Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Νέο Eurogroup σήμερα - EFSF: το ελληνικό πρόγραμμα έληξε τα μεσάνυχτα - ραγδαίες εξελίξεις

Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2015

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέο Eurogroup σήμερα - EFSF: το ελληνικό πρόγραμμα έληξε τα μεσάνυχτα - ραγδαίες εξελίξεις
Ολοκληρώθηκε στις 9 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) της Τρίτης η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. Νέα συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters αργά το βράδυ της Τρίτης, αναμένεται να κατατεθούν νέες προτάσεις από την Ελλάδα.  
Πηγές του Μαξίμου έλεγαν ότι «το Eurogroup θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης ώστε οι υπουργοί Οικονομικών να εξετάσουν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης».
Παράλληλα, τη λήξη του ελληνικού προγράμματος από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ανακοίνωσε και επίσημα το βράδυ της Τρίτης ο EFSF.
Όπως εξηγεί, η λήξη του προγράμματος σηματοδοτεί ότι η Ελλάδα θα χάσει τα 1,8 δισ. ευρώ, που απομένουν από το πρόγραμμα, αλλά και τα 10,9 δισ. ευρώ που προορίζονταν για την κάλυψη τυχόν νέων αναγκών των ελληνικών τραπεζών.
«Τα αποτελέσματα του προγράμματος βρίσκονται σε κίνδυνο, λόγω της απουσίας μίας νέας συμφωνίας» προειδοποιεί ο επικεφαλής του ESM Kλάους Ρέγκλινγκ. «Οι θυσίες του ελληνικού λαού πρέπει να διασωθούν» συμπληρώνει και καλεί την Ελλάδα να επιστρέψει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων.
Το Eurogroup συνεκλήθη για να συζητηθεί η πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδας για διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και ταυτόχρονα αναδιάρθρωση του χρέους.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία το απόγευμα της Τρίτης με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, όπως έγινε γνωστό από ιταλικές κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου