Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2015

  • Πρόταση για εθνικό νόμισμα, παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρωθούν στο μεσοδιάστημα μισθοί και συντάξεις, φέρεται να παρουσίασε σε μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
  • Να ιδιωτικοποιήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) σπεύδει τώρα η κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία με τους δανειστές. Το ΤΑΙΠΕΔ επιταχύνει την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων των τελευταίων μηνών, προκειμένου τις επόμενες εβδομάδες -ακόμη και μέσα στον Αύγουστο- να ζητήσει από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να καταθέσουν τις οικονομικές τους προσφορές.
  • Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη, η ηγεσία των Γερμανών Πρασίνων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, οι δύο πρόεδροι, Σιμόνε Πέτερ και Τζεμ Έζντεμιρ, θα συναντηθούν με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, τους έλληνες Πράσινους και εκπροσώπους άλλων κομμάτων, ενώ θα παραστούν στη συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων.
  • Tέλος στη δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο. Από σήμερα, Τετάρτη οι επιβάτες θα πρέπει και πάλι να πληρώνουν εισιτήριο, σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη. To Μετρό (γραμμές 2, 3) θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί, χωρίς τρένα και Προαστιακό. 
  • Σε απεργία 24 ωρών προχωρά η ΑΔΕΔΥ, σήμερα, Τετάρτη, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, διοργανώνοντας απεργιακά συλλαλητήρια σε Αθήνα και επαρχία. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, αλλά και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ σε προειδοποιητική απεργία προχωρούν και οι φαρμακοποιοί.

Κόσμος

  • Δυνάμεις προσκείμενες στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι απέσπασαν το διεθνές αεροδρόμιο του Άντεν και συνοικίες της πόλης, εκδιώκοντας τους σιίτες αντάρτες Χούτι την Τρίτη, σε μια απροσδόκητη προέλαση τους έπειτα από μήνες αδιεξόδου στο πεδίο.
  • Σε συμφωνία τριών σημείων, για να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση που ταλανίζει τη χώρα, κατέληξαν οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ, μετά από συνάντηση στα Σκόπια με τον επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν. Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή της αντιπολίτευσης στη Βουλή, τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
  • Στους δρόμους της Τεχεράνης βγήκαν οι ιρανοί πολίτες για να γιορτάσουν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που προσφέρει ως αντάλλαγμα την άρση κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα.
  • Τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές καλωσόρισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για «θετικό βήμα», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί κι άλλη δουλειά, κάτι που ερμηνεύεται ως αναφορά σε δράση για το χρέος. Τηλεφωνικές επικοινωνίες με ευρωπαίους ηγέτες.
  • «Έχασε η Ελλάδα, αλλά ακόμη περισσότερο έχασε η Ευρώπη», γράφει για τη διαπραγμάτευση που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι σε γραπτή του παρέμβαση στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero. Η ΕΕ προστάτευσε το ευρώ, αλλά υποθήκευσε το μέλλον της, σημειώνει ο Πρόντι.

Οικονομία

  • Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο εβδομάδων σημείωσε το ελβετικό φράγκο έναντι του ευρώ μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων ότι μειώνονται οι αποπληθωριστικές πιέσεις στη χώρα. Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας Τόμας Τζόρνταν έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε μειώσεις επιτοκίων και σε παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος σε μια προσπάθεια να ανακόψει την ανοδική πορεία του ελβετικού νομίσματος.  
  • Μειώσεις στις συντάξεις έως 50% προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Μεγάλη ανατροπή περιμένει ασφαλισμένους του ΟΓΑ και ΝΑΤ καθώς από 1-7-2105 μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση (ο ΟΓΑ αντλεί 3,5-4 δισ. ευρώ ετησίως) προκειμένου να εναρμονιστεί με τα επίπεδα του ΙΚΑ.
  • Την επέκταση της περιόδου χάριτος των δανείων που έχει δώσει η ευρωζώνη στην Ελλάδα στα 30 χρόνια και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των εν λόγω δανείων έως και τα 80 χρόνια πρότεινε σήμερα Τετάρτη ανώτατος αξιωματούχους του ΔΝΤ. Όπως τόνισε, το ελληνικό χρέος που έχει συγκεντρωθεί πλέον στα χέρια των ευρωπαϊκών μηχανισμών είναι τόσο μεγάλο που οι ιδιώτες αποθαρρύνονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Tα δάνεια της ευρωζώνης προς την Ελλάδα ανέρχονται ήδη στα 184 δισ. ευρώ και εάν προστεθούν τα νέα δάνεια του ESM εκτιμώμενου ύψους 40 -50 δισ. ευρώ, το συνολικό χρέος 224- 234 δισ. ευρώ, το οποίο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτείνει πλέον ανοικτά να αποπληρωθεί έως και το 2095 !

Αθλητισμός

  • Με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τον υποδέχονται στο αεροδρόμιο της πόλης, απόρροια της ανησυχίας που υφίσταται για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης με τη Λοκομοτίβα (16/7), για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, έφτασε το βράδυ της Τρίτης στο Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ. Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, με την άφιξη της ομάδας στην Κροατία, ο Ιγκόρ Τούντορ ανέφερε: «Δεν έχω δουλέψει όσο θα ήθελα. Θεωρώ όμως ότι έχω ένα αβαντάζ, επειδή γνωρίζω πολύ καλά τη Λοκομοτίβα».
  • Ο ΑΠΟΕΛ φαίνεται πως υποτίμησε τη Βαρντάρ από την πΓΔΜ την οποία και φιλοξένησε στην Κύπρο στο πλαίσιο του 2ου γύρου της προκριματικής φάσης του Champions League και έτσι μετά το 0-0 στο «ΓΣΠ», οι «γαλαζοκίτρινοι» του Ντομίνγκος Πασιένσια θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα γκολ την επόμενη εβδομάδα στα Σκόπια. Αξίζει να σημειωθεί πως οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έστειλαν ένα εθνικό μήνυμα με πανό και συνθήματα στις εξέδρες. Συγκεκριμένα, ένα τεράστιο πανό που ήταν ενωμένο σε δύο κομμάτια ανέφερε: «Το όνομα παίρνουν της Άγιας σου γης, την Μακεδονία δεν θα κλέψει κανείς».
  • Μπορεί τα λόγια των ιθυνόντων της Σούπερ Λιγκ να μην έπεισαν τους απανταχού φίλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς για μια ακόμη φορά επικαλέστηκαν ευχές και απέφυγαν να κοιτάξουν κατάματα τα προβλήματα της διαφθοράς, την εγκληματικής οργάνωσης και τα «στημένα», όμως, η κλήρωση για τη σεζόν 2015-2016, προκάλεσε από μόνη της το ενδιαφέρον. Παρά την ύπαρξη... ομάδας Α και ομάδας Β που αποτελεί δείγμα για των προβλημάτων, τα ντέρμπι έκαναν την εμφάνισή τους από νωρίς. Πρώτο είναι αυτό μεταξύ των «Δικεφάλων» στην 4η «στροφή», ενώ οι «αιώνιοι» θα αναμετρηθούν στην 11η με έδρα τη Λεωφόρο. Στα αξιοσημείωτα πως ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα μεγάλα ματς του πρώτου γύρου στην Τούμπα, ενώ αντίθετα η ΑΕΚ θα δώσει όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας. Αναλυτικά το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου