Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2015

  • Τις πληγές τους από την καταστροφική πυρκαγιά μετρούν τα Βάτικα Λακωνίας. Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και επικεντρώνεται κυρίως σε δύο μέτωπα: ένα στο βουνό πάνω από τους Αγίους Αποστόλους και το δεύτερο προς το χωριό Καστανιά. Χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό έμειναν επί ώρες οι κάτοικοι της Νεάπολης και της γύρω περιοχής. Δεκάδες σπίτια έχουν καεί, χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, ενώ ένας πρώτος απολογισμός των ζημιών αναμένεται να γίνει από τη Δευτέρα.
  • Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο, Κυριακή, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας, λόγω εργασιών που γίνονται στο ύψος του υπό κατασκευή κόμβου Αιγινίου στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.
  • Φωτιές σε Σκύρο, Δίστομο, Οινόφυτα, Λεχαινά και Σαλαμίνα εκδηλώθηκαν το Σάββατο. Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές που ξέσπασαν την Παρασκευή σε Καρέα και Λακωνία, ενώ οι περισσότερες από τις φωτιές που ξέσπασαν το Σάββατο δεν εμπνέουν μεγάλη ανησυχία στην Πυροσβεστική. Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο.
  • Στο θέμα της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. Ο ίδιος σημείωσε ότι μελετάται καινούρια τιμολογιακή πολιτική για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από το φθινόπωρο.
  • Ο αμερικανός μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ και ο ιταλός εκατομμυριούχος Αλεσάντρο Πρότο αγόρασαν το νησί Άγιος Θωμάς στον κόλπο της Αίγινας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας Proto Group Ltd, που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate.

Κόσμος

  • Την τελευταία του πνοή άφησε δεκάχρονο διαβητικό κορίτσι από τη Συρία επάνω στο δουλεμπορικό σκάφος που ήλπιζε ότι θα την μεταφέρει στην ασφάλεια της Ευρώπης. Όχι γιατί το πλοιάριο βυθίστηκε στα νερά της Μεσογείου που έχουν μετατραπεί σε απέραντο νεκροταφείο για χιλιάδες μετανάστες, αλλά γιατί οι διακινητές πριν αποπλεύσουν πέταξαν στη θάλασσα την ένεση ινσουλίνης της μικρής καταδικάζοντάς στην σε θάνατο. Η αστυνομία της Σικελίας συνέλαβε τρεις διακινητές στο σκάφος που επέβαινε το παιδί.
  • Συνέχεια δίνουν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ στην κόντρα με φόντο την πρόταση περί προσωρινού Grexit. Μιλώντας στο Spiegel ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διέψευσε τον αντικαγκελάριο και πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ότι δεν είχε συμφωνήσει να κατατεθεί η πρόταση του «τάιμ-άουτ», ενώ ο Γκάμπριελ τον αποκρούει και πάλι σύμφωνα με προδημοσίευση συνέντευξης στο ZDF που θα προβληθεί την Κυριακή.
  • Με επιστολή του στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα γαλλικά και παραλήπτες τους «γερμανούς φίλους του», όπως τους ονομάζει, ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν ασκεί κριτική για τη συμφωνία με την Ελλάδα. Αυτό που συνέβη στη Σύνοδο Κορυφής, προσθέτει, «ήταν για μένα βαθύτατα καταστροφικό, εάν όχι και το τελειωτικό χτύπημα» σημειώνει, τονίζοντας ότι με τις κινήσεις τους οι ευρωπαίοι ηγέτες στρέφουν την πλάτη τους σε αυτό που θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη.
  • Έως 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά, απομακρύνθηκαν από κατασκηνώσεις, καθώς οι πυροσβέστες μάχονται με τις φλόγες που μαίνονται στους λόφους της Νότιας Καλιφόρνιας η οποία πλήττεται από ξηρασία.
  • Αμερικανός πεζοναύτης υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά την επίθεση στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Τσατανούγκα του Τενεσί, ανακοίνωσε το Σάββατο το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Είναι το πέμπτο θύμα της επίθεσης του 24χρονου Μοχάμαντ Γιουσούφ Αμπντουλαζίζ, ο οποίος σκοτώθηκε επί τόπου από την αστυνομία.

Οικονομία

  • Την αναμενόμενη εγκύκλιο προκειμένου από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου να εφαρμοστεί το νέο καθεστώς ΦΠΑ, που προβλέπει τη μεταφορά αρκετών προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή 23%, εξέδωσε η γγ Δημοσίων Εσόδων, Κ.Σαββαΐδου. Στην εγκύκλιο καταγράφονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που πλέον θα υπάγονται στους τρεις συντελεστές ΦΠΑ, με βάση τις αλλαγές που προβλέπει ο νόμος με τα προαπαιτούμενα, που ψηφίστηκε από τη Βουλή.
  • Εκδόθηκε και δημοσιοποιήθηκε, μετά από την υπογραφή της απ' 'όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία ορίζεται ο τρόπος επαναλειτουργίας των τραπεζών από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. Το ημερήσιο όριο αναλήψεων από ATM διατηρείται στα 60 ευρώ ημερησίως, όμως μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες θα μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των 420 ευρώ ανά εβδομάδα.
  • Ανοιχτά θα είναι αύριο, Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα, με αφορμή την έναρξη των θερινών εκπτώσεων και παρά τις αντιδράσεις. Ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ, σημείωσε: «Ας ανοίξουν πρώτα οι τράπεζες τις καθημερινές και ως προς το άνοιγμα των Κυριακών, στην ΕΣΕΕ βεβαίως και δεν αλλάζουμε θέση».

Αθλητισμός

  • Στην Αθήνα έφτασε λίγο μετά τις 23:00 του Σαββάτου για λογαριασμό της ΑΕΚ ο Άλεν Μπαρόχα, ο οποίος την Κυριακή θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί από την «Ένωση».
  • Μετά το ρεπό της Παρασκευής οι παίκτες του ΠΑΟΚ επέστρεψαν στο πρόγραμμα των προπονήσεων το Σάββατο με την παρουσία και του Ισπανού Λούκας, που όντας τιμωρημένος για πειθαρχικό παράπτωμα, πλήρωσε το πρόστιμο των 300 ευρώ και ξαναμπήκε στο πρόγραμμα, οπότε υπολογίζεται και για τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης στο Europa League.
  • Σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στην σπονδυλική στήλη, υπεβλήθη την Πέμπτη ο Πελέ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Σάββατο ο τηλεοπτικός σταθμός «TV Globo». Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, ο 74χρονος Βραζιλιάνος, υπεβλήθη σε σπονδυλοδεσία, καθώς η συμπίεση που προκαλούσαν δύο σπόνδυλοι, δημιουργούσε αδυναμία στα κάτω άκρα του «μαύρου διαμαντιού».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου