Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ο Ομπάμα πήγε στη φυλακή!



Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τους περισσότερους κρατουμένους στο κόσμο!

Συνομίλησε με τον διευθυντή έξι κρατουμένους ενώ ξεναγήθηκε και σε ένα κελί

Ομπάμα, ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που πάει στη... φυλακήΟ Μπαράκ Ομπάμα έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που πήγε σε φυλακή: Επισκέφθηκε στο ομοσπονδιακό σωφρονιστικό κατάστημα του Ελ Ρίνο, στην Οκλαχόμα, ως μέρος της εκστρατείας του για αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα. 
Ο Ομπάμα συνομίλησε με τον διευθυντή της φυλακής, έξι κρατουμένους (που είχαν προεπιλεγεί) ενώ ξεναγήθηκε και σε ένα κελί (το κελί με τον αριθμό 123).
Η επίσκεψη αυτή έχει ως στόχο να ρίξει λίγο φως στα ελαττώματα ενός σωφρονιστικού συστήματος από τα ακριβότερα στον κόσμο και σε φυλακές με τον μεγαλύτερο συνωστισμό κρατουμένων σε σύγκριση με εκείνες άλλων χωρών, ακόμη και της Ρωσίας ή της Κίνας.
Αν και ο πληθυσμός των ΗΠΑ αντιστοιχεί στο 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, το 25% των φυλακισμένων όλου του κόσμου κρατείται σε αμερικανικές φυλακές. Ο πρόεδρος Ομπάμα θέλει να μειώσει τον αριθμό αυτό, καθώς και τον αριθμό των κρατουμένων που βρίσκονται στην απομόνωση και έχει ζητήσει να βελτιωθεί το σύστημα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφυλακισθέντων.
«Υπάρχει μακρά ιστορία ανισοτήτων στο αμερικανικό δικαστικό σύστημα (...) δεν μπορούμε πλέον να κλείνουμε τα μάτια» είχε πει πρόσφατα ο Ομπάμα, καταγγέλλοντας τις ποινές που επιβάλλονταν στο παρελθόν και ήταν «δυσανάλογες σε σχέση με το αδίκημα».
Στις ΗΠΑ υπάρχουν σήμερα 2,2 εκατομμύρια κρατούμενοι (άνδρες και γυναίκες), περισσότεροι απ' όσους είναι σε φυλακές 35 ευρωπαϊκών χωρών μαζί. Το 60% των φυλακισμένων είναι μαύροι και ισπανόφωνοι.
Ο προϋπολογισμός των φυλακών ανέρχεται στα 80 δισ. δολάρια κάθε χρόνο, δηλαδή είναι το ένα τρίτο του προϋπολογισμού του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου