Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Το παρασκήνιο των ενεργειών και επικοινωνιών Δημητρίου – Ομπάμα και Παυλόπουλου

Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2015

Του Θεόδωρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και πιο συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» από την Αθήνα και την Ουάσιγκτον, έχουν δραστηριοποιηθεί πολύ πιο έντονα και δυναμικά από όσο προκύπτει από τα τρία ανακοινωθέντα που εκδόθηκαν και τα οποία δημοσίευσε ο «Ε.Κ.».

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος βρισκόταν και βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, καθώς επίσης και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Πηγές από Αθήνα αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος τηλεφώνησε προσωπικά με δική του πρωτοβουλία την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, με τον οποίο συζήτησαν τη διαμορφούμενη κατάσταση στη χώρα. Επίσης, την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 ο Αρχιεπίσκοπος τηλεφώνησε και πάλι στον κ. Παυλόπουλο.
Την ίδια μέρα ο Αρχιεπίσκοπος έγραψε γράμμα στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον οποίον ευχαριστούσε για το ενδιαφέρον και τις ενέργειές του για την Ελλάδα και τον παρότρυνε να συνεχίσει.
O Αμερικανός Πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είχε λάβει στα χέρια του την επιστολή του Αρχιεπισκόπου σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την αποστολή της.
Την ίδια μέρα, σύμφωνα με πηγές του «Ε.Κ.» από την Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος τηλεφώνησε για δεύτερη φορά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποίο είπε ότι η Ομογένεια και ο ίδιος προσωπικά ανησυχούν βαθύτατα και έκανε έκκληση να διαφυλαχθεί η ομοψυχία και η ενότητα του λαού. Παρακάλεσε τον κ. Παυλόπουλο να προσπαθήσει να συγκαλέσει σε κοινή σύσκεψη όλους τους αρχηγούς των κομμάτων ώστε να χαραχθεί μία κοινή γραμμή.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε στον πρόεδρο κ. Παυλόπουλο ότι δεν μπορεί να βγει η Ελλάδα από την Ευρώπη.
Τονίζεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν υπάρξει επαφές μεταξύ Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθότι δεν είχε προηγηθεί κάποια επικοινωνία από πριν η οποία να διευκόλυνε τώρα κάποια άμεση σύνδεση και επικοινωνία.
Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 μετά το δημοψήφισμα και μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και την έκδοση της κοινής τους ανακοίνωσης ο κ. Παυλόπουλος τηλεφώνησε στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος μόλις είχε φύγει από το γραφείο και δεν στάθηκε δυνατό να συνομιλήσουν, πλην όμως έγινε κάτι τέτοιο την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015. Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε ευχαριστίες στον Αρχιεπίσκοπο για το ενδιαφέρον και την αγάπη της Ομογένειας και του ιδίου.
Ο κ. Παυλόπουλος φέρεται να είπε ακόμα ότι θεωρούμε ότι οι ενέργειες του προέδρου κ. Ομπάμα είναι αποτέλεσμα της καλής επικοινωνίας της Ομογένειας και ιδιαιτέρως εσάς ως Αρχιεπισκόπου με τον Αμερικανό Πρόεδρο και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε και το θεωρούμε πολύ σημαντικό.
Στη συνέχεια, παραθέτουμε τα ανακοινωθέντα και πάλι, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις ενέργειες και το παρασκήνιο που τα συνοδεύει και που αναφέραμε πιο πάνω.
Την Τρίτη στις 30 Ιουνίου 2015 εκδόθηκε ανακοινωθέν, με τίτλο «Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: Ομόνοια και Ομοψυχία» στο οποίο αναγράφονταν επί λέξει τα εξής: «Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος παρακολουθεί εντονώτατα τις εξελίξεις στην Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει μια πολύ μεγάλη κρίση στη σύγχρονη ιστορία της.
Ο Αρχιεπίσκοπος εκφράζει την απέραντη αγάπη, το ζωηρότατο ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελληνοαμερικανικής Ορθοδόξου Ομογενείας προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και τονίζει την ανάγκη ψυχραιμίας και συνέσεως και την με κάθε τρόπο διατήρηση της ομονοίας και ομοψυχίας στην αντιμετώπιση των οιονδήποτε δυσκολιών και καταστάσεων. Πάντοτε με την βοήθεια του παντοδύναμου Θεού».
Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 εκδόθηκε καινούργιο ανακοινωθέν, με τίτλο: «Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εκφράζει την αγωνία του στον πρόεδρο Ομπάμα και στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο» στο οποίο αναγραφόταν το εξής: «Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος απηύθυνε σήμερα επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα, διά της οποίας τον ευχαριστεί για την έως τώρα συμπαράσταση προς την Ελλάδα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσεως και τον καλεί να συνεχίσει και να εντείνει τις ευγενείς προσπάθειές του προς όλες τις πλευρές, για την υπέρβαση της κρίσεως και την επίτευξη συμφωνίας».
Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος με δική του πρωτοβουλία επικοινώνησε χθες, και πάλι σήμερα, τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στον οποίο εξέφρασε τη δική του προσωπική αγωνία αλλά και τα αισθήματα της Ομογένειας για τη μεγάλη κρίση που διέρχεται η γενέτειρα. Στις ανωτέρω δύο συνομιλίες του με τον ανώτατο άρχοντα της χώρας κ. Παυλόπουλο, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε με πολλή εκτίμηση προς το πρόσωπό του και διετύπωσε την παράκληση για την με κάθε δυνατό τρόπο διαφύλαξη της ομοψυχίας και συμπορείας όλων των πολιτικών πλευρών με σκοπό την υπερνίκηση των τεραστίων εν προκειμένω δυσκολιών.
Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να βρεθεί η Ελλάς εκτός Ευρώπης, διότι η Ελλάς δεν είναι απλώς ένα μέλος της Ευρώπης, αλλά είναι αυτή που γέννησε την Ευρώπη, έδωσε το όνομά της στην Ευρώπη και επί χιλιάδες χρόνια υπήρξε αυτή μόνη Ευρώπη, προσφέροντας δημοκρατία, πολιτισμό, τέχνες, επιστήμη και σεβασμό προς τον άνθρωπο».
Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε κι άλλο ανακοινωθέν, με τίτλο «ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος χαιρετίζει το κλίμα σύμπνοιας μετά το Δημοψήφισμα και τη σύσκεψη των Πολιτικών αρχηγών της Ελλάδος» και στο οποίο αναγράφονταν τα εξής: «Οπως ανεφέρετο σε προχθεσινή ανακοίνωση Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, στη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στις 1 και 2 Ιουλίου, είχε διατυπώσει την παράκληση για την διαφύλαξη της ομοψυχίας και συμπορείας όλων των πολιτικών πλευρών της Ελλάδος στην προσπάθεια υπερνικήσεως της κρίσεως που αντιμετωπίζει η Γενέτειρα.
Μετά τη διενέργεια του δημοψηφίσματος και την έκφραση της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής χαιρετίζει σήμερα με ικανοποίηση την πραγματοποίηση μακράς συσκέψεως των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με σκοπό την σύγκλιση και σύμπραξη των πολιτικών δυνάμεων της Χώρας. Χαιρετίζει επίσης το σημερινό κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών, στο οποίο τονίζεται ότι ‘Η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας’.
Εν’ όψει των ημερών που ακολουθούν, ημερών αναμφισβήτητα δυσκόλων, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ετόνισε και πάλι, την ανάγκη επαγρυπνήσεως, σύμπνοιας και ενότητος του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού, ενώ ταυτοχρόνως διαβεβαίωσε ότι από πλευράς Ομογενείας υπάρχει πλήρης η διάθεση συμπαραστάσεως, συνοδευόμενη από εκτενείς δεήσεις και ικεσίες υπέρ επεμβάσεως του Θεού σ’ αυτή την δύσκολη ώρα για την Ελλάδα».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου