Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

L’Espresso για Σόιμπλε: «Αυτός ο άνθρωπος προκαλεί φόβο. Ακόμα και σε εμάς»

Της Δανάης Δασοπούλου

Γιατί προκαλεί τρόμο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών - Είναι η Ιταλία ο επόμενος αδύναμος κρίκος μετά την Ελλάδα;

Την τιμητική του έχει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φωτογραφία του οποίου φιλοξενείται στο εξώφυλλο του ιταλικού πολιτικού περιοδικού «L’Espresso» με τίτλο: «Αυτός ο άνθρωπος προκαλεί φόβο. Ακόμα και σε εμάς».
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις δραματικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά κυρίως μετά την επιμονή του κ. Σόιμπλε στην πρόταση για «προσωρινό Grexit», η φιγούρα του και κυρίως η δύναμή του, πράγματι, προκαλούν ανησυχία κυρίως στην Ευρώπη του Νότου για τις κινήσεις που είναι διατεθειμένος να κάνει στο μέλλον.
«Το ευρώ σώθηκε, η Ευρώπη όχι. Παρότι η Ελλάδα παραμένει ακόμα εντός του κοινού νομίσματος και αυτό αποτελεί μία καλή είδηση, η ευρωπαϊκή κρίση δεν έχει ολοκληρωθεί. Το τεύχος του περιοδικού Espresso της 17ης Ιουλίου», εξηγεί ο διευθυντής του εντύπου σε βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Espresso, Λουίτζι Βιτσινάντζα, «εστιάζει σε αυτό το ζήτημα».Όπως αναφέρει ο διευθυντής, λοιπόν, το εξώφυλλο είναι αφιερωμένο στον ισχυρό άνδρα της Ευρώπης τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «τον Γερμανό υπερ-υπουργό που είναι ικανός ακόμα και να θέτει υπό αμφισβήτηση την ηγεσία της Ανγκελα Μέρκελ».
Ο Βιτσινάντζα, τονίζει: «Αυτός ο άνθρωπος προκαλεί φόβο. Ακόμα και σε εμάς», επισημαίνει ο Βιτσινάντζα, αναφερόμενος στον τίτλο του τεύχους αυτής της εβδομάδας και εξηγεί "Μετά την Ελλάδα μπορεί να έρθει η σειρά της Ιταλίας».
Ο αρχισυντάκτης, Τζίτζι Ρίβα, από την άλλη αναφέρει πως το εξώφυλλο είναι αφιερωμένο σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται στην πολιτική σκηνή εδώ και 40 χρόνια και προοριζόταν για καγκελάριος πριν η Μέρκελ του «αρπάξει»  θέση και προσθέτει πως ο Σόιμπλε εκπροσωπεί την ιδέα των αυστηρών κανόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου