Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2015

  • Τηλεφωνική επικοινωνίας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκο Χριστοδουλίδη.
  • Την σημασία των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας ως σταθεροποιητικού παράγοντα για την ασφάλεια στην περιοχή, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, από το Ισραήλ, όπου είχε συνάντηση τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο κ. Κοτζιάς μεταβαίνει την Τρίτη στη Ραμάλα, όπου θα γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.
  • «Ατυχείς και μη προσήκουσες» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε σχέση και με την διεξαγωγή και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Παράλληλα, τόνισε ότι το ΔΝΤ, το Eurogroup και η Κομισιόν «δεν αποδίδουν τη σημασία η οποία πρέπει να αποδοθεί σε αυτό το αποτέλεσμα».
  • Έλεγχο για το αν παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία από ΜΜΕ, κατά την διαδικασία του δημοψηφίσματος, θα ασκήσει το Κοινοβούλιο -τόσο στην Ολομέλεια όσο και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας-, καθώς η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως το θέμα επιβάλλεται να απασχολήσει την Βουλή, δεδομένης και της εισαγγελικής διαταγής για προκαταρκτική εξέταση, καθώς και της ανάλογης διαδικασία στο ΕΣΡ.
  • Aποκλειστική δήλωση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια στο ελληνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle.

Κόσμος

  • «Αυτό που μετράει είναι η Ελλάδα να γνωρίζει ότι είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε, αλλά το κλειδί είναι σε αντάλλαγμα να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη και της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης» τονίζει ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι την επομένη του «όχι» των Ελλήνων πολιτών στο δημοψήφισμα.
  • Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, δήλωσε στην ολλανδική Βουλή ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε διαμηνύοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδεχθεί βαθιές μεταρρυθμίσεις εάν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Ο Μαρκ Ρούτε ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του δεν διατίθεται να δεσμευτεί σε περαιτέρω οικονομική βοήθεια εάν η Ελλάδα δεν δεσμευτεί σε μεταρρύθμισες. Σε ανάλογη γραμμή Ισπανία και Πορτογαλία.
  • Τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής ώστε να καθοριστεί η στάση της Ευρωζώνης αναμένουν οι Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, υπογραμμίζοντας αμφότεροι ότι ο χρόνος πιέζει. Πιο διαλλακτικός ο Γάλλος πρόεδρος· τονίζει ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη προγράμματος με διάρκεια για την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ, και μιλά για τις αξίες της ΕΕ.  Δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή προϋποθέσεις για νέο πρόγραμμα του ESM, λέει η Μέρκελ επαναλαμβάνοντας ότι αλληλεγγύη και ευθύνη συνδέονται και επιμένοντας ότι η τελευταία πρόταση των θεσμών ήταν γενναιόδωρη.
  • Σε συμβιβασμό που θα επιτρέψει την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ καλεί την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους ηγέτες ο Λευκός Οίκος, επισημαίνοντας ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών να δοθεί λύση στην ελληνική κρίση χρέους.
  • Συγχαρητήρια επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για τη «λαμπρή νίκη» του στο δημοψήφισμα απέστειλε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, ευχόμενος «τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία». Το κείμενο της επιστολής.

Οικονομία

  • Επικοινωνία με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο του ελληνικού δημοψηφίσματος. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, το Ταμείο δεν μπορεί να παράσχει κεφάλαια σε χώρες που έχουν χάσει πληρωμές προς αυτό.
  • Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άφησε εκ νέου αμετάβλητο το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), προχώρησε όμως σε αναπροσαρμογή του κουρέματος της αξίας των ενέχυρων, χωρίς να αναφέρεται κατά πόσο. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι το ποσοστό του κουρέματος είναι σχετικά μικρό.
  • Σε φιλικό και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρέλαβε από τον προκάτοχό στο υπουργείο Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη «στην όχι και πιο εύκολη στιγμή της ελληνικής ιστορίας». Και οι δύο υπογράμμισαν τη σημασία του δημοψηφίσματος της Κυριακής, του οποίου το μήνυμα ήταν ότι «δεν μπορούμε να δεχτούμε μία μη βιώσιμη λύση», όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Αθλητισμός

  • Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκανε η Εθνική ομάδα Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που φιλοξενείται στην Ελλάδα, καθώς στον εναρκτήριο αγώνα της διοργάνωσης και του 1ου ομίλου επικράτησε στη Βέροια της Ουκρανίας με 2-0 και πήρε προβάδισμα αμέσως στην κατάταξη.
  • Την απόκτηση του Αρντά Τουράν από την Ατλέτικο Μαδρίτης αντί 34 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η διοίκηση της Μπαρτσελόνα. Ο Τούρκος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο για πέντε χρόνια και θα είναι στη διάθεση των Μπλαουγκράνα από τον Ιανουάριο και έπειτα, λόγω της τιμωρίας μεταγραφών που έχει επιβληθεί στους Ισπανούς.
  • Στις εργασίες της άτυπης συνόδου των υπουργών Αθλητισμού της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο μετέχει ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής, ο οποίος στην ομιλία του τοποθετήθηκε για το ζήτημα της χρηστής διακυβέρνησης στις αθλητικές ομοσπονδίες που ανέκυψε με τις πρόσφατες έρευνες για τη FIFA, ενώ μιλώντας για την ΕΠΟ τόνισε ότι «επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί η άτεγκτη και σθεναρή στάση της απέναντι στην εγκαθίδρυση και στη δράση ενός ιδιότυπου, προκλητικού και ασύδοτου καθεστώτος αυτονόμησης και ασυλίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που σε καμία περίπτωση δεν γίνεται ανεκτό από την ελληνική έννομη τάξη».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου