Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

«Δεν παραιτείται ο Τσίπρας-Ανασχηματισμός μετά την ψηφοφορία»

Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2015
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

«Δεν παραιτείται ο Τσίπρας-Ανασχηματισμός μετά την ψηφοφορία»Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραιτηθεί και θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό κατά πάσα πιθανότητα μετά την ψηφοφορία της Τετάρτης στην Βουλή για το επίμαχο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, σύμφωνα με όσα δηλώνει κυβερνητικός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το Reuters. Όπως προσθέτει ο αξιωματούχος, δεν αναμένεται να αλλάξει η σύνθεση του κυβερνητικού συνασπισμού. Ο ανασχηματισμός αναμένεται ευρύτερος και δεν θα αφορά μόνο τους διαφωνούντες υπουργούς.

To νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα κατατέθηκε με χαρακτήρα κατεπείγοντος στην Βουλή, ενώ η συζήτηση και η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει αύριο.
Ο πρωθυπουργός είχε την Τρίτη συνεχείς συσκέψεις με υπουργούς και στελέχη.
Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ νωρίτερα είχε αποχωρήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γάννης Δραγασάκης. Επίσης, τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου έχουν περάσει ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης και ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.
Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος προσερχόμενος παρέπεμψε στις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, προσθέτοντας ότι «το πραξικόπημα που πήγε να γίνει μέσα στην Ευρώπη, δεν θα γίνει μέσα στη Βουλή των Ελλήνων».
Νωρίτερα, αποχώρησαν η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. Λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι αποχώρησε, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ προσήλθε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Από το Μέγαρο Μαξίμου εξήλθαν επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Χρήστος Μαντάς.
Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε λίγο μετά από τις τέσσερις το απόγευμα και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υπάρξει αντικατάσταση των δύο υπουργών που έχουν διαφοροποιηθεί, των κ. Στρατούλη και Λαφαζάνη, ενώ θα ακολουθήσει ευρύτερος ανασχηματισμός μετά την αυριανή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.
Με δήλωσή του, νωρίτερα σήμερα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, έστω και στο και πέντε, να πάρουν πίσω τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι "η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία" και ότι "το δίλημμα των πιστωτών: συνθηκολόγηση ή καταστροφή, είναι ψεύτικο και τρομοκρατικό και έχει καταρρεύσει στη λαϊκή συνείδηση".

Στο ίδιο μήκος κύματος και το άλλο στέλεχος της Αριστεράς Πλατφόρμας, βουλευτής Πειραιά, Στάθης
Λεουτσάκος, ο οποίος έγραψε στο Facebook:
"Αυτή η συμφωνία δεν αποτελεί διέξοδο, αντίθετα μονιμοποιεί τα αδιέξοδα. Έστω και τώρα, πρέπει να απορριφθεί από την κυβέρνηση και να προχωρήσουμε σε εναλλακτικούς δρόμους με τη λαϊκή στήριξη. Θα είμαι παρών στους κοινωνικούς, πολιτικούς και εργατικούς αγώνες για λαϊκή και εθνική κυριαρχία, για κατάργηση της λιτότητας και της ύφεσης, για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων".
Ο αναβρασμός εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ "φουντώνει" με πολλούς βουλευτές να δηλώνουν δεν θα ψηφίσουν νέα συμφωνία. Ένας από αυτούς είναι ο Δ. Κοδέλας από την Αργολίδα που σε επιστολή του ζητεί συγνώμη από τους πολίτες και τονίζει ότι δεν θα ψηφίσει και θα παραιτηθεί.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας που διαφωνούν θα έχουν σήμερα νέα συνάντηση για να επανεξετάσουν τη στάση τους.
Πάντως στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος - όπου υπήρξε ενημέρωση για τη συμφωνία από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο- καταβλήθηκε προσπάθεια να υπάρξει ένα συναινετικό κλίμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης υποστήριξε ότι δεν θέλει επί των ημερών του να προχωρήσει σε διαγραφές ή στη μετάλλαξη του κόμματος σε ένα μνημονιακό κόμμα.
Προσερχόμενοι το πρωί στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης τόνισαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα στηριχθεί, ενώ απέρριψαν και τα σενάρια για κυβερνήσεις ειδικού σκοπού.
Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης κάλεσε όλους να συναισθανθούν τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας και να αποτρέψουν το διχασμό.
Εντός της ημέρας είναι πιθανό να συνεδριάσει και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου