Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Reuters: Κάποιες ελληνικές τράπεζες θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν

 Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2015

Reuters: Κάποιες ελληνικές τράπεζες θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούνΑναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα με «εξαφάνιση» κάποιων από τις υπάρχουσες συστημικές τράπεζες, προβλέπει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.
«Κάποιες ενδεχομένως θα κλείσουν ή θα εξαγοραστούν από τις πιο υγιείς στο πλαίσιο των ανατροπών που θα φέρει ένα νέο πακέτο διάσωσης της χώρας, λέει το πρακτορείο επισημαίνοντας ότι ακόμη και με ανακεφαλαιοποίηση κάποιες τράπεζες μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν και να συγχωνευτούν με ισχυρότερες ανταγωνίστριες.
Ενας αξιωματούχος είπε πως οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας θα μπορούσαν να συγχωνευτούν σε δύο – ένα μέτρο που αναμφίβολα θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση στην Αθήνα. "Η ελληνική οικονομία είναι ερείπια. Αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες χρειάζονται μια νέα αρχή", είπε η πρώτη πηγή, προσθέτοντας πως θα χρειαστούν άμεσες ενέργειες μετά από οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Ευρωζώνης. "Η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση", είπε και πρόσθεσε: "Υπάρχει ελάχιστος χρόνος… πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η αναδιάρθρωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου