Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2015

  • Στην ουρά στήνονται για δεύτερη ημέρα οι συνταξιούχοι έξω από τις τράπεζες προκειμένου να πάρουν τα 120 ευρώ από τη σύνταξή τους. Η εικόνα που επικρατεί έξω από τα περίπου 1.000 υποκαταστήματα τραπεζών σε όλη τη χώρα που είναι ανοικτά για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων είναι καλύτερη σε σχέση με την Τετάρτη, όπου επικρατούσε ένταση και συνωστισμός.
  • Τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ για το δημοψήφισμα κυκλοφόρησαν. Τα στρατόπεδα του «Ναι» και του «Όχι» έδωσαν στη δημοσιότητα τα σποτάκια τους, ενώ και το ΚΚΕ κυκλοφόρησε το δικό του βίντεο.
  • Με διακήρυξή τους, 85 πολίτες, άνθρωποι που ο καθένας έχει διακριθεί στο χώρο του, στηρίζουν την Επιτροπή του «Ναι», «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ», και προσκαλούν σε συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 2 Ιουλίου (13.00) στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού «Αθήνα 9.84», στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.
  • «Να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης από κείνους που επί μήνες απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης και εκτροπής για να ξαναπαραδώσουν την χώρα και το λαό στις δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξαπάτησης», κάλεσε τον ελληνικό λαό η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
  • Ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τόνισε σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι το αίτημά του για ένα νέο πακέτο στήριξης από τον ESM θα εξεταστεί μετά το δημοψήφισμα και αναλόγως του αποτελέσματος.

Κόσμος

  • Ο Σερ Νίκολας Γουίντον, γνωστός και ως ο «Βρετανός Σίντλερ», ο οποίος είχε σώσει κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου 669 παιδιά από την Τσεχία και τη Σλοβακία, στην πλειονότητά τους εβραϊκής καταγωγής, από βέβαιο θάνατο στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης, απεβίωσε σήμερα, Τετάρτη, σε ηλικία 106 ετών, ανακοίνωσε ο Ροταριανός όμιλος του Μέιντενχεντ, στη νότια Βρετανία.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι αποκαθίστανται οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Αβάνας, έπειτα από μία τεταμένη περίοδο διάρκειας 50 και πλέον ετών, απόρροια του Ψυχρού Πολέμου, κι έκανε λόγο για άνοιγμα ενός «νέου κεφαλαίου».
  • Την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του λαού της Βενεζουέλας, στην ελληνικό λαό, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. «Αν κάτι είναι γνωστό στην Ελλάδα εδώ και 2.000 χρόνια, αυτό είναι η λέξη "δημοκρατία". Και ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με δημοκρατία» αναφέρει στο μήνυμά του ο Μαδούρο.
  • Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι πιστεύει πως όλα τα μέρη τα οποία συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση για την ελληνική οικονομική κρίση επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
  • Η γερμανίδα καγκελάριος δεν πίστευε εδώ και χρόνια ότι μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε τη λύση για την ελληνική κρίση, αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα που δημοσιεύονται στα WikiLeaks.

Οικονομία

  • Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας σε Caa3 (από Caa2) με αρνητική προοπτική, λόγω των «κινδύνων» που συνδέονται με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο παρέμεινε αμετάβλητο και παραμένει Not Prime (NP).
  • Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις πριν οι ευρωπαίοι εταίροι της χώρας εξετάσουν την απομείωση του δημοσίου χρέους της.
  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο φήμες ότι tour operators από τις ΗΠΑ δεν κατέβαλαν τις πληρωμές που είχαν, ως υποχρέωση, προς Έλληνες ξενοδόχους γιατί αυτές θα δεσμεύονταν, με την αιτιολογία ότι δεν έχει πληρωθεί το ΔΝΤ. Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις εν λόγω πληροφορίες εξέδωσε και ο ΗΑΤΤΑ.

Αθλητισμός

  • Τις τελευταίες μέρες η Φενέρμπαχτσε προσπαθεί να αποκτήσει από τον Ολυμπιακό τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς αλλά μέχρι στιγμής οι «ερυθρόλευκοι» είναι αμετακίνητοι στις οικονομικές τους απαιτήσεις (περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ). Πάντως ο Μιλιβόγεβιτς με δηλώσεις του στην τουρκική ιστοσελίδα «Fanatik» έδειξε ανοικτός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη μιλώντας μάλιστα με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην προπονητή του στον Πειραιά, Βίτορ Περέιρα, που πλέον είναι στο τιμόνι της «Φενέρ».
  • Στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να ολοκληρώσει τη μεταγραφή τον ΠΑΟΚ βρίσκεται, πρώην τερματοφύλακας της Μάλμε, Ρόμπιν Όλσεν, όπως γνωστοποίησε η ΠΑΕ. Ο 25χρονος τερματοφύλακας, Δανός την καταγωγή αλλά διεθνής με την εθνική Σουηδίας, αναμένεται να υποβληθεί στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να κάνει τις τελικές συζητήσεις με τον «δικέφαλο του βορρά» για την υπογραφή του συμβολαίου του.
  • Συνάντηση με τον τεχνικό της Εθνικής ομάδας, Σέρχιο Μαρκαριάν, είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων του Ουρουγουανού προπονητή.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου