Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Εξώδικο δικηγόρων κατά του Μητροπολίτη Άνθιμου για το «ναι» στο δημοψήφισμα

Εξώδικη διαμαρτυρία στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, έστειλε η Επιτροπή Δημοκρατικών Θεσμών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ). Αιτία; Το γεγονός ότι, όπως καταγγέλλεται, πήρε την περασμένη Κυριακή θέση υπέρ του «ΝΑΙ» ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης με τη δήλωση αυτή ουσιαστικά «κάλεσε» τους εκκλησιαζόμενους να ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ενέργεια που συνιστά «πολιτική παρέμβαση» και «ουδόλως συνάδει με τα αυστηρώς θρησκευτικά του καθήκοντα».
«Φρονούμε ότι με τη στάση Σας αυτή παραβιάζετε κατάφωρα, αντιθεσμικά και αντιχριστιανικά τα θρησκευτικά και λατρευτικά καθήκοντά Σας, ενώ συγχρόνως κολάζετε το ποίμνιό Σας, προκαλώντας διχασμό των πολιτών», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στο κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας.
Στο ίδιο κείμενο, εγκαλείται ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για την συνεχή πολιτική του ενασχόληση με πρόσχημα το ενδιαφέρον του για την κοινωνία, ενώ γίνεται έκκληση προς το πρόσωπό του να περιοριστεί αποκλειστικά στα θρησκευτικά του καθήκοντα και να απέχει στο εξής από κάθε είδους «παραινέσεις και παροτρύνσεις» πολιτικού χαρακτήρα προς το εκκλησίασμα.
Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τονίζεται, ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής, επιφυλάσσονται να προσφύγουν στα αρμόδια πολιτικά και εκκλησιαστικά δικαστήρια, όπως επίσης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο, με σκοπό «τη διαφύλαξη του κύρους της θεσμικής θέσης της Εκκλησίας και την αποτροπής διχαστικού και εμφυλιοπολεμικού κλίματος που δυστυχώς επιχειρείτε να καλλιεργήσετε».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου