Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Νέες πιέσεις του Τζακ Λιου: Συμφωνία με την Ελλάδα εντός ευρώ

Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2015
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Νέες πιέσεις του Τζακ Λιου: Συμφωνία με την Ελλάδα εντός ευρώΝέο μήνυμα στους ευρωπαίους ομολόγους του έστειλε απόψε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup που δεν αποφάσισε την παράταση του τρέχοντος προγράμματος της Ελλάδας. Απαιτείται να γίνει περισσότερη προσπάθεια για να αποτραπεί το ενδεχόμενο η ελληνική κρίση να πλήξει τη σταθερότητα στις χρηματαγορές, τόνισε ο κ.Λιου και ζήτησε να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης.

Ο Λιου συζήτησε σχετικά με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια χωριστών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Στις συνδιαλέξεις αυτές ο Λιου "σημείωσε τη σημασία που έχει να γίνουν συνεπή αναγκαία βήματα για να διατηρηθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα" και πρόσθεσε ότι όλα τα μέρη στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος πρέπει να εργαστούν ώστε να επιτευχθεί ένας "ρεαλιστικός συμβιβασμός", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Ο Λιου υπογράμμισε ότι "είναι προς το συμφέρον όλων των μερών και της παγκόσμιας οικονομίας η Ελλάδα και οι πιστωτές της να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας λύσης η οποία θα βάλει την Ελλάδα στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης", και πρόσθεσε ότι η "δουλειά που πρέπει να γίνει περιλαμβάνει τη συζήτηση για τις δεσμεύσεις για νέες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και έναν δρόμο ώστε το χρέος (της) να γίνει βιώσιμο (...) με έναν ρεαλιστικό συμβιβασμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου