Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2015

  • Παρατείνεται μέχρι τις 17 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η παράταση δίνεται λόγω της λειτουργίας των περισσότερων σχολείων της χώρας ως εκλογικά κέντρα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
  • Nτέρμπι το δημοψήφισμα για το «ναι» ή το «όχι» σύμφωνα με έρευνα της Alco. Αντίθετα, συντριπτικό είναι το ποσοστό των πολιτών που τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες εκτιμούν ότι το «όχι» βάζει σε κίνδυνο την παραμονή στην Ευρωζώνη, ενώ οι μισοί δεν βλέπουν να μετακινούνται οι δανειστές με το «όχι».
  • Για τρίτη ημέρα στήνονται στην ουρά έξω από τα 1.155 υποκαταστήματα τραπεζών οι συνταξιούχοι για να πάρουν τα 120 ευρώ από τη σύνταξή τους. Παρόμοια με τις προηγούμενες ημέρες είναι η εικόνα που επικρατεί από νωρίς το πρωί έξω από τις τράπεζες, όπου συνωστίζονται οι συνταξιούχοι για να λάβουν μόνο αυτό το ποσό σε μετρητά.
  • Eκτάκτως συγκαλείται την Παρασκευή η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα κρίνει την τύχη του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής. Ακύρωση του δημοψηφίσματος με την ανακήρυξη των Νομοθετικών Πράξεων ως αντισυνταγματικών ζητάνε δύο Έλληνες πολίτες από το Συμβούλιο της Επικρατείας με προσφυγή τους.
  • Με δύο μεγάλες και ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, θα πέσει το απόγευμα της Παρασκευής η αυλαία της εκστρατείας υπέρ των δύο απόψεων εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Κόσμος

  • Διχασμένους εμφανίζει τους Γερμανούς δημοσκόπηση σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Ποσοστό 45% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, με το ίδιο ποσοστό να τάσσεται κατά. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, όμως, τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
  • Τρία άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 20 τραυματίστηκαν όταν σεισμός 6,4 βαθμών έπληξε τμήμα της δυτικής επαρχίας Σιντζιάνγκ την Παρασκευή, δήλωσαν κινέζοι αξιωματούχοι.
  • Χιλιάδες Γάλλοι, μέλη της αριστερής πτέρυγας των Σοσιαλιστών, της Αριστεράς και συνδικαλιστικών οργανώσεων, βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού με συνθήματα «τέλος στη λιτότητα», «αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, διαγραφή χρέους», απευθύνοντας έμμεση έκκληση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
  • Κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς φέρεται να δήλωσε ότι η Ελλάδα «θα έχει ξανά μία πιθανότητα» εάν μετά από ένα «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής δρομολογηθούν εκλογές και στο μεσοδιάστημα αναλάβει κυβέρνηση τεχνοκρατών, η οποία θα καταλήξει σε μία λογική συμφωνία με τους δανειστές, γεγονός που θα σημάνει και το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος πάντως κάνει λόγο για παρερμηνεία από το AFP ότι εύχεται για κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα. Αντίδραση Παπαδημούλη.
  • Ευθυγραμμιζόμενη πλέον πλήρως με την γερμανική πλευρά, η γαλλική κυβέρνηση δηλώνει διά στόματος του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς ότι μία αρνητική ψήφος των Ελλήνων στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ενιαίου νομίσματος. Προηγήθηκε η αναδίπλωση Ολάντ από την παρότρυνση σε «συμφωνία τώρα» και το μήνυμα ότι με «όχι» στο δημοψήφισμα οδηγούμαστε σε «άγνωστα νερά».

Οικονομία

  • Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη και πουθενά αλλού, δήλωσε σε ομάδα δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί. Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε, επίσης, ότι πρέπει να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με την Ελλάδα την επόμενη κιόλας μέρα από το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι η πόρτα της Κομισιόν θα παραμείνει ανοιχτή.
  • Στο 100% ανέβασε την πιθανότητα συμφωνίας ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο BBC. Μάλιστα είπε ότι αυτό θα συμβεί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής.
  • Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός παραιτήθηκε από τα εκτελεστικά του καθήκοντα στις εταιρείες ΕΛΠΕ, ΕΚΟ και Ελληνικά Καύσιμα και από τις σχετικές αποδοχές που είχε εγκρίνει η γενική συνέλευση των μετόχων της 25ης Ιουνίου. Παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο ως μη εκτελεστικός πρόεδρος.

Αθλητισμός

  • Στο Κορωπί, όπου και πραγματοποίησε την προπόνηση του την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» έδειξε έμπρακτα για μια ακόμα φορά πως βρίσκεται κοντά στην ομάδα, ενώ επί της ευκαιρίας μοίρασε και γλυκά μιας και γιορτάζει τα γενέθλια του, δεχόμενος ευχές από όλους τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.
  • «Προϊόν πλάνης» χαρακτηρίζει η Κέρκυρα την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να υποβιβάσει την ΠΑΕ λόγω εικονικής μεταβίβασης των μετοχών. «Με απορία πληροφορηθήκαμε την απόφαση – εισήγηση της ΕΕΑ περί εικονικότητας της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας μας. Εκείνο που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, είναι ότι θεωρούμε πως η συγκεκριμένη απόφαση – εισήγηση είναι προϊόν πλάνης, κάτι το οποίο θα αποδειχτεί περίτρανα κατά τα επόμενα στάδια εκδίκασης της υπόθεσης. Τονίζουμε προς τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας και όχι μόνο, ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας, αφού έχουμε τη βεβαιότητα και την πεποίθηση πως η οριστική δικαίωσή μας θα έλθει πολύ σύντομα»
  • Με γκολ του Ζοάο Πέδρο στο 33΄ και του Φώτη Παπουλή στο 89΄ ο Απόλλων Λεμεσού νίκησε 2-0 τη Σάξαν στο Κισινάου και έκανε το πρώτο βήμα προς τον β΄ προκριματικό του Europa League. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Πέμπτη στην Κύπρο. Την ήττα γνώρισε η Ομόνοια στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών τους στο Europa League. Η ομάδα του Κώστα Καϊάφα έχασε 1-0 από τη Ντιναμό Μπατούμι στη Γεωργία και καλείται να ανατρέψει αυτό το σκορ στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης, στην Λευκωσία. Προς πρόκρηση η Λοκομοτίβα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου