Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Χρεοκόπησε το Puerto Rico

Αναδιάρθρωση του χρέους και σχέδιο ανάπτυξης προτείνει ο κυβερνήτης

«Το χρέος της χώρας δεν μπορεί να αποπληρωθεί», δήλωσε ο κυβερνήτης τουΠουέρτο Ρίκο, Alejandro Garcia Padilla, σε τηλεδιάσκεψη την Κυριακή, ανακοινώνοντας στους πολίτες την χρεοκοπία της χώρας. Την ίδια ώρα κάλεσε την Ουάσινγκτον να επιτρέψει μια αναδιάρθρωση του χρέους.
Σύμφωνα με το Reuters, το νησί της Καραϊβικής προσπαθεί να αποπληρώσει χρέος 73 δισεκατομμυρίων ευρώ και γίνονται προσπάθειες να γίνει μια συμφωνία με τους ομολογιούχους προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος σε μερικά χρόνια.
«Το Πουέρτο Ρίκο χρειάζεται μια πλήρη αναδιάρθρωση και σχέδιο ανάπτυξης, κατανοητό και περιεκτικό, που να φροντίσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, όχι σε μια βραχυπρόθεσμη αλλά σε μια μακροπρόθεσμη και σίγουρη βάση», δήλωσε ο Padilla, προσθέτοντας πως το εναλλακτικό σενάριο θα ήταν μια στάση πληρωμών, με τις καταστρεπτικές συνέπειες που συνεπάγεται.
Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι χρήστες του διαδικτύου που ταυτίζουν την χρεοκοπία του Πουέρτο Ρίκο με τα οικονομικοπολιτικά τεκταινόμενα στην χώρα μας, αποκαλώντας την χώρα «Ελλάδα της Αμερικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου