Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Αποπληρώθηκαν οι οφειλές σε ΔΝΤ και ΕΚΤ

Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2015
Αυτό είναι, μας έδωσαν... για να πάρουν

Αποπληρώθηκαν οι οφειλές σε ΔΝΤ και ΕΚΤ
Μετά την καταβολή της δόσης ύψους 2 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Αθήνα αποπλήρωσε το ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου που διακρατούσε στο χαρτοφυλάκιο της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως ανακοινώθηκε από τη Φραγκφούρτη.

Νωρίτερα, ο διευθυντής επικοινωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ληξιπρόθεσμος οφειλέτης του ΔΝΤ δήλωσε σήμερα ο διευθυντής επικοινωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις.
Ο κ. Ράις πρόσθεσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς το ΔΝΤ, που ισοδυναμούν με 1,6 δισεκατομμύρια SDR ή περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Επομένως, η Ελλάδα δεν είναι πλέον ληξιπρόθεσμη προς το ΔΝΤ».
Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε πως "το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στις προσπάθειές να επιστρέψει στην οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη".
Σύμφωνα με πληροφορίες τα κλιμάκια στελεχών του ΔΝΤ και των λοιπών θεσμών αναμένεται να έλθουν στην Αθήνα το πιθανότερο την Πέμπτη.
Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανέφερε το μεσημέρι ότι σε συνέχεια της συμφωνίας της τελευταίας συνόδου κορυφής για την Ελλαδα ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές και εθνικές διαδικασίες και πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση του δανείου των 7,16 δισ. ευρώ.
Τόνσε ακόμη οτι οι διαβουλεύσεις των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών με τις ελληνικές αρχές θα ξεκινήσουν σύντομα στην Αθήνα, όπως συμφωνήθηκε στη σύνοδο.
Ο κ.Σχοινάς υπογράμμισε ότι σε ότι αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που με βάση τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής θα πρέπει να ψηφίσει η Βουλή την Τετάρτη, οι κοινοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου