Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ο Ζακ Ντελόρ απευθύνει έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες: Σώστε την Ελλάδα


Προτείνει σχέδιο 3 σημείων

Ένας από τους αρχιτέκτονες της ΕΕ, ο Ζαν Ντελόρ ζητά από τους σημερινούς ηγέτες της ΕΕ να κάνουν ότι μπορούν για να διασώσουν την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους.

Με άρθρο στην Le Monde, ο Ζακ Ντελόρ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όταν ήταν πρόεδρος της Κομισιόν την περίοδο 1985-93, κάλεσε την ΕΕ να υιοθετήσει ένα σχέδιο διάσωσης σε τρία μέρη για την Ελλάδα.
Υποστηρίζει ότι χρειάζεται:
  • οικονομική βοήθεια για να αποκατασταθεί η βραχυπρόθεσμη φερεγγυότητα
  • βοήθεια μέσω προγραμμάτων της ΕΕ, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη και
  • χωρίς καθυστέρηση να γίνει κάτι για το βαρίδι του ελληνικού χρέους, καθώς και τα χρέη όλων των άλλων χωρών που έχουν διογκωθεί από τα προγράμματα διάσωσης της ΕΕ.
«Το ελληνικό δράμα δεν είναι αποκλειστικά και μόνο σε εθνικό. Θα έχει συνέπειες για όλη την Ευρώπη», υποστηρίζει.
Αλλά κομίζει και ένα αυστηρό μήνυμα προς τις ελληνικές αρχές: «Μια έξοδος από τη σημερινή κρίση σημαίνει μια αλλαγή της οπτικής γωνίας που έχει η Ελλάδα... απαιτείται η έκφραση μιας καθαρής θέλησης να αποκοπούν από τα τελευταία σαράντα χρόνια».
Το άρθρο συνυπογράφουν ο Pascal Lamy, πρώην επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, καθώς και ο Antonio Vitorino, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ζακ Ντελόρ.
Πηγή: GuardianLe Monde

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου