Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

SKY Greece "ξέμεινε" από καύσιμα

Ακύρωση πτήσης προς Νέα Υόρκη λόγω Capital Control

Δραματικές ώρες για τον τουρισμό με δεκάδες αεροπορικές να μην δέχονται πληρωμές με πίστωση από ελληνικά τουριστικά γραφεία
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα την Τρίτης η νεοσύστατη αεροπορική εταιρεία που δημιούργησαν ομογενείς από τον Καναδά , SKY Greece ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για τις 7 Ιουλίου από Αθήνα προς Νέα Υόρκη και αντιστρόφως. Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας αιτία είναι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά από την επιβολή του capital control.
Σε επικοινωνία που είχε το new247.gr με τον πρόεδρος της εταιρείας, πατ. Νικόλαο Αλεξανδρή εξαιτίας του capital control η εταιρεία δεν μπόρεσε να αποδεσμεύσει κεφάλαια που ήταν απαραίτητα για την πληρωμή καυσίμων (70 τόνοι), catering, κλπ.. Παράλληλα τόνισε ότι η προγραμματισμένη πτήση της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:
H SkyGreece Airlines με λύπη της ανακοινώνει για λόγους ανωτέρας βίας ότι λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, του ελέγχου κεφαλαίων, περιορισμού στην μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό όπως έχουν επιβληθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, είμαστε αναγκασμένοι να αναγγείλουμε την ακύρωση της πτήσης GW411/ 07 Ioυλίου από Αθήνα προς Νέα Υόρκη καθώς και της πτήσης GW412/ 07 Ioυλίου από Νέα Υόρκη προς Αθήνα.
GW411 και GW 412 : Νέα Υόρκη - Αθήνα
Όλοι οι επιβάτες που επηρεάζεται το ταξίδι τους από τις ακυρωμένες πτήσεις θα μεταφερθούν στην πτήση της Παρασκευής 10 Ιουλίου, GW411/10JUL από Αθήνα για Νέα Υόρκη και από Νέα Υόρκη προς Αθήνα με την πτήση GW412/10JUL. Οι επιβάτες των συγκεκριμένων πτήσεων διατηρούν το δικαίωμα της πλήρους ακύρωσης των εισιτηρίων τους , ή τη μερική ακύρωση του μη χρησιμοποιημένου μέρους των εισιτηρίων τους ή της αλλαγής ημερομηνιών του ταξιδιού τους χωρίς καμία επιπρόσθετη επιβάρυνση σε οποιαδήποτε άλλη πτήση της SkyGreece Airlines.
H SkyGreece Airlines ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία. Για οποιοδήποτε αίτημα ή επιπλέον πληροφορίες, παρακαλώ στείλτε μας e-mail στο : wecare@skygreece.com
Όλες οι πτήσεις από και προς τον Καναδά θα πραγματοποιηθούν κανονικά με βάση το πρόγραμμα.
Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία μας στο Τορόντο +1-450-781-8585+1-855-781-8585, στα γραφεία μας στην Ελλάδα +30 216 500 5500για οποιαδήποτε πληροφορία.
Παράλληλα ζοφερή είναι η κατάσταση στον χώρο των ελληνικών ταξιδιωτικών πρακτορείων.Πέρα από τις σκέψεις για παύση λειτουργίας της travelplanet24.gr και της airticket.gr την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζουν και οι περισσότεροι συνάδελφοι τους και δεν αποκλείεται να επαναληφθεί το πρόσφατο ντόμινο των ρωσικών τουριστικών πρακτορείων αυτή την φορά σε ελληνικό έδαφος. Αιτία η κίνηση 29 αεροπορικών εταιρειών να αφαιρέσουν την πλακέτα τους από το BSP Ελλάδας, με αποτέλεσμα τα τουριστικά γραφεία να μην μπορούν να κάνουν κρατήσεις και αγορά αεροπορικών εισιτηρίων. Οι αεροπορικές εταιρείες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των άλλων η Turkish Airlines, η Emirates, η Qatar και η Qantas προχώρησαν σε αυτή την κίνηση καθώς φοβούνται ότι δε θα πληρωθούν για τα αεροπορικά εισιτήρια που εκδίδονται από τη χώρα μας, μιας και θεωρούν ότι έρχονται ακόμη πιο δύσκολες ημέρες για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. 
Πηγή news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου