Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Δημοψήφισμα, δάκρυα, το καράβι "Η ΕΛΛΑΣ"

Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2015
Η Ελλάδα έχει γίνει "παιχνίδι" στους ευρω-ληστές τοκογλύφους που με την βοήθεια φιλόδοξων πολιτικών δεύτερης και τρίτης διαλογής της γενέτειρας έφτασαν τη χώρα ένα βήμα από το γκρεμό.
Σήμερα, αυτοί που με τον ένα τρόπο ή τον άλλο "σιγοντάριζαν" την πολιτική ηγεσία για προσωπικό όφελος, από τον δημόσιο υπάλληλο μέχρι τον κάθε αξιωματούχο και κάθε "πολιτικό" της 
οκάςΕπιδοτήσεις θαλασσοδάνεια, προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο χωρίς να χρειάζεται, επιδοτήσεις για καλλιέργειες χωρίς πολλοί να μην έχουν ούτε ένα στρέμμα γης. Αθλητικοί όμιλοι και ποδοσφαιρικές ομάδες και κάθε τι που μπορείς να σκεφτείς, ακόμα και επιδοτήσεις για το άνοιγμα καφενείων, Αυτοί λοιπόν φωνάζουν να είμαστε με την Ευρώπη. Ναι είμαστε στη Ευρώπη και εάν θέλει η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει ουσιαστικά.Θυμάμαι χαρακτηριστικά πριν μερικά χρόνια, στο χωριό μου, ένας από τους πολλούς που πήραν επιδοτήσεις άνοιξε κονικλοτροφίκή μονάδα και αφού έστησε την επιχείρηση και πήρε χοντρά λεφτά από επιδοτήσεις μέσα σε ένα χρόνο η παραγωγή πήγαινε πολύ καλά μέχρι που μιά μέρα όλα τα κουνέλια ψόφησαν και αυτός την κοπάνησε.
Να ήταν μόνο αυτά, χιλιάδες περιπτώσεις από το μικρότερο χωριό μέχρι την Αθήνα. Από την άλλη μεριά είχανε και τα κόμματα με τους κομματικούς μηχανισμούς και "λαδωμένα" μέσα ενημέρωσης. Ιδεολογία σου λέει. Αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, σοσιαλιστές, τρομοκράτες.
Τα τελευταία 5 χρόνια είχαμε 5 κυβερνήσεις,
 εκατοντάδες υπουργούς, μέσα σε 5 χρόνια! Ελλάς το μεγαλείο σου θα έλεγε σήμερα ο Σουρής.
Λάθη 
επί λαθών που πάνε πίσω μεχρι την μεταπολίτευση. Λίγο ελευθερία εδώ, λίγο ελευθερία εκεί ώσπου έγινε κατάχρηση της ελευθερίας και κατάχρηση της δημοκρατίας. Εάν ψάξουμε να βρούμε ποιός φταίει σίγουρα θα δείχνει ο ένας τον άλλων. ΟΛΟΙ φταίνε, το καράβι καταμεσής στο πέλαγο και όποιος μπορούσε έκλεβε από το ίδιο το καράβι. Στην αρχή που το καράβι ήταν γεμάτο έτρωγαν τα φαγητά, έπιναν τα ποτά ώσπου τελείωσαν. Τότε ζήτησαν ανεφοδιασμό και τον πήραν με κάποιο κόστος. Η ζωή μέσα στο καράβι "Η ΕΛΛΑΣ" συνεχιζόταν με την ίδια τακτική. Κάθε τόσο που τελειώναν τα φαγητά άλλαζαν καπετάνιο ο οποίος για να πάρει το τιμόνι τους έλεγε ότι ήθελαν να ακούσουν και πάλι ανεφοδιασμό με υψηλότερο κόστοςώσπου... έφτασε το τέλος Ιουνίου, 2015.
Καπετάνιος τώρα είναι ο 
Τσίπρας που ο αγανακτισμένος λαός το άκουσε και τον έβαλε στο τιμόνι και η κατάσταση δεν έγινε καλύτερη γιατί όταν αυτός αντέδρασε αυτοί που έκαναν τον ανεφοδιασμό σταμάτησαν. 

Εσύ του λένε είσαι αντιδραστικός, εμείς δεν θέλουμε μόνο τα νησιά και τον πλούτο της Ελληνικής γης αλλά θέλουμε τα πάντα, ακόμα και την Ακρόπολη! Ο Τσίπραςαντιστέκεται αλλά αυτοί που ανεφοδιάζουν το καράβι δεν έχουν οίκτο και το καράβι "Η ΕΛΛΑΣ" ξέμεινε από ψηλά και χοντράκαι ο θεός να βάλλει το χέρι του.
Βγαίνει λοιπόν ο Κωστάκης, βγαίνει ο Ευάγγελος, βγαίνει ο Αντώνης, βγαίνει ο κάθε ένας από αυτούς που χρόνια ήσαν υπεύθυνοι για τη κατάντια που έφτασε το καράβι "Η ΕΛΛΑΣ" και εξαπολύουν 
μύδρους λες και αυτοί δεν είναι συνυπεύθυνοι γιατί συναίνεσαν με τα "όρνια" της διεθνούς τοκογλυφίας. Οι τοκογλύφοι δεν έχουν πατρίδα, δεν έχουν θρησκεία, ένα πράγμα έχουν στο μυαλό, το κέρδος. Κέρδος με όποιο τρόπο και στη πορεία τους βρήκαν κάποιους πολιτικούς β' & γ' κατηγορίας που είχαν βλέψεις για την εξουσία και νάμαστε...
Το "τόξο της 
Μεσογείου" είπαν πριν 2 χρόνια, Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή, τώρα η Ελλάδα, αύριο η Τουρκία, τα Βαλκάνια.
Φίλε Έλληνα, 
φτες κι εσύ γιατί με την ψήφο σου έβαλες "το λύκο τυροκόμο". Σήμερα μπροστά στις τηλεοράσεις φωνάζεις, βρίζεις, κλαις. Πήγαινε πίσω, στο πέρυσι, πήγαινε 5 χρόνια, 10 χρόνια, 20 χρόνια πίσω και σκέψου οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις έκαναν αυτό που έπρεπε; Κατέβασαν το χρέος; Όχι βέβαια αλλά σου έδινε παροχές, διευκολύνσεις... με δανεικά από τον κάθε ΣΟΪΜΠΛΕΜΕΡΚΕΛΣΤΡΟ ΚΑΝ και όπως λέγεται ο κάθε ένας από αυτούς. Μη πιστεύεις στους πουλημένους που έφτιαξαν περιουσίες εις βάρος σου.
Έλληνα, δεν μπορείς να βγάζεις 10 και να χαλάς 20. Το κράτος 
είσαι εσύ μωρέ και όχι ο κάθε πρωθυπουργός και ο κάθε υπουργός και βουλευτής!
Έλληνα σήκωσε το κεφάλι ψηλά και την Κυριακή να πας να ψηφήσεις για την Ελλάδα και ΟΧΙ για την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου