Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

 Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2015
ΣΤΗΡΙΞΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Μετά από σχεδόν επτά ώρες ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η κοινή ανακοίνωση την οποία υπογράφουν όλοι οι αρχηγοί πλην του γγ του ΚΚΕ.

Ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου απέφυγε να κάνει δηλώσεις, ενώ ο Π. Καμμένος τόνισε πως υπάρχει εθνική ομοψυχία και ότι οι πολιτικοί αρχηγοί δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τον πρωθυπουργό στη διαπραγμάτευση που θα γίνει αύριο στη σύνοδο κορυφής.
Ο προεδρεύων στη Νέα Δημοκρατία, Ευ. Μεϊμαράκης, υπογράμμισε πως η ευθύνη της διαπραγμάτευσης είναι στα χέρια του πρωθυπουργού και τόνισε πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να επιδείξουν ψυχραιμία. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει επιδεινωθεί δραματικά με ευθύνη της κυβέρνησης.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, έκανε λόγο για ανταλλαγή απόψεων των αρχηγών για το τι πρέπει να διεκδικήσουμε ως χώρα και πρόσθεσε ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται μικροκομματικές κόντρες. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην πρότασή του να μην δημοσιοποιηθούν άμεσα τα πρακτικά της συνάντησης τουλάχιστον μέχρι να επανέλθει στη χώρα η ομαλότητα.
Από την πλευρά του ο γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, δήλωσε πως το κόμμα του διαφώνησε συνολικά με το κείμενο και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην παραμονή της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, υπογράμμισε πως η σύσκεψη θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό και πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, που έχει εντολή για συμφωνία και όχι για ρήξη.
Σακελλαρίδης: Ο Τσίπρας ζήτησε στήριξη για υλοποίηση της απόφασης του δημοψηφίσματος
Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα, δεν θα μπορούσε να αγνοήσει το μαζικό, πλειοψηφικό και σαφές μήνυμα του ελληνικού λαού. Την εντολή, δηλαδή, για μια ουσιαστική και βιώσιμη ευρωπαϊκή λύση που θα επιμερίζει τα βάρη με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, θα ρυθμίζει το ζήτημα του χρέους, θα διασφαλίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και φυσικά θα αποκαθιστά τη ρευστότητα των τραπεζών.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε την στήριξη των πολιτικών αρχηγών για την υλοποίηση της απόφασης του ελληνικού λαού. Η ελληνική κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης και απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών προχωρά άμεσα στη λήψη όλων των απαραίτητων πολιτικών πρωτοβουλιών για την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου