Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2015

  • Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2015
  • Σε νέα Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Κυριακή θα κριθούν όλα ως προς το ελληνικό ζήτημα, όπως προέκυψε από την κρίσιμη σύνοδο των ηγετών της ζώνης του ευρώ την Τρίτη. Οι εταίροι αναμένουν «λεπτομερέστατες» προτάσεις από ελληνικής πλευράς έως την Πέμπτη για ένα τρίτο, πολυετές πρόγραμμα. Όπως τονίστηκε, την Κυριακή είναι «η τελική προθεσμία» και το «μαύρο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί». Θέλουμε λύση που να αποκλείει το Grexit, είπε ο Αλ.Τσίπρας.
  • Θέλουμε λύση οικονομικά βιώσιμη που να αποκλείει το Grexit, δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η διαδικασία θα είναι ταχύτατη, ότι θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες, «με στόχο να έχουμε καταλήξει μέχρι το τέλος της εβδομάδας το αργότερο».
  • Το διακύβευμα είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, απόφαση που πρωτίστως καλείται να πάρει η ίδια η Ελλάδα, είπε αυστηρά ο Φρ.Ολάντ, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι η Γαλλία δεν θέλει Grexit. Με την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να δηλώνουν ότι επιθυμούν παραμονή στο ευρώ πρέπει η Αθήνα να καταθέσει μέχρι την Πέμπτη αξιόπιστη πρόταση, τόνισε. Η επίτευξη συμφωνίας είναι ακόμη εφικτή εάν τηρηθεί απολύτως το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που τέθηκε, πρόσθεσε.
  • Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα απευθυνθεί την Τετάρτη το πρωί (10:00 ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει στους ευρωβουλευτές τις θέσεις της Αθήνας μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
  • Συνεχίζεται η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιείται στον απόηχο του δημοψηφίσματος. Ο έλληνας πρωθυπουργός παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις στους ομολόγους του. Οι ψίθυροι στους διαδρόμους των Βρυξελλών αφήνουν κάποια χαραμάδα αισιοδοξίας. Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Κόσμος

  • Μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση λεπτομερείς προτάσεις για ένα πολυετές νέο πρόγραμμα στο πλαίσιο του ESM, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης. Η τελική απόφαση για τη συνέχιση ή τη διακοπή των διαπραγματεύσεων θα ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, στην οποία θα συμμετάσχουν και τα 28 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωση. Δήλωσε ότι δεν είναι «υπερβολικά αισιόδοξη» ότι θα βρεθεί λύση. Επαρκώς χρηματοδοτούμενες οι τράπεζες μέχρι την Κυριακή, διαβεβαίωσε ο Ντράγκι τους ευρωπαίους ηγέτες.
  • H ρωσική αστυνομία ξεκίνησε εκστρατεία ευαισθητοποίησης με στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να λαμβάνουν προφυλάξεις προτού τραβήξουν με τα κινητά τους selfie, μετά από μία σειρά ατυχημάτων.
  • To Ιράν και η ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις πέραν της σημερινής προθεσμίας της 7ης Ιουλίου με στόχο την επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, καθώς επιχειρούν να αφαιρέσουν τα «αγκάθια» που απομένουν μεταξύ τους, περιλαμβανομένης της διατήρησης του εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στο Ιράν, γνωστοποίησαν οι χώρες της Δύσης.
  • Συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο, τον γάλλο πρόεδρο και τον πρόεδρο της Κομισιόν είχε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης. Στην τετραμερή συζητήθηκε ο οδικός χάρτης για να υπάρξει συμφωνία. Πυρετώδεις επαφές στις Βρυξέλλες.
  • Τρεις ευρωπαϊκοί οργανισμοί που διαχειρίζονται τις μεταναστευτικές ροές προς την ΕΕ και δύο ευρωπαϊκά ταμεία για το μεταναστευτικό θα λάβουν επιπλέον 69,6 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια της έγκρισης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρότασης της Επιτροπής την Τρίτη.

Οικονομία

  • Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι διαβεβαίωσε τους ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης ότι η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν επαρκώς χρηματοδοτημένες έως τουλάχιστον τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.
  • Τα γερμανικά MME μεταδίδουν ότι στις Βρυξέλλες οι ευρωπαίοι εταίροι εντείνουν τις πιέσεις προς τον κ. Τσίπρα προκειμένου να παρουσιάσει άμεσα ένα αξιόπιστο, ουσιαστικό και κυρίως ρεαλιστικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων.
  • «Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών. Οι κρατήσεις συνεχίζουν να διατηρούνται σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι επειδή οι ταξιδιωτικές εταιρείες είναι κατάλληλα προετοιμασμένες προκειμένου να διασφαλίσουν ευχάριστες διακοπές για τους επισκέπτες τους» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η TUI Ελλάς.

Αθλητισμός

  • Η νταμπλούχος Ιταλίας, Γιουβέντους, προχώρησε στην τέταρτη μεταγραφή της εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη γραμμή πυρός της. Μετά τους Μάριο Μάντζουκιτς από την Ατλέτικο Μαδρίτης, τον Πάουλο Ντιμπαλά από την Παλέρμο και τον Σάμι Κεντίρα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η φιναλίστ του Champions League ανακοίνωσε την απόκτηση και του Σιμόνε Τζάτζα από την Σασουόλο, έναντι 18 εκ. ευρώ. Ο 24χρονος επιθετικός, ο οποίος έχει και πέντε συμμετοχές με την Εθνική Ιταλίας, σκόραρε 11 γκολ την περασμένη αγωνιστική περίοδο.
  • Προπονητής του Ολυμπιακού και επισήμως είναι πλέον ο Μάρκο Σίλβα, όπως ανακοίνωσε η Ερυθρόλευκη ΠΑΕ το βράδυ της Τρίτης: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο προπονητή, Μάρκο Σίλβα» αναφέρει η σύντομη ανακοίνωση. Η χρονική διάρκεια της συμφωνίας των δύο πλευρών δεν έχει γίνει γνωστή επισήμως, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πορτογάλος υπέγραψε για 2+1 χρόνια. Παρουσιάζονται την Τετάρτη τα διαρκείας.
  • Την ήττα από τη βελγική, Κλαμπ Μπριζ, με 2-1 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του επί ολλανδικού εδάφους .Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με πολύ όμορφο γκολ του Καρέλη στο 21ο λεπτό, με τους Βέλγους να ισοφαρίζουν στο 27' με τον Ισκέρδο σε 1-1 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά και με τον Ντεφό πέρασαν μπροστά στο σκορ, προβάδισμα που διατήρησαν παρά την πίεση του Παναθηναϊκού.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου