Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2015

  • Το εκλογικό τους δικαίωμα ετοιμάζονται, μαζί με τα υπόλοιπα εκατομμύρια ψηφοφόρων, να ασκήσουν ο Πρόεδρος, η πολιτική ηγεσία και οι αρχηγοί των κομμάτων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα ψηφίσει στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα.
  • Με ψυχραιμία και ευθύνη καλούνται οι έλληνες ψηφοφόροι να προσέλθουν στις κάλπες του δημοψηφίσματος για το «ναι» ή το «όχι», σε μία διαδικασία με υψηλότατο διακύβευμα και την Ευρώπη να αγωνιά για το αποτέλεσμα. Οι ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησε η προκήρυξη του δημοψηφίσματος δεν έχουν θέσει μόνο κάθε πολίτη ξεχωριστά σε έντονο προβληματισμό, αλλά και την Ευρώπη σε στοχασμό για το «ελληνικό ζήτημα» μετά από έξι χρόνια κρίσης.
  • Δείτε πού ακριβώς ψηφίζετε στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου από την ενημερωμένη εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε Πού Ψηφίζεις».
  • Στις 7 το πρωί της Κυριακής θα ανοίξουν οι κάλπες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, στο οποίο οι πολίτες καλούνται να πάρουν θέση επί ερωτήματος σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση. Η επιλογή γίνεται με σταυρό είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση. Προσοχή! Μην χρησιμοποιήσετε «Χ», ούτε «V». Όλες οι απαραίτητες οδηγίες προς τους ψηφοφόρους για το δημοψήφισμα.
  • «Η χώρα διαθέτει πρωθυπουργό και από αύριο το βράδυ με ακόμα ισχυρότερη λαϊκή στήριξη και εντολή. Αυτή ακριβώς την εντολή θα υπηρετήσω και εγώ από την πλευρά μου» είναι η δήλωση-απάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη σε δημοσιεύματα που τον φέρουν να αναλαμβάνει ρόλο σε νέα κυβέρνηση.

Κόσμος

  • Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε βίντεο διάσκειας δέκα λεπτών με την ομαδική εκτέλεση από εφήβους δεκάδων στρατιωτών του συριακού καθεστώτος στο ρωμαϊκό θέατρο του αρχαιολογικού χώρου της Παλμύρας.
  • Στο επίκεντρο των ξένων ΜΜΕ βρίσκεται για ακόμη μια φορά η Ελλάδα, μία ημέρα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής. Ο διεθνής Τύπος κάνει λόγο για ένα δημοψήφισμα που κρίνει το μέλλον της χώρας μας και που γίνεται την ώρα που «η ελληνική οικονομία βρίσκεται κοντά στην κατάρρευση».
  • Μικρή ομάδα ατόμων «υποδέχθηκε» με συνθήματα για το ελληνικό δημοψήφισμα την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στα κεντρικά του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών στο Βερολίνο. Η μικροένταση διήρκησε για λίγη ώρα, μέχρι οι πολίτες να βγουν από το κτίριο, χωρίς η καγκελάριος να χάσει την ψυχραιμία της.
  • Ο πρόεδρος της Τυνησίας κήρυξε την χώρα σε έκτακτης ανάγκης, μία εβδομάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο θέρετρο της Σους. O δράστης της επίθεσης ήταν υποστηρικτής της ISIS, η οποία και στην συνέχεια ανέλαβε την ευθύνη.
  • Η Ιταλία δεν είναι πλέον «ο ασθενής της Ευρώπης», όπως ήταν πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, θέλοντας να καθησυχάσει τους Ιταλούς από επιπτώσεις της κρίσης και διαβεβαιώνοντας πως η Ρώμη «βρίσκεται πλέον στη μεριά εκείνων που προσπαθούν να επιλύσουν το πρόβλημα».

Οικονομία

  • Επιστολή στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρ.Λαγκάρντ, έστειλαν τέσσερα μέλη του Κογκρέσου για να εκφράσουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση και οι πιστωτές, στους οποίους περιλαμβάνεται και το ΔΝΤ, δεν κατορθώσουν να φθάσουν σε συμφωνία, υπάρχει κίνδυνος σοβαρής χρηματοπιστωτικής κρίσης που δεν θα πλήξει μόνο την ελληνική οικονομία, αλλά θα βλάψει περαιτέρω την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.
  • Στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) βρίσκεται το μέλλον των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και μαζί τους των καταθέσεων. Η ΕΚΤ άφησε αμετάβλητο τον ELA και το ποσοστό κουρέματος των ελληνικών ενεχύρων μέχρι την επόμενη εβδομάδα, όμως από τη Δευτέρα, την επομένη του δημοψηφίσματος, αναμένεται να πάρει εκ νέου αποφάσεις.
  • Επικαλούμενος την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις καταθέσεις ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής βάζει τέλος στα τρομοκρατικά σενάρια για κούρεμα καταθέσεων σε ελληνικές τράπεζες. Τις φήμες διέψευσαν κατηγορηματικά και ΤτΕ, Ένωση Τραπεζών και το υπουργείο Οικονομικών. «Δεν είμαι ενήμερος για κανένα σχέδιο» για κούρεμα στις καταθέσεις λιανικής των ελληνικών τραπεζών, τονίζει ο πρόεδρος της EBA, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο στη νομοθεσία της ΕΕ.

Αθλητισμός

  • Με το... καλημέρα ξεκίνησαν τα προβλήματα για τον Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος είδε σε ανύποπτη στιγμή ένα από τα πιο βασικά ατού της νέας ομάδας του, τον Στέφανο Αθανασιάδη, να τραυματίζεται και, όπως δείχνουν τα πράγματα, να χάνει στη συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας. Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος στο πρώτο φιλικό της ομάδας του στην Ολλανδία με αντίπαλο την Κουτ Αζούρ, τραυματίστηκε και αποχώρησε.
  • Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Ρίζεσπορ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σαρλ Ιτάνζ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ μόλις ολοκληρώθηκε η περσινή σεζόν. Ο καμερουνέζος τερματοφύλακας υπέγραψε διετές συμβόλαιο και έτσι επέστρεψε και πάλι στην Τουρκία μετά το πέρασμα του από την Κόνισπορ.
  • Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι του χρόνου ο Νενέ, σύμφωνα με όσο είπε ο ίδιος σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του. Συγκεκριμένα λοιπόν ο 34χρονος παίκτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Esporte Fantástico» αποκάλυψε στην δημοσιογράφο Μπρούνο Πισινάτο ότι τη σεζόν 2015/2016 θα αγωνίζεται με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων».
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου