Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ο Νταβούτογλου αρχίζει συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης

Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2015

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε την Πέμπτη ότι θα αρχίσει συνομιλίες την προσεχή εβδομάδα με όλα τα πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, περισσότερο από έναν μήνα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου, στις οποίες το κόμμα του έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για πρώτη φορά από το 2002.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγορούν τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ιδρυτή του ΑΚΡ και πιο δημοφιλή -και πολωτικού- πολιτικού της Τουρκίας, ότι σκόπιμα καθυστερεί τις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία του και να ασκήσει πίεση για πρόωρες εκλογές τις οποίες ελπίζει ότι θα κερδίσει το κόμμα του.
Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι περιμένει εντός της ημέρας από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. "Μόλις λάβω την εντολή, θα ζητήσω συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα. Προγραμματίζω να έχω τον πρώτο γύρο των συνομιλιών την προσεχή εβδομάδα".
Ο Νταβούτολγου συναντάται το μεσημέρι με τον πρόεδρο Ερντογάν. Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική διαδικασία, οι επίσημες συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού δεν μπορούν να αρχίσουν πριν ο Νταβούτογλου λάβει την εντολή και από την στιγμή εκείνη έχει 45 ημέρες στη διάθεσή του να σχηματίσει νέα κυβέρνηση ή να αντιμετωπίσει την προοπτική νέων εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου