Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Απόρρητη έκθεση ΔΝΤ: Δώστε στην Ελλάδα 30 χρόνια περίοδο χάριτος για το χρέος


Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο
Απόρρητη έκθεση ΔΝΤ: Δώστε στην Ελλάδα 30 χρόνια περίοδο χάριτος για το χρέος
Η Ελλάδα θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είναι προετοιμασμένοι να εξετάσουν οι εταίροι της στην ευρωζώνη, λόγω της καταστροφής που υπέστησαν η οικονομία της και οι τράπεζές της τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Αυτό αναφέρεται σε εμπιστευτική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την οποία αποκάλυψε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Μάλιστα, το ΔΝΤ καλεί την ΕΕ να δώσει περίοδο χάριτος 30 ετών στην Ελλάδα.
Η έκθεση εστάλη στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.
«Η δραματική επιδείνωση της βιωσιμότητας του χρέους υποδεικνύει την ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους σε μια κλίμακα που πρέπει να πάει πολύ πιο πέρα από ό,τι έχει προβλεφθεί σήμερα και από ό,τι έχει προταθεί από τον ESM», αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ.
Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα μια περίοδο χάριτος 30 ετών για την εξυπηρέτηση όλου του χρέους της προς την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των νέων δανείων, αναφέρει η απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ.
Εναλλακτικά, τους προτείνεται να προχωρήσουν άμεσα σε «βαθύ εμπροστοβαρές κούρεμα» των δανείων τους ή σε συγκεκριμένες ετήσιες δημοσιονομικές μεταφορές στον προϋπολογισμό της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου