Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 21 Απριλίου, 2016

  • Στην προκήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή σε όλα τα ΜΜΕ προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) έπειτα από σύσκεψη των προέδρων και των μελών όλων των ΔΣ των Σωματείων της Ενημέρωσης που συγκάλεσε για το Ασφαλιστικό.
  • Ο αγώνας όσων υπερασπίστηκαν τις αξίες της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στον επτάχρονο αντιδικτατορικό αγώνα, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση 49 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.
  • Παρά τις πολύωρες έρευνες, δεν εντοπίστηκε ο αγνοούμενος αφγανός πρόσφυγας από τον καταυλισμό του Κουτσόχερου, ο οποίος μαζί με άλλους ομοεθνείς του έκανε μπάνιο το απόγευμα της Δευτέρας στον Πηνειό σε σημείο κοντά στον καταυλισμό, και χάθηκαν τα ίχνη του.
  • Αντιδράσεις ακόμα και από βουλευτές προκάλεσε η διάταξη που περιέχει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φθάνει στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές που είχαν εκλεγεί μέχρι το 2012 εξαιρούνται των ενιαίων κανόνων και των περικοπών που φέρνει το νέο ασφαλιστικό.
  • Από τις 21 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Κλειστά θα παραμείνουν από την Κυριακή του Πάσχα (1/5) έως και την Τρίτη (3/5) που μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς. Αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων...

Κόσμος

  • Ανθρωπιστικές οργανώσεις με τη βοήθεια του ΟΗΕ έχουν αρχίσει να απομακρύνουν 500 τραυματίες, Σύρους πολίτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε πόλεις της Συρίας. Οι μισοί θα έρθουν από πόλεις που πολιορκούνται από τις συριακές δυνάμεις, ενώ οι υπόλοιποι από πόλεις που πολιορκούνται από τους αντάρτες.
  • Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχαν τηλεφωνική συνομιλία σχετικά με τη διευθέτηση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, με τους δύο ηγέτες να συμφωνούν στη συνέχιση των προσπαθειών με τη λεγόμενη σύνθεση της Νορμανδίας και εντός του πλαισίου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
  • Κατά δέκα μονάδες προηγείται η εκστρατεία παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμούν το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στο 49%.
  • O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει μια πιο «ρεαλιστική προσέγγιση» όσον αφορά την εκταμίευση των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και να βελτιώσει τον τρόπο που θα διαθέσει αυτά τα κεφάλαια.
  • Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ήθελε να επαναληφθούν οι συνομιλίες με την κυβέρνηση της Τουρκίας πριν μερικούς μήνες, αλλά αυτό απορρίφθηκε από την Άγκυρα, δήλωσε την Τετάρτη ο συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Οικονομία

  • H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen πέτυχε μία κατ' αρχήν συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία θα δώσει αποζημιώσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων για το σκάνδαλο χειραγώγησης των δοκιμών εκπομπών ρύπων που έγινε γνωστό ως «Dieselgate».
  • Αισιόδοξος για πρώτη φορά όσον αφορά την Ελλάδα δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, ενώ στην Αθήνα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. Πρόσθεσε πως για πρώτη φορά οι Έλληνες δέχτηκαν αξιωματούχους από άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και πως για πρώτη φορά θα δουν πώς είναι η σύγχρονη διοίκηση.
  • Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων περιλαμβάνει εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Αθλητισμός

  • Σε μία μεγαλειώδη εκδήλωση που –δυστυχώς- δεν θύμιζε και πολλά από το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης γιόρτασε τα 90 χρόνια Ιστορίας της στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης. Η λαμπρή τελετή που ήταν ανάλογη κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων κράτησε για αρκετές ώρες, καθώς η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε λίγο πριν από τις 20:00 και ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Οι τρεις ενότητες αφορούσαν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του συλλόγου με τις βραβεύσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ιβάν Σαββίδης: «Περηφάνια, αντίσταση, όνειρο, κατάκτηση».
  • Μετά από τρεις σερί ήττες η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και με πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες (καρέ, δύο ασίστ) ισοπέδωσε στο «Ριαθόρ» τη Λα Κορούνια με το εμφατικό 8-0, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της primera division. Η «Μπαρτσα» με το «τρίποντο» αυτό θα παραμείνει στην κορυφή της κατάταξης, άσχετα με το τι θα κάνουν οι Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης που παίζουν απόψε και θέλει άλλες τέσσερις νίκες για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
  • Πήρε... μπροστά η Λίβερπουλ μετά την επική πρόκριση στο Europa League επί της Ντόρτμουντ και με το εμφατικό 4-0 επί της Έβερτον (έπαιζε με 10 παίκτες από το 50΄ λόγω αποβολής του Μόρι) ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ. Και στα άλλα δύο εξ αναβολής παιχνίδια, Γουέστ Χαμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχαν άνετες νίκες επί των Γουότφορντ και Κρίσταλ Πάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου