τη διεθνή κοινότητα μέτωπο του Ναγκόρνο Καραμπάγ στο Νότιο Καύκασο. Ανήμερα αυτής της εμβληματικής για τους απανταχού Αρμένιους επετείου, ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, Γκαγκίκ Γαλατζιάν, μίλησε στο sansimera.gr.
  • Πληροφορίες σε συνήθως καλά πληροφορημένα διεθνή ΜΜΕ θέλουν την Ουάσινγκτον να πρόκειται να ανακοινώσει την αποστολή 250 ενστόλων στη Συρία προς ενίσχυση των ομάδων που μάχονται την ISIS -με στόχο κυρίως την «ενθάρρυνση» των αραβικών δυνάμεων να συνταχθούν με τους Κούρδους. Oι αναφορές θέλουν την αποστολή να είναι «τεχνικής φύσης» καθώς οι ΗΠΑ υπογραμμίζουν, διά στόματος Ομπάμα, πως δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε χερσαία επέμβαση.
  • Προς μεγάλη νίκη και νέα κατάκτηση αυτοδυναμίας φέρεται να οδεύει το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του νυν πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς στις κάλπες της Σερβίας. Βάσει των αρχικών προβλέψεων του ινστιτούτου Cesid που βασίζονται σε μικρό δείγμα ψήφων, το SNS συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 56%. Οι Σοσιαλιστές αναμένεται να παραμείνουν δεύτερη δύναμη. Τρίτο το Ριζοσπαστικό Κόμμα του υπερεθνικιστή Βόισλαβ Σέσελι που αθωώθηκε πρόσφατα από τη Χάγη.

Οικονομία

  • Εβδομάδα των παθών για την ελληνική οικονομία άρχισε από τη Μεγάλη Δευτέρα με τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να επιχειρεί να επιτύχει έναν συμβιβασμό με τα στελέχη του κουαρτέτου, τόσο για για το περιεχόμενο όσο και για τη νομική μορφή των μέτρων «υπό αίρεση» ύψους 3,6 δισ. ευρώ, τα οποίο απαίτησε το Eurogroup της Παρασκευής, στοιχιζόμενο πίσω από τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς νομισματικού ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
  • Τη θέση ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιφέρει βαρύ πλήγμα στο εισόδημα μισθωτών, αμειβόμενων με μπλοκάκι, επιστημόνων, γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών, ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων, καθιστώντας επί της ουσίας τις ασφαλιστικές εισφορές «ασφαλιστική φορολογία», διατυπώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδης. Ο ίδιος καταγγέλλει την προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, ενώ τονίζει ότι συνολικά η πρόταση για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είναι αναποτελεσματική.
  • Βαρύς είναι ο λογαριασμός από τα φορολογικά μέτρα και τις περικοπές στις συντάξεις, το ΕΚΑΣ και τα μερίσματα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και περιγράφεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αθλητισμός

  • Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του σκουντέτο η Γιουβέντους, η οποία στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Φιορεντίνα. Σημαντική νίκη στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία έκανε η Παλέρμο φεύγοντας με το «διπλό» από την έδρα της Φροσονόνε, η οποία είναι επίσης στη ζώνη του υποβιβασμού. Με το «διπλό» έφυγε από το Τορίνο η Σασουόλο, η οποία επικράτησε με 3-1 της ομώνυμης ομάδας. Νέα ήττα υπέστη η Λάτσιο αυτή τη φορά με 2-1 στην έδρα της Σαμπντόρια.
  • Έναν δικό της αγώνα έχασε η Λεβάντε στα στα πλαίσια της 35ης αγωνιστικής της Primera Division. Η ουραγός του ισπανικού πρωταθλήματος βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο 68ο λεπτό χάρη στο γκολ του Κασάντεσους και το αυτογκόλ του Ετξέιτα. Όμως μέσα σε δύο λεπτά δέχτηκε ισάριθμα γκολ από Σουσαέτα και Σαν Χοσέ και «πέταξε» δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία. Εύκολη νίκη της Σεβίλης με 2-0 επί της Μπέτις, που την έφερε κοντά στην εξάδα, ενώ ισόπαλη με 2-2 αναδείχθηκε η Βαλένθια στην έδρα της Χετάφε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου