Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση Ομπάμα: Η Ελλάδα δεν μπορεί να προκαλέσει μεγάλο σοκ στο σύστημα. Δεν χρειάζονται υπερβολικές αντιδράσεις


OBAMA

Οι αγορές μέχρι τώρα έχουν λάβει σωστά υπόψιν τους κινδύνους που προκύπτουν από την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, μαζί με την πρόεδρο της Βραζιλίας.
Ο Ομπάμα είπε πως η Ελλάδα αποτελεί πρωταρχικά λόγο προβληματισμού για την Ευρώπη, αλλά πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ να κάνουν σχεδιασμούς για κάθε ενδεχόμενο. Ο ίδιος ανέφερε ότι λαμβάνει το ελληνικό ζήτημα στα σοβαρά και το έχει παρακολουθήσει στενά κατά τη διάρκεια του χρόνου, αλλά δεν πρόκειται για κάτι που θα έπρεπε να οδηγήσει σε υπερβολικές αντιδράσεις.
«Με απλά λόγια για τους Αμερικανούς, δεν πρόκειται για κάτι που θεωρούμε ότι θα προκαλέσει μεγάλο σοκ στο σύστημα. Αλλά προφανώς και είναι πολύ επώδυνο για τον ελληνικό λαό, και μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη».
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι το ζήτημα προκαλεί μεγάλες ανησυχίες, πρωτίστως στην Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πέρασε μια δύσκολη περίοδο οικονομικά και χρειάζεται να βρει έναν δρόμο προς την επάνοδό της στην ανάπτυξη, μένοντας παράλληλα εντός της ευρωζώνης.
Ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε ότι έχει ενθαρρύνει όλες τις πλευρές, την Ελλάδα, την Ευρώπη και τους διεθνείς πιστωτές της, να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται για να βρεθεί λύση.
Ωστόσο, τόνισε πως είναι σημαντικό να γίνουν σχέδια για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης δυσμενούς εξέλιξης.
Για τον Ομπάμα, είναι σημαντικό να υπάρξει συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλους θεσμούς ώστε να εξασφαλισθεί πως οι όποιες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές θα ξεπεραστούν το ταχύτερο.
Πηγή: HuffPost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου