Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο 18 Ιουλίου, 2015

  • Τα ίχνη ενός 47χρονου αρχιφύλακα, ο οποίος εξαφανίστηκε στην περιοχή του Καρέα, όπου ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά, αναζητεί ομάδα της ΕΜΑΚ. Ο 47χρονος ο οποίος υπηρετούσε στις παιδικές κατασκηνώσεις και ήταν σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, αγνοείται από το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο άνδρας συνήθιζε να κάνει καθημερινά πεζοπορία στην περιοχή.
  • Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου Ευρωπαϊκών θεμάτων του υπουργείου Εξωτερικών. Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Νίκος Χουντής, καλωσόρισε τη νέα αναπληρώτρια υπουργό, Σία Αναγνωστόπουλου και της ευχήθηκε «καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει».
  • Χωρίς να αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους υπέβαλλε την παραίτησή του παρέδωσε στον νέο αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, τη θέση του ο Κώστας Ήσυχος κατά την τελετή παράδοσης-παραλοβής που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου. «Θα συνεχίσω το έργο του προκατόχου μου» είπε ο κ. Βίτσας, τονίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δύναμη αποτροπής αλλά έχουν και μεγάλη κοινωνική προσφορά.
  • Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ορκίστηκαν τα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στις κρίσιμες στιγμές που διανύει η χώρα αναφέρθηκαν οι υπουργοί στις δηλώσεις τους πριν την τελετή της ορκωμοσίας. Χωρίς να κάνει δηλώσεις αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός. Δείτε το φωτορεπορτάζ.
  • Τους λόγους για τους οποίους δεν ψήφισε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα αναλύει σε άρθρο του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Θέτει ζήτημα αξιοπιστίας και τονίζει ότι «αν και η Αριστερά απολέσει την αξιοπιστία της, τότε κινδυνεύει να χάσει η ίδια την ψυχή της και η δημόσια ζωή το ύστατο καταφύγιό της». Τονίζει ότι δεν αποδέχεται τους «αναγκαστικούς μονόδρομους και τις ανόητες και ανιστόρητες κατηγορίες της "αποστασίας" για όσους τους αμφισβητούν».

Κόσμος

  • Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο, Κυριακή, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας, λόγω εργασιών που γίνονται στο ύψος του υπό κατασκευή κόμβου Αιγινίου στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.
  • Σάλο έχει προκαλέσει το άγνωστο μέχρι σήμερα βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα Sun και στο οποία η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίζεται να χαιρετά ναζιστικά σε ηλικία 7 ετών. Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε το 1933, τη χρονιά που ο Αδόλφος Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία. Άμεση ήταν η αντίδραση των ανακτόρων, που επέκρινε την ταμπλόιντ.
  • Στον απόηχο της ψηφοφορίας στην γερμανική βουλή, η οποία δίνει στον Β. Σόιμπλε εντολή για διαπραγματεύσεις με στόχο ένα τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, ο γερμανικός τύπος δημοσιεύει σχόλια, ρεπορτάζ και αναλύσεις.
  • Τουλάχιστον 100 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στο Ιράκ. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
  • Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο μεταφέρθηκε ο δράστης των επιθέσεων στον Μαραθώνιο της Βοστόνης Τζοχάρ Τσαρνάεφ, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή σωφρονιστική υπηρεσία. Ο 21χρονος Τσαρνάεφ θα κρατηθεί στη φυλακή αυτή μέχρι να μεταφερθεί στην πτέρυγα των θανατοποινιτών.

Οικονομία

  • Ανατιμήσεις στα κόμιστρα των ταξί, λόγω αύξησης του ΦΠΑ στο 23%, έρχονται από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. Στα 1,29 ευρώ η σημαία, δείτε το πλήρες τιμολόγιο.
  • Την αναμενόμενη εγκύκλιο προκειμένου από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου να εφαρμοστεί το νέο καθεστώς ΦΠΑ, που προβλέπει τη μεταφορά αρκετών προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή 23%, εξέδωσε η γγ Δημοσίων Εσόδων, Κ.Σαββαΐδου. Στην εγκύκλιο καταγράφονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που πλέον θα υπάγονται στους τρεις συντελεστές ΦΠΑ, με βάση τις αλλαγές που προβλέπει ο νόμος με τα προαπαιτούμενα, που ψηφίστηκε από τη Βουλή.
  • Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα αποτύχουν, δηλώνει σε άλλη μία συνέντευξή του στο BBC ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας μάλιστα πως το πρόγραμμα «θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη καταστροφή μακροοικονομικής διαχείρισης που συντελέστηκε ποτέ».

Αθλητισμός

  • Λιγότερο από δύο μήνες μετά το «αντίο» στο «Άνφιλντ», στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με τη Λίβερπουλ ύστερα από 17ετή παρουσία, ο Στίβεν Τζέραρντ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Λος Άντζελες Γκάλαξι, στο πρώτο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Τζέραρντ έκανε, λοιπόν, το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της αμερικανικής λίγκας (MLS), με την ομάδα του Λ.Α. να αντιμετωπίζει το Σαν Χοσέ και να επικρατεί με 5-2.
  • Θλίψη στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς η είδηση του θανάτου του αδελφού του Βαγγέλη Μόρα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας το πρωί του Σαββάτου. Ο Δημήτρης Μόρας, έπασχε από λευχαιμία και πριν από έναν χρόνο υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών με δωρητή τον αδερφό του. Δυστυχώς, ο άτυχος άνδρας, δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον θάνατο και άφησε την τελευταία του πνοή σε κλινική της Λάρισας σε ηλικία 35 ετών.
  • Με το «δεξί» ξεκίνησε τη νέα σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς νίκησε σε φιλικό ματς προετοιμασίας την Κλαμπ Αμέρικα από το Μεξικό με 1-0, στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά στο Σιάτλ, με την ονομασία «το κύπελλο των πρωταθλητών».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου