Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 24 Απριλίου, 2016

  • Eκτός του ότι αντικρούει στο νομικό σύστημα, η προληπτική νομοθεσία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προκαλώντας εμπόδια στην οικονομία και τις επενδύσεις, εκτιμά η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τα πρόσθετα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ.
  • Το «παρών» στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την Έξοδο της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου θα δώσει την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Στο Μεσολόγγι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
  • Με την ψήφιση του νέου καταστατικού του κόμματος ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου της ΝΔ.
  • Η «Πλεύση Ελευθερίας» θα οργανωθεί στο προσεχές διάστημα με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου, όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές, που αποτελούν ιστορική και πολιτική αναγκαιότητα, να είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, τονίζει η επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.
  • Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με απόφαση της διοίκησής της.

Κόσμος

  • Οι διαπραγματεύσεις για επίτευξη συμφωνίας εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Βρετανίας και των ΗΠΑ μπορεί να διαρκέσουν από πέντε έως και δέκα χρόνια στην περίπτωση που η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. Στην ίδια συνέντευξη, ο Ομπάμα απέκλεισε το ενδεχόμενο να πατήσει αμερικανική «μπότα» στο έδαφος της Συρίας.
  • Πρόωρες βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στην Σερβία όπου την ψήφο των 6.739.441 πολιτών διεκδικούν 20 πολιτικά κόμματα και παρατάξεις. Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του νυν πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς θεωρείται φαβορί για τη νίκη και μάλιστα πολλές δημοσκοπήσεις του δίνουν ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ψήφων.
  • Πιέσεις προς την ΕΕ να απελευθερωθεί η βίζα για τους τούρκους πολίτες ασκεί εκ νέου ο Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την επίσκεψη στο Γκαζιαντέπ της Ανγκελα Μέκρελ και του Ντ.Τουσκ. Είπε πως η συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων δεν θα προχωρήσει χωρίς την απελευθέρωση της βίζας. Θερμά λόγια από τον Τουσκ, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο για το πώς συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες.
  • Με πρόσφυγες στον καταυλισμό του Γκαζιαντέπ συνομίλησε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στην τουρκική μεθοριακή πόλη μαζί με τους Ντόναλντ Τουσκ και Φρανς Τίμερμανς. Η Γερμανίδα καγκελάριος βρίσκεται ξανά στην Τουρκία για συνομιλίες με τον Αχμέτ Νταβούτογλου επιδιώκοντας να κατευνάσει το κλίμα μεταξύ Άγκυρας-ΕΕ και να προωθήσει την εφαρμογή της συμφωνίας για το Προσφυγικό. Παιδιά με παραδοσιακές συριακές ενδυμασίες υποδέχθηκαν με λουλούδια την καγκελάριο στον καταυλισμό...
  • Η εύθραυστη εκεχειρία στη Συρία κινδυνεύει να καταρρεύσει πλήρως «συμπαρασύροντας» τις συνομιλίες στη Γενεύη που ούτως ή άλλως καρκινοβατούν. Αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύουν το τελευταίο 24ωρο οι κυβερνητικές δυνάμεις σε περιοχές που ελέγχει η αντιπολίτευση στη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, και το Χαλέπι έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 23 ανθρώπων, ανάμεσά τους παιδιά.

Οικονομία

  • Τη νομική και πολιτική φόρμουλα για τα μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ που θα πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση που το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα είναι μικρότερο του 3,5% του ΑΕΠ το 2018 αναζητούν Αθήνα και θεσμοί, μετά το Eurogroup της Παρασκευής. Οι εκπρόσωποι των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα, ώστε να επιχειρήσουν να βρουν τη λύση ώς την Μ.Τετάρτη. Αν υπάρξει συμφωνία, θα γίνει εκτακτο Eurogroup την επομένη.
  • Την πάγια θέση ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους επανέλαβε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το Άμστερνταμ, συμπληρώνοντας πως το ελληνικό χρέος δεν θα ρυθμιστεί όσο η ανάλυση δείχνει πως είναι βιώσιμο. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η Ελλάδα ωφελείται ήδη από χαμηλά επιτόκια δανεισμού και μακρές ωριμάνσεις, ενώ σημείωσε πως οι προτάσεις για πάγωμα των χαμηλών επιτοκίων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας παραβιάζουν τους κανόνες του ESM.
  • «Η ελάφρυνση του χρέους είναι πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μία συμφωνία είναι δυνατή την ερχόμενη εβδομάδα» γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, επισημαίνοντας ότι με τίμημα αμοιβαίες παραχωρήσεις, η κυβέρνηση Τσίπρα και οι πιστωτές της θα μπορούσαν να βγουν από το αδιέξοδο, ήδη από την ερχόμενη Πέμπτη.

Αθλητισμός

  • Αν κα βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Ίντερ επικράτησε 3-1 της Ουντινέζε στο «Σαν Σίρο», στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 35ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Με τη νίκη αυτή οι «νερατζούρι» διατηρούνται στην τέταρτη θέση της κατάταξης και ελπίζουν ακόμη να περάσουν τη Ρόμα και να ανέβουν τρίτοι, ώστε να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Ο Ορέστης Καρνέζης υπερασπίστηκε για ακόμη ένα ματς την εστία των «φριουλάνι».
  • Τρεις ομάδες... πέρασαν από την κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος μέσα σε λίγες ώρες, αλλά τελικά η 35η αγωνιστική δεν άλλαξε τίποτα στη διαμορφωθείσα κατάσταση στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι «μπλαουγκράνα» οδηγούν την κούρσα σε ισοβαθμία με την Ατλέτικο, που νωρίτερα επικράτησε δύσκολα 1-0 της Μάλαγα, με «χρυσή» αλλαγή τον Άνχελ Κορέα που σκόραρε το νικητήριο γκολ. Στο ξεκίνημα της ημέρας, πρώτη είχε περάσει για λίγο η Ρεάλ, η οποία με πρωταγωνιστή τον Μπέιλ επικράτησε 3-2 εκτός έδρας της Ράγιο Βαγεκάνο, παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο.
  • Την ευκαιρία να «σφραγίσει» τον τίτλο στη Bundesliga το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στη Γκλάντμπαχ, μέσα στο «Αλιάνς Αρίνα», θα έχει η Μπάγερν. Με τα γκολ των Βιδάλ και Ντάγκλας Κόστα οι Βαυαροί πέρασαν από το Βερολίνο με 1-0 επί της Χέρτα, διατήρησαν το +7 από τη Ντόρτμουντ που έκανε «περίπατο» στη Στουτγκάρδη (3-0) και με νίκη στις 30 Απριλίου επί της Μπορούσια θα πανηγυρίσουν μέσα στο «σπίτι» τους, ενώ θα απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου