Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 20 Απριλίου, 2016

  • Ένα 17χρονο κορίτσι από το Αφγανιστάν έχασε τη ζωή του μετά από πενθήμερη νοσηλεία του στο Λαϊκό νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ από το κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό.
  • Προσαγωγές φοιτητών της Αριστερής Ενότητας και «συμπεριφορές αστυνομικής αυθαιρεσίας» καταγγέλλει το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες «να αποδοθούν ευθύνες για το συγκεκριμένο περιστατικό και να προχωρήσει άμεσα ο ουσιαστικός εκδημοκρατισμός της ΕΛ.ΑΣ.»
  • Από τις 21 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Κλειστά θα παραμείνουν από την Κυριακή του Πάσχα (1/5) έως και την Τρίτη (3/5) που μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς. Αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων...
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης η μεταφορά προσφύγων από τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε2 στο κτίριο της Πέτρινης Αποθήκης και στον σταθμό της Ε1. Είχε προηγηθεί το βράδυ της Δευτέρας η εντολή για εκκένωση της Ε2 και παράδοσή της στο επιβατικό κοινό.
  • Με αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος για διγλωσσία, έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης και έλλειψη θάρρους αποχωρεί από την ΚΟ του Ποταμιού ο Χάρης Θεοχάρης. Σε επιστολή του προς τον Στ.Θεοδωράκη αναφέρει: «Έγιναν λάθη: έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, στρογγύλεμα απόψεων. Πάνω απ' όλα όμως διγλωσσία. Αντιπολίτευση τη μια, στήριξη στην κυβέρνηση την επόμενη». Σκληρή απάντηση του Ποταμιού, «τον υπομέναμε, μέχρι που κατάντησε μια κουραστική ιστορία» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 80 τραυματίστηκαν την Τρίτη στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών που έπληξαν δύο πόλεις στη βορειοδυτική Συρία, οι οποίες ελέγχονται από δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Δεν είναι γνωστό εάν τα αεροσκάφη που έπληξαν τις δύο πόλεις είναι του συριακού στρατού ή ρωσικά μαχητικά που έχουν σταλεί για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση Άσαντ. Οι νέες επιθέσεις δυναμιτίζουν τις συνομιλίες μεταξύ του καθεστώτος Άσαντ και της αντιπολίτευσης, εικόνα ναυαγίου στη Γενεύη.
  • Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Καΐρου για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία ενός πλανόδιου πωλητή τσαγιού, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- δολοφονήθηκε από την αστυνομία.
  • Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν την Τρίτη 32 φερόμενους ως τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Μπασίκα του βόρειου Ιράκ, ανταποδίδοντας πυρά έπειτα από επίθεση εναντίον τουρκικού άρματος μάχης σε στρατόπεδο στην περιοχή, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.
  • Η δίκη του ιδρυτή του γερμανικού ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida, ο οποίος κατηγορείται για «υποκίνηση μίσους» διότι αποκάλεσε τους πρόσφυγες «κτήνη», «σκουπίδια» και «καθάρματα», ξεκίνησε την Τρίτη στο προπύργιο της οργάνωσης, τη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας.
  • Στο ρυθμό των κρίσιμων προκριματικών εκλογών η Νέα Υόρκη σε μία αναμέτρηση καθοριστικής σημασίας για αμφότερους τους Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ στην πορεία για την εξασφάλιση του χρίσματος Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών αντίστοιχα, έπειτα από διαδοχικές ήττες στις προκριματικές ψηφοφορίες που προηγήθηκαν. Τα προγνωστικά τους δίνουν τη νίκη στην πολιτεία που και οι δύο χαρακτηρίζουν ως «το σπίτι τους».

Οικονομία

  • Η κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί τα πρόσθετα «προληπτικά μέτρα» των 3 δισ. ευρώ, δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση των σημερινών συναντήσεων με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών για τη μορφή που θα έχουν τα συγκεκριμένα μέτρα. Κλείδωσε το σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ στη συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη, στη βάση των προτάσεων του υπουργού Ενέργειας. Τα δημοσιονομικά μεγέθη επί τάπητος στη συνάντηση της Τετάρτης (10 π.μ.).
  • Πολλές και μεγάλες ανατροπές περιλαμβάνει το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με τους μελλοντικούς συνταξιούχους να παίρνουν ψαλιδισμένες συντάξεις. Ενιαίο ταμείο κύριας ασφάλισης και αύξηση εισφορών 1% για επικουρικές για μια τριετία και ένταξη του ΟΓΑ στον Ενιαίο Φορέα. Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου. Τι αλλάζει για τους δημόσιους υπαλλήλους, τους στρατιωτικούς, τον ιδιωτικό τομέα, τις συντάξεις.
  • Αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες η ΕΚΤ και ο Μ.Ντράγκι είχαν δηλώσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συμπληρώσει μία σειρά από προϋποθέσεις για να είναι σε θέση να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όπως «ιδιοκτησία», «εφαρμογή» κ.τ.λ. Σ’ αυτές είχαν προστεθεί και ορισμένες τεχνικές προϋποθέσεις όπως το ποσοστό των κεφαλαιακών ομολόγων ανά σειρά κ.τ.λ.

Αθλητισμός

  • Την ευκαιρία να κάνει το πιο αποφασισιστικό βήμα για την παραμονή της έχασε η Εσπανιόλ μετά το εντός έδρας 1-1 με την Θέλτα, ενώ η Μπέτις «κλείδωσε» την παραμονή της στην primera division με τη νίκη της επί της «αδιάφορης», Λας Πάλμας. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 41΄ λόγω της αποβολής του Αϊθάμι.
  • Την απευθείας συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League της νέας περιόδου εξασφάλισε ουσιαστικά η Νάπολι μετά τη σημερινή εμφατική της νίκη με 6-0 επί της Μπολόνια στο «Σαν Πάολο». Βασικός στην ενδεκάδα των «ροσομπλού» σε ένα ακόμη ματς ήταν ο διεθνής αμυντικός, Μάριος Οικονόμου.
  • Η Μάντσεστερ Σίτι δεν «χαρίστηκε» στη Νιουκάστλ. Το εξ αναβολής παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής της Premier League δεν ανέδειξε νικητή (1-1) στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», ωστόσο, είχε μεγάλους χαμένους τους «ανθρακωρύχους» που δεν κατάφεραν να κάνουν το πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους. Ο Αγουέρο στο 14' άνοιξε το σκορ και στο 31΄ ο Ανίτα έφερε το ματς στα ίσια για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου