Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Οι νέοι κανονισμοί της ΕΛ.ΑΣ.

 Εγχειρίδιο καλής συμπεριφοράς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν έξω από τράπεζες εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ζητήθηκε από τους αστυνομικούς που θα αναλάβουν την 
ασφάλεια της εκλογικής διαδικασίας του δημοψηφίσματος να κρατήσουν ουδέτερη πολιτική στάση. Σε περίπτωση μάλιστα παραβίασης αυτών των εντολών, θα επέλθουν ποινές.
Μεταξύ άλλων, απαγορεύονται οι κονκάρδες και τα δηλωτικά σήματα, οι αλυσίδες λαιμού, τα κομπολόγια, τα χέρια στις τσέπες και οι ακατάπαυστες συνομιλίες με κινητά τηλέφωνα. Αυτό που τονίζεται επίσης, είναι ηαπαγόρευση της προτροπής ψήφου υπέρ του «Ναι» ή του «Όχι».
Σύμφωνα με το εγχειρίδιο, απώτερος σκοπός των αστυνομικών θα πρέπει να είναι η επιτήρηση δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων και οργανισμών, η ενημέρωση των πολιτών πάνω στη νομοθεσία και η ανάπτυξη αρμονικών σχέσεων με τους πολίτες που ασκούν τα καθήκοντά τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, Παρασκευή, τα στελέχη της αστυνομίας εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να σχεδιαστεί η ειρηνική διεξαγωγή των παράλληλων συγκεντρώσεων υπέρ του «Ναι» και του «Όχι» στο Καλλιμάρμαρο και το Σύνταγμα αντίστοιχα. Γι' αυτό τον σκοπό αναμένεται να τοποθετηθούν αστυνομικοί φραγμοί σε σημεία από τα οποία μπορεί να υπάρξει επαφή συγκεντρωμένων των δύο διαδηλώσεων, ενώ σκέφτονται τη χρησιμοποίηση διαφορετικών σταθμών του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου για την προσέλευση και απομάκρυνση των διαδηλωτών.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτηχαρακτηρίζει αβάσιμα τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και άλλα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εμπλακεί στην ελεύθερη έκφραση των αστυνομικών στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
«Να μην βάζουν την Αστυνομία στο παιχνίδι τους», τονίζουν κύκλοι του υπουργείου, αναφέροντας ότι το Σώμα παραμένει ουδέτερο όπως οφείλει.
Τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε εγκύκλιο που εστάλει από το αρχηγείο προς όλες τις υπηρεσίες, (29/6/2015), μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με την οποία δίνονται εντολές προς το προσωπικό να μην εκφράζονται δημόσια για την προσωπική τους άποψη. Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ακόμα ότι σε κάποιες συγκεντρώσεις αστυνομικών υπογραμμίστηκε πως καταγγελία για δημόσια τοποθέτηση αστυνομικού επισύρει ποινή απόταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου