Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ο Αλέξης και το δημοψήφισμα, παρά γιοκ, η ανησυχία της Γιάννας και η Ελλάδα χάνεται

Από τη σειρά "ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ"
Του Θεόδωρου Καλμούκου
Κι έτσι πριν συμπληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ έξι μήνες στην κυβέρνηση ολοκλήρωσε το Greek μπάχαλο και μάλιστα εξαμηνίτικο που λένε, Αδέλφια μου Έλληνες, και κατάντησε την Ελλάδα μία μπαταχτσίδικη χώρα δίπλα στην Ζιμπάμπουε. Θεέ και Κύριε βοήθα γιατί χανόμαστε. Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι οφείλουμε να πούμε ότι το φταίξιμο δεν είναι ολόκληρο του Αλέξη και της κομπανίας των Συριζαίων που τον πλαισιώνουν με τα εφτά ριζώματα και βάλε, όπως λέμε εφτά αυγά μελάτα Τουρκίας, διότι η πτώχευση της γενέτειρας είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν. Και εξηγούμαι: Δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Καραμανλής ο γέρος, ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου ο αρχιτέκτονας του υπερδανεισμού της χώρας και ο αναίσχυντος κήρυκας της φιλοσοφίας της ήσσονος προσπάθειας. Αυτός είχε εμποτίσει στον λαό το δόγμα της ελάχιστης εργασίας και των μέγιστων απαιτήσεων. Ο Σημίτης με τα κινέζικα και τα μαγειρεμένα βιβλία με τον κολαούζο του τον Παπαδήμα παρά πόδας που έβαλαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, υιοθέτησαν το ευρώ λες και ήταν η οικονομία της ίση κι όμοια με τις οικονομίες της Γερμανίας που κατάσφαξε τον μισό κόσμο και της ψυχρής Αγγλίας η οποία όμως κράτησε τη λίρα της. Στρογγύλεψε η οικονομία, δαιμονοποιήθηκε η δραχμή έπειτα από τέσσερις χιλιάδες χρόνια και σήμερα το όραμα της ενωμένης Ευρώπης της προοπτικής, της αλληλεγγύης και των οραμάτων έγινε σωστός εφιάλτης.
Φτάσαμε στο σημείο να τείνει χείρα βοηθείας ο απόγονος του σφαγέα του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Μικράς Ασίας, της Σμύρνης και του μαρτυρικού Πόντου Νταβούντογλου ο Τουρκ χαβά. Μάλιστα εκεί κατάντησαν την Ελλάδα τα σαΐνια της κομματοκρατίας των τελευταίων σαράντα χρόνων της Νέας Δημοπρασίας και του ΧΑΣΟΚ, το οποίο έκανε την Ελλάδα κι έπαθε σοκ, αλλά κι αυτό σοκαρίστηκε και εξαφανίστηκε μέσα στη χλεύη του 3%. Τώρα μάλιστα που απόκτησε ηγέτιδα της Φώφη θα ανεβεί σε ύψη δυσθεώρητα. Δεινόν πράγματι η έλλειψη αυτογνωσίας.
Κι ο λαός αποκαρδιωμένος, αποκαμωμένος, απογοητευμένος και παγιδευμένος μέσα στα πνιγηρά αδιέξοδα – βέβαια έχει κι ο λαός τεράστιες ευθύνες εδώ που τα λέμε – έφερε στην εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα, πολιτικό τέκνο του Αλέκου του Αλαβάνου του ξεκάλτσωτου – τον θυμάστε; Ο Αλέξης κουβάλησε μαζί του εν πολλοίς κι έναν συμφερτό νανικών αναστημάτων, θεωρητικών του Λενισμού και του Σταλινισμού οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως ο άλλος κόσμος του κομμουνισμού έχει πάει πια μόνιμα στον Αλλο Κόσμο του μακαρία τη λήξει γενομένου και μόνο δυσώδης νέκρωση αναδύεται.
Και να τα επιτεύγματα: κλειστές τράπεζες, συντάξεις στο ελάχιστο ποσό, αναλήψεις με το σταγονόμετρο, μια Βουλή σωστό τσίρκο με την πρόεδρο να γίνεται κυριολεκτικό θέατρο σε καθημερινή βάση και τους δύο τελευταίους ολετήρες της πατρίδας, από τη Νέα Δημοπρασία και το ΧΑΣΟΚ να πασχίζουν να εξιλεωθούν ο ένας εντός Βουλής και ο άλλος εκτός αφού πέτυχε «μηδέν στο πηλίκιο» κατά την ομολογία του. Κι αυτούς ο λαός και η ιστορία τους έχει κατατάξει εκεί που ανήκουν. Αυτό που απομένει τώρα είναι μαζέψει ο Αλέξης το Συριζέικο ασκέρι του και να κάνει μία ηρωική έξοδο και να δημιουργηθεί μία προσωρινή κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων, ανθρώπων με ήθος, αδιάφθορων και έντιμων, να βγάλει την πατρίδα από το έρεβος της κρίσης.
Όταν είδα την είδηση ότι η Ζωή κόμισε στις 4 τα ξημερώματα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Βουλής για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στον Προκόπη, ειλικρινά έμεινα άναυδος. Πρωτόγνωρο κι αυτό, κρατούσε τον καημένο τον Προκόπη ακοίμητο μέχρι τα ξημερώματα. Και μη χειρότερα!
Μέσα σ’ όλα εμφανίστηκε και η Γιάννα των Ολυμπιακών Αγώνων κι έκανε κι αυτή δηλώσεις λέγουσα πως «δεν θα σταθώ στη διαπραγμάτευση, στις πολύ βαριές αστοχίες της και στην επικίνδυνη έκβασή της. Το μόνο που αυτή τη δραματική ώρα επείγει, είναι η διαφύλαξη της σχέσης μας με την Ευρώπη. Ένα διαζύγιο με την Ευρώπη θα έχει οδυνηρές συνέπειες για την Ελλάδα». Έτσι μπράβο. Όμως μπαίνω στον πειρασμό να ρωτήσω άραγε πόσο οδυνηρές ήταν οι οικονομικές συνέπειες από την διοργάνωση των Ολυμπιακών το 2004;
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου