Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 17 Ιουλίου, 2015

  • Δασική πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Φαρακλό Λακωνίας. Η Πυροσβεστική επιχειρεί για την κατάσβεσή της, με την κινητοποίηση 55 πυροσβεστών, 20 οχημάτων και δύο αεροσκαφών.
  • Μέχρι αύριο, Παρασκευή έχουν δικαίωμα οι μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, έπειτα από την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας, λόγω του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου.
  • Το «όχι» των 32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα προαπαιτούμενα «έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας» δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως η επιλογή τους τον αναγκάζει πλέον να συνεχίσει «μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών».
  • Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Παγκράτι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, επειδή είχαν οπλισμό στο αυτοκίνητό τους. Ειδικότερα, στο ΙΧ τύπου τζιπ που επέβαιναν, βρέθηκαν ένα πιστόλι και ένα υποπολυβόλο MP5.
  • Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, υπεραμύνθηκε της συζήτησης περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της (CDU/CSU), αποκαλύπτει πηγή στο πρακτορείο Reuters. «Θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μας να εξετάζουμε κάθε δυνατή επιλογή», φέρεται να είπε στους βουλευτές της η γερμανίδα καγκελάριος, ζητώντας τους, πάντως, να εγκρίνουν στο Κοινοβούλιο την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Κόσμος

  • Τέσσερις πεζοναύτες σκοτώθηκαν σε δύο ένοπλες επιθέσεις που σημειώθηκαν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της πόλης Τσατανούγκα, στο Τενεσί των ΗΠΑ. Νεκρός και ο δράστης. Τα περιστατικά πυροβολισμών σημειώθηκαν σε στρατολογικό γραφείο και σε εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού.
  • Εν μέσω τριγμών στον κυβερνητικό συνασπισμό και «αντάρτικου» στο κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ ψηφίζει την Παρασκευή η γερμανική Βουλή για την έγκριση έναρξης διαπραγματεύσεων για την παροχή τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα. Κι ενώ ο Σόιμπλε αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με σκληρές ερωτήσεις για το σχέδιο 5ετούς Grexit, η γερμανίδα καγκελάριος υπεραμύνθηκε της συζήτησης περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Την Παρασκευή ψηφίζει και η αυστριακή Βουλή.
  • Δηκτικά σχόλια προκάλεσε στο Διαδίκτυο η Άνγκελα Μέρκελ με την προσπάθειά της να «παρηγορήσει» μία δεκάχρονη Παλαιστίνια που κινδυνεύει να απελαθεί από την Γερμανία, αφού προηγουμένως την έκανε να βάλει τα κλάματα αναλύοντάς της πολιτική χορήγησης ασύλου του Βερολίνου και εξηγώντας της ότι «μερικές φορές η πολιτική είναι σκληρή».
  • Την εκτίμηση ότι η επικείμενη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της προσφέρει τουλάχιστον στη χώρα σταθερότητα και έναν ορίζοντα για την αναδιάρθρωση του χρέους, εξέφρασε την Πέμπτη ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, μετά την έγκριση των προαπαιτούμενων μέτρων από την ελληνική Βουλή.
  • Κατά μέτωπο επίθεση στην Άνγκελα Μέρκελ για τη σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας εξαπολύει ο κορυφαίος Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας, κατηγορώντας την ότι τζόγαρε σε μία νύχτα μισό αιώνα πολιτικού κεφαλαίου και τις προσπάθειες προηγούμενων γενεών να ανοικοδομήσουν τη μεταπολεμική υπόληψη της Γερμανίας. Μιλώντας για πρώτη φορά για τη συμφωνία των Βρυξελλών, ο Χάμπερμας δηλώνει ότι ήταν μία «πράξη τιμωρίας» της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Οικονομία

  • Επαφές για το ζήτημα της Ελλάδας είχε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζέικομπ Λιου με τον  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μισέλ Σαπέν. Ο κ. Λιου που επισκέφθηκε τη Γερμανία και τη Γαλλία, είπε ότι η συμφωνία είναι σημαντικό βήμα, αλλά υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί τρόπος στις επικείμενες διαπραγματεύσεις να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
  • Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, πως επιθυμεί να σταματήσουν οι συζητήσεις για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
  • Από τη Δευτέρα «όλες οι τράπεζες παντού είναι ανοικτές» επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ.Μάρδας. Οι πολίτες στο γκισέ θα μπορούν να κάνουν ένα σύνολο δοσοληψιών, εντούτοις δεν θα μπορούν να τραβήξουν μετρητά, καθώς θα παραμείνει το όριο των 60 ευρώ την ημέρα. Εντούτοις, για τις αναλήψεις εξετάζεται οι πολίτες να μπορούν να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται.

Αθλητισμός

  • Η Ρωσία είναι η πρώτη φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (UEFA EURO U-19 Championships), καθώς στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης νίκησε την Εθνική ομάδα της Ελλάδας με 4-0 (50΄, 79΄ Τσερνόφ, 52΄ Γκασίλιν, 65΄ πεν. Σεϊντάεφ) στη Λάρισα και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία που νίκησε με 2-0 τη Γαλλία στον άλλο ημιτελικό. Η ελληνική ομάδα άντεξε μόνο στο πρώτο ημίχρονο (0-0) αλλά στην επανάληψη δεν κατόρθωσε να προβάλει αντίσταση, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να προκριθεί για τρίτη φορά στην Ιστορία της στον τελικό μετά το 2007 και το 2012.
  • Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο την επόμενη εβδομάδα στη ρεβάνς της Τούμπας απέναντι στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, από την οποία ηττήθηκε με 2-1 στην Κροατία, εμφανίστηκε ο προπονητής της ομάδας, Ιγκόρ Τούντορ στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.
  • Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της θύρας 13, που μεταδίδεται μέσω ίντερνετ και κράτησε πάνω από δύο ώρες μίλησε για όλους και όλα. Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» υποστήριξε μεταξύ άλλων πως η ομάδα του έχασε άδικα το περσινό πρωτάθλημα, ενώ καυτηρίασε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτηρίζοντας προκλητική την στάση της ΕΠΟ και του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου. Ακόμη, ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων» μίλησε για τα οικονομικά της ομάδας του καθώς και για τις μεταγραφές που πρόκειται να γίνουν.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου