Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Το μυστικό της λίστας Λαγκάρντ, τα Μνημόνια και η εθνική ταπείνωση

Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2015

Του Γεώργιου Εμ. Δημητράκη

Φιλοπατρία είναι ο έρωτας του Έλληνα για τον τόπο που γεννήθηκε. Το συναίσθημα υπερηφάνειας για τα ανυπέρβλητα κατορθώματα των προγόνων του. Φιλοπατρία είναι ο έρωτας του Έλληνα για την ιστορία του, τον πολιτισμό του, να μιμείται σε περίσταση ανάγκης τα επιτεύγματα των προγόνων του, τους αγώνες τους για ελευθερία, η προθυμία να υπερασπισθεί τον τόπο του, τις αρχές της ισότητας και της Δημοκρατίας, του ιδανικότερου και ανυπέρβλητου συστήματος συμβίωσης ελεύθερων ανθρώπων που επινόησαν οι πρόγονοι μας.

Πατριωτισμός είναι το να αγαπάς τον τόπο σου και να παλεύεις με νύχια και με δόντια, πως κι αυτός ο τόπος θα συνεχίσει να υπάρχει, και θα μπορέσουν να τον χαρούν οι άλλοι άνθρωποι που έρχονται μετά από εμάς. Είναι γνωστή η ρήση του Σάρλ ντε Γκώλ, που φαίνεται να απαντά σε αυτό το ερώτημα: «Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για την χώρα σου».

Μετά την Μεταπολίτευση, το έτος 1974, οι δύο αυτές έννοιες άρχισαν, δυστυχώς,  να φθίνουν εις την χώρα μας και  κατάντησαν να είναι κενού περιεχομένου. Εξαιτίας της ιδιοτέλειας και της ισοπέδωσης των αρχών, των  αξιών και παραδόσεων του Λαού μας. Ως εκ τούτου η κρίση που βιώνει τώρα ο Λαός μας δεν ήρθε από το πουθενά. Οφείλεται εις την απώλεια των αξιών του Έθνους, της λογικής και την απομάκρυνσή μας από την πραγματικότητα. Το 2008/09 έσπασε το σπυρί της κρίσης το οποίο από την δεκαετία της Μεταπολίτευσης άρχισε να δημιουργείται και να διογκώνεται από την βρωμιά εσωτερικών και εξωγενών παραγόντων, και να προσβάλλει το σώμα της Ελλάδος.
Η Ε.Ε. βασίζεται εις τις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι Ευρωπαίοι Ηγέτες εκ του λόγου αυτού και μόνον οφείλουν να υπερασπίζονται και να προστατεύουν τις ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να σέβονται και να αγωνίζονται για το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ευμάρεια των λαών της.  Εις το προοίμιο της Συνθήκης γίνεται εκτενή αναφορά εις την σφυρηλάτηση του κοινού πεπρωμένου, αλλά και ότι οι λαοί παραμένουν υπερήφανοι για την εθνική τους ταυτότητα και εθνική τους ιστορία.
Σκοπός όμως αυτού του άρθρου δεν είναι να δημιουργήσουμε ένα άλλοθι για τις βαριές ευθύνες του διεφθαρμένου Πολιτικού Συστήματος της χώρας μας, αλλά και για τις ευθύνες του Ελληνικού Λαού για τις εσφαλμένες και μοιραίες επιλογές του. Οι οποίες από το 1974 οδηγούσαν αναπόφευκτα εις την κατάρρευση και χρεοκοπία της Πατρίδας μας. Όμως από την άλλη πλευρά θα πρέπει να τονισθεί, ότι και οι Ηγεσίες μερικών χωρών της Ευρώπης, οι οποίες πρωτοστατούνε εις το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αλλά και τα Θεσμικά Όργανα των Βρυξελλών γνωρίζουν εδώ και 40 χρόνια για την κατάντια της δικής μας Δημοκρατίας, για τις αλλεπάλληλες  και επιζήμιες για την χώρα μας παραβιάσεις των Κανόνων της Ε.Ε. Όχι μόνον αυτό, αλλά ότι εδώ και δεκαετίες και οι ίδιοι κερδοσκοπούνε συνειδητά από τις παραβιάσεις και ατασθαλίες του διεφθαρμένου Πολιτικού Συστήματος της Ελλάδος. Ότι εν γνώσει τους και σκόπιμα ούτε οι Κυβερνήσεις τους, αλλά ούτε και τα Θεσμικά Όργανα των Βρυξελλών δεν ενεργοποίησαν, ως όφειλαν,  όλες εκείνες τις διαδικασίες για να σταματήσουν τον επερχόμενο όλεθρο της Ελλάδος.

Μετά την κατάρρευση της Ελλάδος το 2009, η πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κ.Λαγκάρντ, και νυν Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ,  παρέδωσε τον Οκτώβριο του 2010 εις τον τότε Έλληνα Υπουργό Οικονομικών ένα στικάκι(stick), το περιεχόμενο του οποίου έκανε αναφορά για καταθέσεις σε Ελβετική τράπεζα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ 2.300 Ελλήνων υπηκόων. Και ότι βάσει δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου, πρόθεση της κυρίας Λαγκάρντ ήταν να «βοηθήσει» την Ελλάδα εις την αντιμετώπιση της κρίσης, δηλαδή να προστατεύσει τον Ελληνικό Λαό από τις βαριές συνέπειες αυτής.

Αξιοπερίεργο όμως, αλλά και πολύ ύποπτο, είναι το παιχνίδι που άρχισε να παίζεται εις βάρος του Ελληνικού Λαού με την  παράδοση του  USB-stick με την Λίστα Λαγκάρντ. Γιατί οι Έλληνες κυβερνητικοί  παραλήπτες και γνώστες του περιεχομένου αποκρύπτουν συνειδητά και επί μακρόν από τον αγωνιούντα Ελληνικό Λαό την ύπαρξη τουUSB-stick της Λίστας Λαγκάρντ; Γιατί, όταν πολύ αργότερα ο Λαός μας πληροφορήθηκε την ύπαρξη του USB-stick, άρχισαν αίφνης να «εγείρονται υποψίες, ερωτηματικά και αμφιβολίες για την εγκυρότητα, την νομιμότητα αλλά και αυθεντικότητα αυτού», με σκοπό να αποφευχθούν οι διενέργειες ερευνών, αλλά και η διαλεύκανση του περιεχομένου και η δημοσιότητα αυτού; Εκτοτε, αν και έχουν παρέλθει 4 ολόκληρα χρόνια, δεν γίνεται ουδεμία αναφορά για την διερεύνηση του περιεχομένου USB-stickτης Λίστας Λαγκάρντ. Φαίνεται ότι πέρασε και αυτό εις το χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Όμως, η όλη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού, μας αναγκάζει τώρα να θέσουμε δύο εύλογα ερωτήματα. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια οι Ελληνικές Αρχές δεν ζήτησαν από την Γαλλική Κυβέρνηση ένα αντίγραφο του πρωτότυπουUSB-stick ώστε να διερευνηθεί το περιεχόμενο αυτού, αλλά και για να προστατευθεί ο Λαός μας από τις συνέπειες των Μνημονίων;  Το δεύτερο αλλά και πιο κρίσιμο ερώτημα είναι, γιατί όλα αυτά τα χρόνια η Γαλλική Κυβέρνηση, ως «υπέρμαχη των αρχών και αξιών της Ε.Ε», δεν προσφέρθηκε τότε από μόνη της, και άμεσα ως όφειλε, να αποστείλει επισήμως μέσω των Οργάνων των Βρυξελλών εις τις Ελληνικές Αρχές ένα αντίγραφο του πρωτότυπουUSB-stick;  Για να προστατεύσει την Ελλάδα από τις συνέπειες των επαχθών Μνημονίων;

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι, διότι εις την πραγματικότητα και  το Παρίσι, και το Βερολίνο, αλλά και κύκλοι των Βρυξελλών γνωρίζουν ότι το  πρωτότυπο USB-stickεμπεριέχει την Λίστα χιλιάδων Ελλήνων Πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων οι οποίοι επί δεκαετίες πλούτιζαν παράνομα εις βάρος του Ελλήνων. Το πρωτότυποUSB-stick, το οποίο αποσιωπάται  και αποκρύβεται από τον Ελληνικό Λαό είναι  ένα «εκβιαστικό Μήνυμα» προς όλους εκείνους τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας μας. Οι οποίοι σε συνεργασία με ορισμένες ευρωπαϊκές ηγεσίες και επιχειρηματικούς κύκλους της Ευρώπης συνέτειναν επί δεκαετίες εις την κερδοσκοπία εις βάρος του Λαού μας και  την χρεοκοπία της Πατρίδας μας.  Ένας πειθαναγκασμός του αμαρτωλού Πολιτικού Συστήματος  της χώρας μας  να συμπράττει τώρα αδιαμαρτύρητα, ακόμη και εις την αποδοχή και υπογραφή των επαχθών Μνημονίων εις βάρος του Ελληνικού Λαού, με την παράλληλη εθνική υποταγή και εκποίηση της Ελλάδος.

Για τον λόγο αυτόν το Βερολίνο αρνείται διαρρήδην  να δώσει εις τις Ελληνικές Αρχές και τα ονόματα υψηλόβαθμων υπευθύνων γερμανικών Εταιριών οι οποίοι συμμετείχαν με Έλληνες Πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας μας  εις το πάρτι του αιώνα και την χρεοκοπία της Ελλάδος. Η επί δεκαετίες άρνηση του Πολιτικού Συστήματος της χώρας μας και εις το θέμα της απαίτησης των πολεμικών αποζημιώσεων, του Κατοχικού Δανείου, αλλά και η επί δεκαετίες ανοχή και διαπλοκή  των γερμανικών εταιρειών εις την χώρα μας, έχει άμεση σχέση με το περιεχόμενο του πρωτότυπου USB-stick της Λίστας Λαγκάρντ, αλλά και με  άλλα  σε εφεδρεία  cd και στικάκια.


Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει εις την Ξάνθη.  Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου