Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ρατσιστική επίθεση Φρέιζερ στον Κύργιο: "Γύρνα στην πατρίδα σου"

Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2015

Η Ντόουν Φρέιζερ, χρυσή ολυμπιονίκης στην κολύμβηση και πολιτικός της Αυστραλίας, προκάλεσε σοκ με δηλώσεις της, καθώς επιτέθηκε ρατσιστικά στον Νικ Κύργιο, σχολιάζοντας την κίνηση του Ελληνοαυστραλού να παρατήσει από εκνευρισμό το 2ο σετκόντρα στον Γκασκέ στο Wimbledon.
"Οι αθλητές θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τη νέα γενιά αυτής της χώρας, της σπουδαίας χώρας μας. Αν δεν τους αρέσει να γυρίσουν εκεί απ' όπου οι πατεράδες τους ή οι γονείς τους ήρθαν. Δεν τους θέλουμε στη χώρα μας αν συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο" υποστήριξε κυνικά η Φρέιζερ.
Όπως ήταν λογικό η τοποθέτησή της αυτή προκάλεσε αντιδράσεις που την ανάγκασαν να ανασκευάσει: "Θέλω να απολογηθώ ειλικρινά για τα σχόλια που έκανα το πρωί και τα οποίο προσέβαλαν συνάδελφους Αυστραλούς, μεταξύ των οποίων ο Νικ και η οικογένειά του. Οι Αυστραλοί έχουν μια πλούσια αθλητική κληρονομιά και σε αυτό έχουν συμβάλει αθλητές που προέρχονται από άλλες χώρες. Ο Νικ αντιπροσωπεύει την Αυστραλία και θέλω να τον βλέπω να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο".
Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας πήρε θέση και τόνισε: "Πετάς τη ρακέτα είσαι παλιόπαιδο. Συζητάς για τους κανόνες είσαι ασεβής. Απογοητεύεσαι όταν χάνεις είσαι "χαλασμένος". Εκφράζεις τα συναισθήματά σου είσαι αλαζόνας. Καταφέρεσαι ρατσιστικά, είσαι θρύλος της Αυστραλίας", έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook ο Νικ Κύργιος.
Θυμίζουμε πως ο Νικ Κυργιος προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των θεατών που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση για τον τέταρτο γύρο τουΓουίμπλεντον κόντρα στο Γάλλο, Ρισάρ Γκασκέ, με την κίνησή του να μην παλέψει καν το δεύτερο σετ, όντας εκνευρισμένος και απογοητευμένος.

Στη συνέχεια αν και προσπάθησε να κάνει το come back δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό με 3-1 σετ. Να σημειωθεί ότιοι χρήστες του twitter ξέσπασαν για την αντίδραση του Κύργιου, με τον Ελληνοαυστραλό τενίστα να κινδυνεύει πλέον με "βαριά καμπάνα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου