Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 2016

  • Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς την επικύρωση των τελικών συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της μαραθώνιας συνάντησης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Τόνισε πως από την έκβαση της προσφυγικής κρίσης θα εξαρτηθεί ως ένα βαθμό όχι μόνο το αποτέλεσμα στο βρετανικό δημοψήφισμα αλλά και συνολικώς το μέλλον της Ευρώπης.
  • Με εντολή του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κωνσταντίνου Μπούρα, προς τον γενικό πρόξενο της χώρας μας στο Ντίσελντορφ, το 2012, απορρίφθηκε πρόταση για παραλαβή της «λίστας Μπόργιανς» κατήγγειλαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται περί γελοιότητος» σχολίασαν από το περιβάλλον του Κ.Μπούρα.
  • Για το μεσημέρι της Δευτέρας ορίστηκε η συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση ετοιμάζει βελτιωτικές προτάσεις προς τους αγρότες, την ώρα που τα μπλόκα παραμένουν. Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να οριστικοποιηθούν εντός του Σαββατοκύριακου. Νέα πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή στο μπλόκο της Νίκαιας.
  • Έξυπνη στρατηγική κίνηση που πιέζει προς μία ευρωπαϊκή λύση χαρακτηρίζουν οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές την απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού να απειλήσει με βέτο τη συμφωνία της ΕΕ με τη Βρετανία. Ο πρωθυπουργός, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές, απείλησε ότι δεν θα υπογράψει τη συμφωνία της ΕΕ με τη Βρετανία, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ρητή δέσμευση -έστω και προφορική- ότι δεν θα υπάρξει κλείσιμο των συνόρων, πέραν της αναφοράς στην ακεραιότητα της Σένγκεν.
  • Σφοδρότατες επιθέσεις κατά του Μανώλη Σφακιανάκη εξαπέλυσε σε δύο συνεντεύξεις του την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, καταλογίζοντάς του καπρίτσια και υπέρβαση των ορίων. Καταφανώς ενοχλημένος, ο κ. Τόσκας είπε: ««Σε οργανωμένα σύνολα, όπως η ΕΛ.ΑΣ. και οι Ένοπλες Δυνάμεις καπρίτσια δεν χωρούν. Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις, δεν μπορεί να μένει κάποιος 20 χρόνια σε μια θέση».

Κόσμος

  • «Μόλις επιτύχαμε μια συμφωνία με τη Βρετανία», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η συμφωνία ανταποκρίνεται σε όλες τις ανησυχίες της Βρετανίας και παράλληλα σέβεται τις βασικές αρχές της ΕΕ.
  • Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε μια «δίκαιη και συμβιβαστική» συμφωνία με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να κάνει εκστρατεία για την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ στο επικείμενο δημοψήφισμα, έκρινε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
  • Ορισμένες από τις σημαντικότερες πρόνοιες της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν η ΕΕ και η Βρετανία την Παρασκευή περιήλθαν σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
  • Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, λίγη ώρα αφού ξεκίνησε το επίσημο δείπνο των «28». Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι διαπραγματεύτηκε για ένα «ειδικό καθεστώς» για τη χώρα του εντός της ΕΕ και το πέτυχε.
  • H κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ΤΑΚ («Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν») ανέλαβε πριν από λίγο την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα.

Οικονομία

  • Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε από σήμερα, Παρασκευή, και μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου το υπουργείο Οικονομίας, τις ρυθμίσεις για την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων τα οποία έχουν υπαχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους 3299/2004 και 3908/2011.
  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πως το διοικητικό συμβούλιό του εξέλεξε την Κριστίν Λαγκάρντ για δεύτερη πενταετή θητεία στη θέση της γενικής διευθύντριας. Η νέα θητεία της θα αρχίσει στις 5 Ιουλίου. Το ΔΝΤ είναι αφοσιωμένο στον στόχο του να βοηθήσει στην εξασφάλιση παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και διεθνούς συνεργασίας δήλωσε η Κρ.Λαγκάρντ. 
  • Υψηλές απώλειες κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών την Παρασκευή, καθώς στην αγορά επανέρχονται οι ανησυχίες για καθυστέρηση της διαδικασίας αξιολόγησης. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές της ΔΕΗ, της Ελλάκτωρ, της Τιτάν και της Motor Oil. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 480,54 μονάδες, με πτώση 3,46%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε άνοδο 5,78%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί 23,89%.

Αθλητισμός

  • Η Γιουβέντους αντιμετώπισε τη Μπολόνια στο «Ρενάτο Νταλ'Άρα», στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία 26ης της αγωνιστικής του Campionato και οι δύο ομάδες έμειναν στο «στείρο» 0-0. Η «Μεγάλη Κυρία» έπαιξε Παρασκευή προκειμένου στη συνέχεια να επικεντρώσει την προσοχή της στην αναμέτρηση της προσεχούς Τρίτης με την Μπάγερν Μονάχου για τους «16» του Champions League, ωστόσο, δεν φάνηκε να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, πετώντας δύο βαθμούς και δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στη Νάπολι να προσπεράσει.
  • Χάρη σε γκολ του Κονέ στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε με 1-0 του Αχαρναϊκού στο Μενίδι και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας της Football League. Κατά τα άλλα, θεωρητικά εύκολες αποστολές έχουν Κέρκυρα και Λάρισα στα -εντός έδρας- παιχνίδια με Πανελευσινιακό και Παναιγιάλειο αντίστοιχα για την 20η αγωνιστική.
  • Στην ΑΕΚ ρίχνει την ευθύνη για την καθυστέρηση της έκδοσης της οικοδομικής άδειας για την «Αγιά Σοφιά» το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του ΥΠΕΝ αναμένει, από τον Νοέμβριο του 2015, τις απόψεις της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» επί των θεμάτων που θίχτηκαν με τις γνωμοδοτήσεις και τις απόψεις οι οποίες κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου