Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2015

  • Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας για τις εξελίξεις. Ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Παυλόπουλο ότι η κυβέρνηση κινείται στην εθνική γραμμή και ενημέρωσε ότι κατατέθηκε το αίτημα προς τον ESM. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Στ.Θεοδωράκη και θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την Φ.Γεννηματά. Η ΝΔ απορρίπτει την πρακτική των κλειστών συναντήσεων. Την Πέμπτη ο Ευ.Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με τον Πρ.Παυλόπουλο.
  • O μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα συναντηθεί στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Παράλληλα, στις Βρυξέλλες θα μεταβεί κλιμάκιο της ΝΔ υπό την Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να έχει επαφές με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το θέμα της ελληνικής κρίσης.
  • «Μέχρι στιγμής αυτά που αποφασίσαμε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπηρετούνται από την κυβέρνηση. Θα ξαφνιαστώ αν έχουμε άλλο αποτέλεσμα» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου από τον οποίο ενημερώθηκε για τις εξελίξεις.
  • O μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συζήτηση με δημοσιογράφους είπε πως δεν έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι εάν επέλεγε μια συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου τότε θα έπρεπε να έχει μαζί του δύο συνεργάτες του και δύο κασετοφωνάκια. Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Συγγρού και Μαξίμου. Ο κ. Μειμαράκης θα συναντηθεί στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
  • Στη σύλληψη του Τούρκου που φέρεται ως ο διακινητής της λέμβου που μετέφερε παράτυπους μετανάστες και βυθίστηκε την Τρίτη εντός τουρκικών χωρικών υδάτων κοντά στο Φαρμακονήσι προχώρησε την Τετάρτη το Λιμενικό. Πέντε είναι οι νεκροί του ναυαγίου.

Κόσμος

  • Με την επίσκεψή της στην Αλβανία ξεκίνησε η γερμανίδα καγκελάριος την περιοδεία της στα Βαλκάνια, εν μέσω της ελληνικής κρίσης. Η Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε την Αλβανία ότι δεν καθυστερούν επίτηδες οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, αλλά τόνισε ότι τα Τίρανα πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις για να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις.
  • Καθηλώθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στις Ηνωμένες Πολιτείες τα αεροσκάφη της United Airlines λόγω τεχνικού προβλήματος. Το πρόβλημα επιλύθηκε και οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ομοσπονδιακής Αεροπλοΐας. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι τα προβλήματα στην United Airlines και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δεν φαίνεται να σχετίζονται με «φαύλη» δραστηριότητα.
  • «Ο,τι αποδυναμώνει την Ελλάδα μας αποδυναμώνει όλους συλλογικά. Εμείς, η Γαλλία, θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό». Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φράση του γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, αρνούμενος κατηγορηματικά – και καταχειροκροτούμενος γι’ αυτό από τους σοσιαλιστές βουλευτές – να εξετάσει το ενδεχόμενο Grexit.
  • Σαφές μήνυμα προς την Ευρώπη ότι το να επιτρέψει χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα ήταν «γεωπολιτικό λάθος» έστειλε την Τετάρτη η κυβέρνηση Ομπάμα. Απηχώντας τις ανησυχίες του ΔΝΤ, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου επανέλαβε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή του.
  • «Έφθασε πια η χρονική στιγμή να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες έναντι των άλλων λαών της Ευρώπης. Καλώ του συναδέλφους μου και κυρίως τους Γερμανούς να αφήσουμε κατά μέρος την καυχησιολογία και την έπαρση» δήλωσε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου η επικεφαλής της Ενωτικής Αριστεράς Γκαμπριέλ Ζίμερ κατά τη συζήτηση για την Ελλάδα.

Οικονομία

  • Νέα παρέμβαση για το θέμα του ελληνικού χρέους έκανε πριν από λίγο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο ομιλίας στο ινστιτούτο Brookings στην Ουάσινγκτον. «Η ανάλυσή μας δεν έχει αλλάξει, η αναδιάρθρωση του χρέους χρειάζεται, αλλά μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσουμε τα μεγέθη», ανέφερε.
  • Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι διέκοψε προσωρινά τις συναλλαγές σε όλα τα χρεόγραφα. Όπως διευκρινίστηκε, πρόκειται για εσωτερικό τεχνικό θέμα και όχι για κυβερνοεπίθεση ή κάτι παρόμοιο. Σημειώνεται ότι περίπου την ίδια ώρα «έπεσε» ο δικτυακός τόπος της Wall Street Journal, ενώ νωρίτερα καθηλώθηκαν τα αεροσκάφη της United Airlines λόγω τεχνικού προβλήματος.
  • Παράταση τραπεζικής αργίας μέχρι τη Δευτέρα 13 Ιουλίου προβλέπει η νέα σχετική υπουργική απόφαση. Το όριο αναλήψεων παραμένει στα 60 ευρώ. Στους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων δίνεται η δυνατότητα να πάρουν άλλα 120 ευρώ από τη σύνταξη τους. Ποσό 120 ευρώ θα μπορούν να λάβουν και οι άνεργοι από το σχετικό επίδομα που δικαιούνται. Όριο μέχρι 1000 ευρώ ανά ταξιδιώτη στο ποσό που μπορεί να μεταφέρει Έλληνας πολίτης σε μετρητά για τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Αθλητισμός

  • Την Πέμπτη στις 14:15 θα πραγματοποιηθεί από τον Ολυμπιακό η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας, Μάρκο Σίλβα, στα γραφεία της ΠΑΕ στο Πασαλιμάνι. Στο αγωνιστικό κομμάτι η τρίτη μέρα προετοιμασίας βρήκε τους παίκτες των Πειραιωτών στου Ρέντη με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει εργομετρικό ισοκινητικό έλεγχο. Τα τεστ θα συνεχιστούν και την Πέμπτη το πρωί ενώ το απόγευμα θα υπάρξει η πρώτη συνάντηση των παικτών με τον Μάρκο Σίλβα.
  • Απρόσκοπτα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής Νέων για τον αγώνα της Πέμπτης με την Αυστρία (22:00), στη Λάρισα. Η απογευματινή προπόνηση στο γήπεδο της 25ης Μαρτίου περιλάμβανε αποθεραπεία για τους διεθνείς που αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα με την Ουκρανία και ασκήσεις τακτικής για τους υπόλοιπους.
  • Ο Αρτούρο Βιδάλ κατέληξε σε συμφωνία προκειμένου να κλείσει την υπόθεση του αυτοκινητικού ατυχήματος που είχε στη Χιλή, στα μέσα Ιουνίου, όταν συνελήφθη επειδή οδηγούσε σε κατάσταση μέθης, κι ενώ προηγουμένως είχε καταστρέψει την πολυτελή Ferrari του. Βάσει του συμβιβασμού που έκανε, ο άσος της πρωταθλήτριας Νότιας Αμερικής και της Γιουβέντους θα στερηθεί την άδεια της οδήγησής του για τα επόμενα δύο χρόνια.
Πηγή: Σαν Σήμερα

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/news#ixzz3fMYIzJKU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου