Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 19 Απριλίου, 2016

  • «H κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα στη βάση των αποφάσεων του καλοκαιριού» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας ότι «οτιδήποτε πέρα από αυτή δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα, γιατί η κυβέρνηση εκλέχθηκε να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη συμφωνία».
  • Την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στον διαγωνισμό για τον διορισμό 100 ιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείες (ΜΕΘ), επιβεβαιώνει το πρωτοκολλημένο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ που δημοσιεύει το Βήμα.
  • Στη ριζική αναμόρφωση του σχεδίου νόμου για τα εγκαταλειμμένα, κενά και αγνώστων ιδιοκτητών κτίρια προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Προωθεί αλλαγές στη νομοθετική πρόταση που είχε παρουσιαστεί στις 28.11.2014 επί κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες διατηρητέων και άλλους φορείς, οι οποίοι είχαν καταγγείλει τις προωθούμενες ρυθμίσεις ως αντισυνταγματικές.
  • Πανελλαδική στάση εργασίας στους δήμους, από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Την ίδια ώρα προγραμματίζει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
  • Καταδρομική επειχείρηση στον χώρο όπου βρίσκεται το υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη επιχείρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ομάδα αντιεξουσιαστών.

Κόσμος

  • Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στην Καμπούλ το πρωί της Τρίτης, με τις πρώτες αναφορές να μιλούν για καπνό στην περιοχή των πρεσβειών. Η αμερικανική πρεσβεία, που βρίσκεται κοντά στο σημείο από το οποίο φαινόταν ο καπνός, ανέφερε πως δεν επλήγη.
  • Τους 413 έχει φτάνει ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 βαθμών στο Εκουαδόρ, με την αναζήτηση επιζώντων κάτω από τα ερείπια να συνεχίζεται ενώ πολλοί κάτοικοι ακόμη κοιμούνται έξω. Φτάνουν στη χώρα οι πρώτες αποστολές από το εξωτερικό, με τις ΗΠΑ να στέλνουν συνεργεία και την ΕΕ να δεσμεύεται για κινητοποίηση ανθρωπιστικής βοήθειας.
  • Εκατοντάδες άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκαν ανοιχτά της Αιγύπτου στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ιταλία. Σχετικές αναφορές κάνουν λόγο έως και για 400 αγνοούμενους, κυρίως Σομαλούς μετανάστες, ωστόσο αξιωματούχοι σε Αίγυπτο, Ιταλία και Ελλάδα δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσουν το ναυάγιο.
  • Το Reuters και η New York Times τιμήθηκαν με τα βραβεία Πούλιτζερ στην κατηγορία «Breaking News» για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή. Η Los Angeles Times διακρίθηκε επίσης στην κατηγορία «breaking news» για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο.
  • Για την τύχη της πιλότου Νάντια Σαβτσένκο, η οποία καταδικάστηκε από ρωσικό δικαστήριο σε κάθειρξη 22 ετών, συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Βλ.Πούτιν με τον ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο. Επί τάπητος και το θέμα των δύο ρώσων στρατιωτών που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 14 ετών.

Οικονομία

  • «Χωρίς να λάβει ποτέ έκπτωση από το σπατόσημο, έστω και ενός ευρώ, αναπτύχθηκε η Aegean από 1 εκατ. επιβάτες σε σχεδόν 12 εκατ. επιβάτες και από δύο σε 150 προορισμούς. Λειτουργούμε από όλα σχεδόν τα αεροδρόμια και για όλο τον χρόνο», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης, απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του εμπορικού διευθυντή τις Ryanair.
  • Τα πλαστά και πειρατικά προϊόντα αντιστοιχούν έως το 2,5% του παγκόσμιου εμπορίου, ή έως 461 δισ. δολάρια, πλήττοντας σημαντικά τις επιχειρήσεις και τα κρατικά ταμεία, ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ. Το εμπόριο απομιμήσεων όπως οι τσάντες Louis Vuitton ή τα παπούτσια Nike έχει επιδεινωθεί την τελευταία δεκαετία, με προηγούμενη έκθεση του ΟΟΣΑ το 2008 να το εκτιμά έως το 1,9% των παγκόσμιων εισαγωγών ή 200 δισ. δολάρια.
  • Εκδόθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Η εν λόγω άδεια ισχύει για 20 έτη (μέχρι 09/03/2036) με δυνατότητα παράτασης. «Η είσοδος των ΕΛΤΑ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «θα λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών σε ολόκληρη την επικράτεια στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αθλητισμός

  • Με επιβλητική εκτός έδρας νίκη η Τότεναμ μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Λέστερ στους 5 βαθμούς. Η ομάδα του Ποκετίνο κέρδισε με 4-0 της Στόουκ Σίτι.
  • Χορταστικό θέαμα... μερική ανατροπή και τέσσερα γκολ (2-2), απήλαυσαν όσοι παρακολούθησαν την σημερινή αναμέτρηση Πανσερραϊκός - Χανιά για την 28η αγωνιστική της Football League. Στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 28ης αγωνιστικής η Λαμία με γκολ του Μίλιεβιτς στο 2΄ νίκησε 1-0 στην Καρδίτσα την τοπική Αναγέννηση.
  • Ο Δημήτρης Αρετόπουλος από τον σύνδεσμο Τρικάλων, ορίστηκε από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, να διευθύνει τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει την Τετάρτη (19:00) στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου