Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Τι είπε ο δράστης της επίθεσης σε κλινική στο Κολοράντο είπε καθώς παραδινόταν στην αστυνομία

Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου, 2015

Μια φράση που ίσως εξηγεί τα κίνητρά του

ΗΠΑ: Ο δράστης της επίθεσης σε κλινική στο Κολοράντο είπε καθώς παραδινόταν στην αστυνομία
Ο άνδρας που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ μέσα σε μια κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο Σπρινγκς, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας εννέα άλλους, είπε «όχι άλλα κομμάτια μωρών» καθώς παραδινόταν στην αστυνομία, μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News και άλλα ΜΜΕ χθες, επικαλούμενα πηγές στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου χωρίς να τις κατονομάσουν.
Η φράση του δράστη του νέου μακελειού στις ΗΠΑ προφανώς παραπέμπει στο γεγονός ότι στην κλινική αυτή γίνονται αμβλώσεις αλλά και στο γεγονός ότι η κλινική παραδίδει σε ερευνητές ιστούς βρεφών μετά τις επεμβάσεις, κάτι που είναι γνωστό αλλά είχε προκαλέσει σάλο όταν είχε δημοσιοποιηθεί μια συζήτηση μελών του προσωπικού της κλινικής για τη διαδικασία νωρίτερα φέτος.
Τα λόγια του δράστη ίσως να αποτελούν μια εξήγηση για τα κίνητρα του, αν και το NBC News ανέφερε ότι οι πηγές του τονίζουν ότι δεν είναι ακόμη βέβαιο ποια ήταν αυτά.
Ένας αστυνομικός και δύο πολίτες σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο άνδρας, που σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Ρόμπερτ Λιούις Ντίαρ και είναι 57 ετών, άνοιξε πυρ μέσα στην κλινική. Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε κι αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή αύριο Δευτέρα.
Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο Ντίαρ, που παραδόθηκε στους αστυνομικούς πέντε ώρες μετά την εισβολή του στην κλινική, έχει συνήγορο.
Η επίθεση είναι η πρώτη που προκάλεσε θανάτους σε κλινική όπου γίνονται αμβλώσεις στις ΗΠΑ έπειτα από έξι χρόνια. Η κλινική έχει γίνει επανειλημμένα στόχος διαδηλώσεων από ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων.
Η κλινική Planned Parenthood έγινε στόχος σφοδρών επικρίσεων νωρίτερα φέτος, όταν ακτιβιστές μιας οργάνωσης που τάσσεται κατά των αμβλώσεων μαγνητοσκόπησαν μυστικά μια συνομιλία εργαζομένων σε αυτή, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητούσαν το πώς μπορούν να συλλέγονται ιστοί από τα έμβρυα μετά από επεμβάσεις άμβλωσης. Το βίντεο πυροδότησε κύμα διαμαρτυριών.
Ο οργανισμός Planned Parenthood διέψευσε κατηγορηματικά ότι η δραστηριότητά του είναι παράνομη ή ανήθικη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου