Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2015

  • Με τις δύο μαζικές συγκεντρώσεις υπέρ του «ναι» και του «όχι», στο Καλλιμάρμαρο και το Σύνταγμα αντιστοίχως, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η εκστρατεία εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή δείχνουν ότι η διαφορά μεταξύ του «ναι» και το «όχι» είναι οριακή.
  • «Θέλουμε ένα άλλο μέλλον για τα παιδιά μας. Θέλουμε την Ευρώπη, το ευρώ. Πόσο ακόμα θα πληρώνουμε τις εμμονές του κ. Τσίπρα; Ξέρουμε την βιώσιμη λύση, θα είναι επίπονη, αλλά ασφαλής. Είναι η Ευρώπη και το ευρώ η λύση» δήλωσε από το Καλλιμάρμαρο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμμίνης, απευθυνόμενος σε όσους συγκεντρώθηκαν εκεί προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ του «ναι».
  • Στις 7 το πρωί της Κυριακής θα ανοίξουν οι κάλπες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, στο οποίο οι πολίτες καλούνται να πάρουν θέση επί ερωτήματος σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση. Η επιλογή γίνεται με σταυρό είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση. Προσοχή! Μην χρησιμοποιήσετε «Χ», ούτε «V». Όλες οι απαραίτητες οδηγίες προς τους ψηφοφόρους για το δημοψήφισμα.
  • Με τις δύο μεγάλες και ταυτόχρονες συγκεντρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας πέφτει η αυλαία της εκστρατείας υπέρ των δύο απόψεων εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης έχουν κλείσει και η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω των δύο συγκεντρώσεων σε Σύνταγμα και Καλλιμάρμαρο.
  • Την Κυριακή δεν αποφασίζουμε απλά να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να είμαστε ίσοι έναντι ίσων στην Ευρώπη, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του στη διαδήλωση του Συντάγματος, καλώντας τους πολίτες σε υπερήφανο «όχι» και απόρριψη εκβιασμών και τελεσιγράφων κόντρα «στο κρεσέντο τρομοκρατίας και τρομολαγνείας». Ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα είμαστε ήδη νικητές, δήλωσε ο πρωθυπουργός ζητώντας ταυτόχρονα ένα απόλυτο «όχι» στον διχασμό την επομένη της κάλπης.

Κόσμος

  • Ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο δημοψήφισμα, η ΕΕ αναζητά τρόπους να κρατήσει την Ελλάδα εντός ενιαίου νομίσματος, αν και αυτό μπορεί να απαιτήσει μία «εντελώς νέα» προσέγγιση για να επιτρέψει στην Ευρωζώνη να συνυπάρξει με ένα κράτος σε χρεοκοπία, δηλώνει ο Ντόναλντ Τουσκ. Καλεί να πέσουν τα δραματικά μηνύματα σε περίπτωση «όχι» και να σταματήσει η αμοιβαία επίρριψη ευθυνών λέγοντας ότι «κανείς εδώ δεν είναι αγγελούδι», και ζητούμενο είναι η ενότητα της Ευρωζώνης.
  • Κινητοποιήσεις προς στήριξη του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής οργανώθηκαν την Παρασκευή σε 50 πόλεις της Ιταλίας, με πρωτοβουλία κινημάτων της αριστεράς, συνδικάτων, των κομμάτων Αριστερά και Ελευθερία, Κομμουνιστική Επανίδρυση και «λίστα Τσίπρα».
  • Έχοντας την προσοχή του στραμμένη στις ισπανικές βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του χρόνου και απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του Podemos, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος προειδοποιεί ότι εάν η χώρα οπισθοχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις μπορεί να υπάρξει πολύ ταχεία πτώση της οικονομικής ανάπτυξης. Το ελληνικό δημοψήφισμα είναι σφάλμα και άνευ νοήματος, λέει προσθέτοντας ότι η ανακοίνωσή του ήταν ένα «κρύο ντους» για τους Ευρωπαίους.
  • Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως εναπόκειται στους Έλληνες πώς θα ψηφίσουν την Κυριακή στο κρίσιμο δημοψήφισμα. «Είναι σημαντικό για την Ευρώπη, αλλά πάνω από όλα σημαντικό για τοην Ελλάδα» ανέφερε ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ. Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως το μέλλον της Ελλάδας θα είναι «εξαιρετικά δύσκολο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος», τονίζοντας πως δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα είναι «αναπόφευκτα».
  • Οι τελευταίες αποκαλύψεις του Wikileaks για τις παρακολουθήσεις με στόχο τη γαλλική προεδρία δεν συγκίνησαν το Παρίσι: Ο Φρανσουά Ολάντ απέρριψε το αίτημα του Τζούλιαν Ασάνζ για χορήγηση ασύλου.

Οικονομία

  • Κατηγορηματικά διαψεύδουν οι ελληνικές τράπεζες τα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων έως και 30% σε λογαριασμούς άνω των 8.000 ευρώ που προβλέπει δημοσίευμα των Financial Times. Παράλληλα, κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος ξεκαθαρίζουν στο sansimera.gr ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία.
  • Κράτη-μέλη της ευρωζώνης προσπάθησαν μάταια να εμποδίσουν τη δημοσιοποιήση της προκαταρκτικής έκθεσης του ΔΝΤ, η οποία σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση δικαιώνει την έκκλησή της προς τους ψηφοφόρους να απορρίψουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής τους όρους της συμφωνίας που της προτάθηκε, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ.
  • Σκληρή απάντηση δίνουν στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, για τις «συγκρουσιακές», όπως τονίζουν, δηλώσεις του, τις οποίες αποδίδουν στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί στη θέση του προέδρου.

Αθλητισμός

  • Επιστροφή στην Ελλάδα και τη Σούπερ Λίγκα για τον Γρηγόρη Μάκο, ύστερα από την «περιπέτεια» στη Γερμανία με τη Μόναχο 1860 και τη διετία που προηγήθηκε στην Κύπρο με την Ανόρθωση. Ο διεθνής μέσος υπέγραψε με την ομάδα του Αγρινίου για δύο χρόνια και ακολούθως ανακοινώθηκε.
  • Ο Ολυμπιακός, μετά το τριπλό μεταγραφικό χτύπημα (Λόρια, Μαρτίνες, Τζανδάρης), ανακοίνωσε ακόμη μια μεταγραφή, αυτή του Άλαν Πουλίδο, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα σήριαλ που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο.
  • Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι από σήμερα και για τα επόμενα δύο χρόνια ο Ρόναλντ Βάργκας, καθώς ο διεθνής με την Εθνική Βενεζουέλας μεσοεπιθετικός ήρθε, είδε και... υπέγραψε το συμβόλαιό του με την Ένωση.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου