Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Financial Times: Ο ανασχηματισμός δείχνει ότι ο Τσίπρας πάει σε εκλογές

Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2015

FT: Ο ανασχηματισμός δείχνει ότι ο Τσίπρας πάει σε εκλογές
Στην εκτίμηση ότι ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει την πρόθεση του πρωθυπουργού για εκλογές μέσα στο φθινόπωρο, προχώρησαν σήμερα οι Financial Times.

«Απ' ό,τι φαίνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός προετοιμάζει το έθνος για μια νέα εκλογική αναμέτρηση τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο μετά την πραγματοποίηση ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού κατά τον οποίο απομάκρυνε τους διαφωνούντες βουλευτές του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ», γράφει χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας στην Αθήνα και συνεχίζει:

«Η αλλαγές που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, σημαίνουν ότι ο κ. Τσίπρας ελέγχει τώρα ένα κυβερνητικό συμβούλιο πιο πιστό σε αυτόν και πιο αφοσιωμένο στον δρόμο της υιοθέτησης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι εταίροι της Ελλάδας ως προϋπόθεση για το νέο πρόγραμμα διάσωσης ύψους έως 86 δισεκ. ευρώ.».

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κοινοβούλιο, ενώ τα ξένα κοινοβούλια έχουν εγκρίνει την έναρξη των συζητήσεων για το νέο πρόγραμμα. Αυτό δείχνει ότι ο δρόμος της Ελλάδας στο πακέτο διάσωσης είναι κατά πολύ χωρίς εμπόδια, αν και παραμένουν τα ερωτηματικά για την μακροπρόθεσμη ικανότητα της χώρας να επιβιώσει στη νομισματική ένωση, σχολιπάζουν οι Financial Times.
Οι πρόωρες εκλογές φαίνονται η πιο πιθανή προοπτική, μόλις το ελληνικό κοινοβούλιο εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να «καθαρίσει» το μπερδεμένο πολιτικό τοπίο στο οποίο ο κ. Τσίπρας είναι ταυτόχρονα «όμηρος» των ανταρτών του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που σκοπεύουν να του προσφέρουν μόνο προσωρινή υποστήριξη, συνεχίζει το δημοσίευμα που κάνει ειδική αναφορά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον «ηγέτη της σκληρής συνιστώσας του κόμματος» ενώ υπογραμμίζει πως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του πρωθυπουργού είναι η επαναβεβαίωση του ελέγχου του στον κομματικό μηχανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου