Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ομπάμα: Η Ελλάδα δεν επηρεάζει τις ΗΠΑ

Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2015
Του Μιχάλη Ιγνατίου
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Ομπάμα: Η Ελλάδα δεν επηρεάζει τις ΗΠΑ
Η Ελλάδα δεν επηρεάζει την Αμερική και το τραπεζικό της σύστημα, υποστήριξε ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, παρά το γεγονός ότι όλες οι ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου και του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών μιλούσαν, το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα, για διάχυση που θα μπορούσε να επηρεάσει ισχυρά την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.

«Παρακολουθώ την κατάσταση στην Ελλάδα όλη τη χρονιά», είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα προσθέτοντας ότι το κάνει «από τότε που ξέσπασε η κρίση το 2009-2010. Είμαι σε συνεχή επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί έντονα αλλά πρωτίστως είναι ένα θέμα που απασχολεί την Ευρώπη».
Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την Πρόεδρο της Βραζιλίας, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αμερικανός ηγέτης τόνισε ότι «έχουμε μία χώρα, (την Ελλάδα), που έχει περάσει δύσκολες οικονομικές στιγμές και πρέπει να βρει το δρόμο της επιστροφής στην ανάπτυξη και να παραμείνει στην Ευρωζώνη».
Ο κ. Ομπάμα παρότρυνε την Ελλάδα και τους πιστωτές «να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και να βρουν λύση», και πρόσθεσε:
«Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε διάχυση Δεν είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει μεγάλο σοκ στο σύστημα αλλά προφανώς είναι μία επώδυνη κατάσταση για τους Ελληνες και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τους ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρώπης. Και εάν η Ευρώπη δεν αναπτύσσεται όπως πρέπει αυτό έχει επίπτωση και σε εμάς και στην παγκόσμια οικονομία».
Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι και ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού παρακολουθούν την κατάσταση και αφιερώνουν χρόνο για την επίλυση της κρίσης.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου