Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Να πουλήσουν τις βίλες τους

Του Θεόδωρου Καλμούκου

ASTYPALAIA
Στη χτεσινή μας ανάλυση με τίτλο «Να πουλήσουν τις μίτρες τους» αναφέρθηκα στους Μητροπολίτες, Αρχιμανδρίτες, Ηγουμένους και λοιπούς μεγαλοσχήμονες και είπα να πουλήσουν τις μίτρες, τα εγκόλπια και τους σταυρούς τους και να βοηθήσουν τους απλούς και φτωχούς ανθρώπους της Ελλάδας, που τους έχει χτυπήσει η φτώχεια και η ανέχεια. Αναφερόμουν βέβαια στους εν Ελλάδι μεγαλόσχημους.
Δεκάδες ήλθαν τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα από ομογενείς μας από παντού, που επικροτούσαν το άρθρο. Εξαίρεση υπήρξε η περίπτωση ενός ιερέα, ο οποίος μου είπε ότι θα στενοχωρηθεί κάποιος συγκεκριμένος ιεράρχης εκ των εδώ δικών μας, ο οποίος έχει δεκάδες μίτρες, πατερίτσες, εγκόλπια και σταυρούς, οπότε η απάντησή μου σεβαστικά ήταν βέβαια η δέουσα που ταιριάζει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τουτέστιν ας πιει ξύδι. Η διαφορά είναι, του υπενθύμισα, ότι στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι ακόμα, δυστυχώς, δημόσιοι υπάλληλοι του κράτους που σημαίνει ότι με τους κρατικούς μισθούς τους αγοράζουν τα χρυσαφικά τους εν γένει. Εχουν βέβαια και τα άδηλα και κρύφια εισοδήματα από τα λεγόμενα τυχερά τα οποία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Εδώ κατ’ ουσία είναι «υπάλληλοι» της Ομογένειας, κι ας είναι καλά οι συνδρομές των πιστών προς τις κοινότητες και τα Ελληνικά Φεστιβάλ με τα γουρουνάκια, τα κατσικάκια και τα λοιπά σφάγια. Βέβαια και εδώ έχουν τα τυχερά από εσπερινούς, Λειτουργίες, πανηγύρια, μυστήρια και τα οποία τις περισσότερες φορές δίνονται μέσα σε φάκελο σε ρευστό, οπότε ξεφεύγουν από το μάτι της φορολογίας. Καθαρές κουβέντες.
Σήμερα τονίζω ότι το ίδιο οφείλει να ισχύσει και για τους πολιτικούς και πολιτικάντηδες κάθε κόμματος, απόχρωσης και ιδεολογίας, οι οποίοι πρέπει να πουλήσουν τις βίλες τους και να δώσουν τα χρήματα στους φτωχούς και πεινασμένους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα. Να ανακουφιστούν οι γέροντες και οι γερόντισσες που τους βλέπω να ξεροσταλιάζουν έξω από τις κλειστές τράπεζες και ματώνει η καρδιά μου γιατί στις ταλαιπωρημένες μορφές τους βλέπω τις μορφές των αείμνηστων γονιών μου στη Λέσβο, καθότι συλλογιέμαι ως αν ζούσαν θα ήταν κι εκείνοι στημένοι στη γραμμή να πάρουν 60 ευρώ από τον λογαριασμό τους.
Αν λειτουργούσε το κράτος, θα ξεκινούσε πρώτα τους ελέγχους και τις κατασχέσεις των εξοχικών, των διπλών, τριπλών και τετραπλών κατοικιών τους από τους πρώην και νυν υπουργούς και βουλευτές, τους γενικούς γραμματείς και επιτελείς όλων των κομμάτων και πιο ειδικά από εκείνους που θήτευσαν σε κυβερνητικές θέσεις. Αλήθεια τι έγινε ο κατάλογος Λαγκάρντ;
Να εντοπιστούν οι γιατροί κάθε ειδικότητας και σε κάθε πόλη και νησί της Ελλάδας και να ελεγχθούν τα εισοδήματά τους της τελευταίας τριακονταετίας, πόσα δήλωναν και πόσα ακίνητα έχουν σήμερα και πώς τα έκαναν; Κι όποιοι δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν ότι τα απόκτησαν με τον μισθό τους, όχι να τιμωρηθούν απλά με φυλάκιση κι έπειτα από δύο –τρία χρόνια να βγουν, αλλά να πουληθούν οι βίλες και τα σπίτια τους και να δοθεί το αντίτιμό τους στους φτωχούς και νηστικούς ανθρώπους μας.
Να ελεγχθούν οι λογής –λογής καλλιτέχνες τραγουδιστές και τραγουδίστριες, όσοι και όσες άδουν σε ξενυχτάδικα εντός της Ελλάδος, αλλά και όσοι και όσες αλωνίζουν τον Ελληνισμό της Αποδημίας παντού στη γη και φυσικά και στο δικό μας εδώ ομογενειακό χώρο για τα έσοδά τους από τις περιοδείες και συναυλίες τους και αν δίνουν το αναλογούν μερίδιο του φόρου τους στην Ελλάδα. Βέβαια αυτονόητα ότι θα πρέπει να πληρώνουν και τις εδώ Φορολογικές Αρχές.
Να ελεγχθούν και να φορολογηθούν οι εφοπλιστές και πλοιοκτήτες, όπως τόσο αποκαλυπτικά μίλησε ο Ανδρέας Δρακόπουλος πριν λίγες μέρες στο «Time».
Αν η κυβέρνηση Τσίπρα τολμήσει να κυνηγήσει τους ασύδοτους φοροφυγάδες θα προσφέρει τεράστια υπηρεσία στην καθημαγμένη Ελλάδα, την οποία γονάτισαν και την έφτασαν σε έσχατο σημείο που να την ταπεινώνουν η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι υποτακτικοί της, της Βαλτικής
.Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου