Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2015

  • Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Βαγγέλης Μειμαράκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Δημόσια Τηλεόραση και υποστήριξε ότι δεν έχει διαπιστωθεί απώλεια της δεδηλωμένης. Μιλώντας για την συμφωνία με τους εταίρους, ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε υπαινικτικά και στην τελική συμφωνία: «Μήπως, τελικά, στόχος παραμένει η έξοδος από το ευρώ και γι’ αυτό αποδέχθηκε ένα τόσο βαρύ πακέτο μέτρων που θα κάνει τους πολίτες να δυσφορήσουν;» αναρωτήθηκε.
  • Η αποκαλούμενη από τους Τούρκους «ειρηνευτική επιχείρηση» του 1974 ήταν πόλεμος με κύρια θύματα τους Ελληνιοκύπριους παραδέχτηκε, σε μία κίνηση ψηλού συμβολισμού ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ανήμερα της 41ης επετείου της τουκρικής εισβολής στην Κύπρο.
  • Μίνι καύσωνας αναμένεται αύριο, Τρίτη, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει τους 39 και πιθανότητα και τους 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά της δυτικής Ελλάδας. Μικρή ανάσα δροσιάς την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή αναμένεται και πάλι άνοδος της θερμοκρασίας.
  • «Σαρανταένα χρόνια μετά την αποφράδα 20ή Ιουλίου 1974, η διεθνής κοινότητα και ο δημοκρατικός κόσμος σε ολόκληρη τη γη έχουν καταδικάσει την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο. Η καταδίκη, ωστόσο, δεν αρκεί ούτε αντισταθμίζει την συνεχιζόμενη κατοχή και τα διεθνή εγκλήματα με θύματα τον κυπριακό λαό στο σύνολό του, αλλά και την ειρήνη ως πανανθρώπινη αξία και ως προϋπόθεση κοινωνικής ευημερίας» αναφέρει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
  • Την εκτίμηση ότι «δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία» που δημιουργείται με την παρούσα διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, διατύπωσε από τη Λευκωσία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις εκδηλώσεις για την τουρκική εισβολή. Ο Μουσταφά Ακιντζί, από την πλευρά του ανέφερε ότι «πριν από τις 20 Ιουλίου υπήρχε η 15η Ιουλίου» και ευχήθηκε να μην υπάρξουν άλλες τέτοιες μέρες και οι άνθρωποι να μάθουν να ζουν ειρηνικά.

Κόσμος

  • Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι υποδέχτηκε σήμερα, Δευτέρα, τον ομόλογό του της Κούβας, τον Μπρούνο Ροντρίγκες, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Κουβανού υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον από το 1958. Ο κουβανός ΥΠΕΞ ζήτησε την επιστροφή στην Κούβα της βάσης του Γκουαντάναμο, ενδεχόμενο που ο Κέρι απέκλεισε προς το παρόν.
  • Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση κατά διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την πολύνεκρη επίθεση στην πόλη Σουρούτς. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση ενεπλάκησαν σε επεισόδια, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.
  • Ο Τζος Γκρίνμπεργκ, συν-ιδρυτής της μουσικής υπηρεσίας online streaming Grooveshark βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 28 ετών στο σπίτι του, στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα. Η αστυνομία δεν έχει κάνει γνωστή την αιτία του θανάτου του Γκρίνμπεργκ, ωστόσο η εφημερίδα The Gainesville Sun αναφέρει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι πρόκειται για εγκληματική πράξη, αυτοκτονία, χρήση ναρκωτικών, ενώ δεν έφερε τραύματα.
  • Επίθεση αυτοκτονίας συγκλόνισε την τουρκική μεθοριακή πόλη Σουρούτς, στα σύνορα με τη Συρία. Τουλάχιστον 30 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νεκρών στην πόλη που βρίσκεται σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το κουρδικό Κομπάνι. Οι αρχικές ενδείξεις παραπέμπουν σε χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους, ανέφεραν ανωνύμως Τούρκοι αξιωματούχοι. Δεκαοκτάχρονη καμικάζι έσπειρε το θάνατο, σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου.
  • Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν τη Δευτέρα να συμφωνήσουν στους όρους ανακατανομής 40.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η απόφαση μετατίθεται για το τέλος του έτους, σύμφωνα με ευρωπαίους διπλωμάτες. Οι υπουργοί δεσμεύτηκαν για τη μετεγκατάσταση περίπου 35.000 μεταναστών -σύμφωνα με άλλες πηγές για 32.256-, αριθμός αρκετά μικρότερος από αυτόν που ζητούσε η Κομισιόν.

Οικονομία

  • Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) παρέσχε λεπτομερείς οδηγίες και απαντήσεις για όλες τις συναλλαγές στις τράπεζες προς ενημέρωση των πολιτών. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις συναλλαγές που μπορείτε (ή που δεν μπορείτε) να κάνετε μετά το τέλος της τραπεζικής αργίας.
  • Σε συνέντευξή του στο CNN, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έκανε λάθη στις διαπραγματεύσεις, αλλά κατηγόρησε τους πιστωτές για το ότι δεν επιθυμούσαν να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είχε σχέδιο Β το οποίο αναπτύχθηκε κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού και ότι το σχέδιο αυτό δεν αφορούσε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά δημιουργία ρευστότητας σε ευρώ.
  • Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιβεβαίωσε ότι το Ελληνικό Δημόσιο αποπλήρωσε το ομόλογό του που διακρατούσε η ίδια στο χαρτοφυλάκιο της. Το συνολικό ποσό του κεφαλαίου μαζί με τους τόκους έφθανε σύμφωνα με πληροφορίες τα 4,2 δισ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη ήρθε η απάντηση του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να κατηγορούν τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ για... άλλοθι πριν καν μπει ο Αύγουστος, ενώ τον καλούν να ενισχύσει την ομάδα του.
  • Ατυχία για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, ο οποίος υπέστη μερική ρήξη έξω μηνίσκου στο δεξί γόνατο. Ο Έλληνας διεθνής μέσος της Τζένοα τραυματίστηκε την Κυριακή, στη διάρκεια της προπόνησης των «ροσομπλού» οι οποίοι προετοιμάζονται για τη νέα περίοδο στο Νόιστιφτ της Αυστρίας.
  • Ο Κόμπι Μπράιαντ είναι μεγάλος φαν του ποδοσφαίρου, έτσι δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα, η οποία βρίσκεται στο Λος Άντζελες και πραγματοποιεί την προετοιμασία της. Ο σούπερ σταρ των Λέικερς «χάρισε» στην πρωταθλήτρια Ευρώπης μια φανέλα των «λιμνανθρώπων», ενώ παρέλαβε μία της Μπαρτσελόνα με το όνομα του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λουίς Σουάρες είχε και μια άλλη συνάντηση και συγκεκριμένα με τον πρώην συμπαίκτη του στη Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, που αγωνίζεται πλέον στους Λος Άντζελες Γκάλαξι, με τον οποίο μάλιστα φωτογραφήθηκε.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου