Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 22 Απριλίου, 2016

  • Πέθανε ο Σύρος πρόσφυγας που είχε τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι από όχημα της αστυνομίας στην Ειδομένη την περασμένη Δευτέρα. Σε επιφυλακή η Αστυνομία στην Ειδομένη υπό το φόβο ξεσπάσματος επεισοδίων.
  • Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντήσει αύριο, Παρασκευή, στις 10:30πμ τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Στην αποκάλυψη ότι ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του είχαν ζητήσει να δώσει στοιχεία για να χρησιμοποιήσουν κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου κάνει στο βιβλίο του με τίτλο «Game Over - Η αλήθεια για την κρίση» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
  • «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια διαπραγμάτευση. Αυτή η διαπραγμάτευση τι θα δείξει; Θα ανοίξει το πακέτο εκείνο της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας.
  • Αγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν με 14 σφαίρες έναν 42χρονο επιχειρηματία ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στον Αλιμο.

Κόσμος

  • Ανθρωπιστικές οργανώσεις με τη βοήθεια του ΟΗΕ έχουν αρχίσει να απομακρύνουν 500 τραυματίες, Σύρους πολίτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε πόλεις της Συρίας. Οι μισοί θα έρθουν από πόλεις που πολιορκούνται από τις συριακές δυνάμεις, ενώ οι υπόλοιποι από πόλεις που πολιορκούνται από τους αντάρτες.
  • Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχαν τηλεφωνική συνομιλία σχετικά με τη διευθέτηση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, με τους δύο ηγέτες να συμφωνούν στη συνέχιση των προσπαθειών με τη λεγόμενη σύνθεση της Νορμανδίας και εντός του πλαισίου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
  • Κατά δέκα μονάδες προηγείται η εκστρατεία παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμούν το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στο 49%.
  • O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει μια πιο «ρεαλιστική προσέγγιση» όσον αφορά την εκταμίευση των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και να βελτιώσει τον τρόπο που θα διαθέσει αυτά τα κεφάλαια.
  • Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ήθελε να επαναληφθούν οι συνομιλίες με την κυβέρνηση της Τουρκίας πριν μερικούς μήνες, αλλά αυτό απορρίφθηκε από την Άγκυρα, δήλωσε την Τετάρτη ο συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Οικονομία

  • Μια θετική δήλωση αναμένει η Αθήνα από το Eurogroup που συνεδριάζει εκτάκτως το πρωί της Παρασκευής. Ακούω καλά νέα απο την Αθήνα, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. Δεν αναμένουμε συμφωνία σήμερα, σύμφωνα με τον Μοσκοβισί. Οι στόχοι του ελληνικού προγράμματος πρέπει να επιτευχθούν, επιμένει η Λαγκάρντ, ενώ ο Σόιμπλε ζητά βιώσιμο ελληνικό χρέος στο τέλος της μέρας.
  • Εκρηξη αισιοδοξίας λίγο μετά τις 15:30 στο ξενοδοχείο Χίλτον καθώς κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι σχεδόν έχουμε λευκό καπνό. Ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια έχουν σχεδόν κλείσει παραμένει η διαφωνία για το αφορολόγητο
  • Aμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά, όπως ανέμενε η αγορά, άφησε τα επιτόκια την Πέμπτη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ενώ συνεχίζεται το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την στήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης και την ενίσχυση του πληθωρισμού.

Αθλητισμός

  • Σε μία μεγαλειώδη εκδήλωση που –δυστυχώς- δεν θύμιζε και πολλά από το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης γιόρτασε τα 90 χρόνια Ιστορίας της στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης. Η λαμπρή τελετή που ήταν ανάλογη κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων κράτησε για αρκετές ώρες, καθώς η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε λίγο πριν από τις 20:00 και ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Οι τρεις ενότητες αφορούσαν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του συλλόγου με τις βραβεύσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ιβάν Σαββίδης: «Περηφάνια, αντίσταση, όνειρο, κατάκτηση».
  • Μετά από τρεις σερί ήττες η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και με πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες (καρέ, δύο ασίστ) ισοπέδωσε στο «Ριαθόρ» τη Λα Κορούνια με το εμφατικό 8-0, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της primera division. Η «Μπαρτσα» με το «τρίποντο» αυτό θα παραμείνει στην κορυφή της κατάταξης, άσχετα με το τι θα κάνουν οι Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης που παίζουν απόψε και θέλει άλλες τέσσερις νίκες για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
  • Πήρε... μπροστά η Λίβερπουλ μετά την επική πρόκριση στο Europa League επί της Ντόρτμουντ και με το εμφατικό 4-0 επί της Έβερτον (έπαιζε με 10 παίκτες από το 50΄ λόγω αποβολής του Μόρι) ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ. Και στα άλλα δύο εξ αναβολής παιχνίδια, Γουέστ Χαμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχαν άνετες νίκες επί των Γουότφορντ και Κρίσταλ Πάλας.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου