Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

This Is A Coup

Παγκόσμια κατακραυγή για το 'πραξικόπημα' της Μέρκελ σε βάρος της Ελλάδας

H χώρα που αιματοκύλησε την Ευρώπη και όλο το κόσμο με 2 Παγκόσμιους Πολέμους δεν έβαλε μυαλό.

Ολονύκτιο διαπραγματευτικό θρίλερ στη Σύνοδο

Ολονύκτιο διαπραγματευτικό θρίλερ στη Σύνοδο
Από την πρώτη στιγμή οι διαφωνίες, κυρίως της ελληνικής κυβέρνησης, και οι ενστάσεις σε ορισμένα σημεία του κειμένου ήταν έντονες και γι αυτό πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος τετραμερής συνάντηση μεταξύ Τουσκ, Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρα.
Αμέσως μετά την επανέναρξη της συνεδρίασης έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε συνάντηση μεταξύ του Ευ. Τσακαλώτου, του Μισέλ Σαπέν και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από την οποία αργότερα φαίνεται πως αποχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η Σύνοδος διεκόπη κια πάλι κια ακολυήθησε δεύτερη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κ.κ. Μέρκελ, Ολάντ και Τουσκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποδέχεται να μεταφερθούν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία 50 δισ. ευρώ σε ειδική εταιρία στο Λουξεμβούργο ώστε να εκποιηθούν για την ελάφρυνση του χρέους.
Το θέμα - κλειδί για να προχωρήσει η περαιτέρω διαπραγμάτευση θεωρείται πως είναι η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών με την Αθήνα να ζητά ενίσχυση από τον ELA αύριο ώστε να ανοίξουν την Τρίτη τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έστω και με περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων.
Η ελληνική πλευρά ζητά να αποσαφηνιστεί πότε και με ποιο τρόπο θα ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ενώπαραμένει ακαθόριστος ο ρόλος που θα έχει στη νέα συμφωνία - εάν αυτή επιτευχθεί - το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το κείμενο που δόθηκε από το Eurogroup δεν ήταν αποδεκτό από όλους αλλά μια προσπάθεια του Γερούν Ντάισελμπλουμ να συνοψίσει τα όσα συζητήθηκαν και τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που έχει παντού παρενθέσεις και αγκύλες. Η κατάσταση σύμφωνα με ελληνικές πηγές είναι πολωμένη τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως για πρώτη φορά υπάρχουν χώρες που έχουν ταχθεί στο πλευρό της Ελλάδας και μεταξύ αυτών είναι η Ιταλία, η Αυστρία και το Βέλγιο.
Υποστηρικτικός στο να υπάρξει τουλάχιστον έναρξη διαπραγματεύσεων για συμφωνία είναι ο Μάριο Ντράγκι που συχνά επεμβαίνει και υπενθυμίζει στους συνομιλητές του ότι το αίτημά τους για προκαταβολική λήψη μέτρων πριν την έναρξη της διαδικασίας για συμφωνία του "δένει τα χέρια" ως προς τον ELA και τους καλεί να αντιληφθούν τι σημαίνει αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου