Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Νικητής στη μάχη με το ευρώ αναδεικνύεται το δολάριο

Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2015Στο 1,0820 δολάριο η ισοτιμία

Νικητής στη μάχη με το ευρώ αναδεικνύεται το δολάριο
Στα επίπεδα του 1,0820 δολαρίου υποχώρησε ενδοσυνεδριακά το ευρώ στις συναλλαγές της Δευτέρας συνεχίζοντας την καθοδική του πορεία.
Παρά τη συμφωνία για τη διάσωση της Ελλάδας η ευρωζώνη συνεχίζει να δείχνει μια πολύ εύθραυστη συμμαχία. Έτσι, όσο περνούν οι μήνες το δολάριο αναδεικνύεται όλο και περισσότερο νικητής στην έως τώρα μάχη με το ευρώ.
Σύμφωνα με αναλυτές τα βασικά ερωτήματα για το ευρώ παραμένουν. Θα καταφέρει το κοινό νόμισμα να αναδυθεί ισχυρότερο μετά τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, τη συμφωνία δηλαδή στην οποία ήλθαν η Ελλάδα με τους εταίρους της;
Διότι ακόμη και μετά τη διάσωση της Αθήνας, η ευρωζώνη συνεχίζει να δείχνει εύθραυστη εκτιμούν οι αναλυτές. Μπορεί οι ιστορίες ανάκαμψης στην περιφέρεια, από την Ισπανία ώς την Ιρλανδία, να δείχνουν ότι τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων φέρνουν αποτελέσματα, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει τη γενική εικόνα της Γηραιάς Ηπείρου στην οποία κυριαρχούν οι διαρθρωτικές αδυναμίες.
Ουδείς μπορεί να αποκλείσει πως αυτές δεν θα εμφανιστούν και πάλι όταν η ευρωζώνη αντιμετωπίσει εκ νέου σοβαρές δυσχέρειες. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, και για όσο η ανάκαμψη της ευρωζώνης θα συνεχίζεται με συγκρατημένο ρυθμό, η ΕΚΤ θα συνεχίσει να εμμένει στη χαλαρή νομισματική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της ποσοτικής χαλάρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου